Zo kom je erachter of een trouwfotograaf bij jullie past!

Een trouwfotograaf is een belangrijk onderdeel van de bruiloft en je wilt dan ook zeker weten dat je er een kiest die bij je past. Hier lees je er alles over!

Zo kom je erachter of een trouwfotograaf bij jullie past!
Foto: Sannaz Photography
  • Foto en video
  • Adviseren
  • Bruidspaar

Een trouwfotograaf is dé persoon die ervoor zorgt dat jullie levenslange herinneringen hebben aan het begin van jullie leven als getrouwd stel. Daarmee kun je stellen dat zo een trouwfotograaf aardig belangrijk is en je niet zomaar met de eerste die je tegenkomt in zee wilt gaan. Je wilt een klik hebben met de trouwfotograaf en hem of haar daarnaast kunnen vertrouwen op het resultaat dat er zal komen. Hoe je erachter komt of een trouwfotograaf bij je past? Dat leggen wij je uit!

Kijk naar foto’s van de trouwfotograaf

Adverteren

Bij het zoeken naar een trouwfotograaf begin je natuurlijk bij ZankyouOp onze website heb je keuze uit meer dan 300 topfotografen waarvan de meeste door heel Nederland werken. Neem eens een kijkje op hun bedrijfspagina en kijk naar eerdere shoots die zij gedaan hebben om een beeld te krijgen van de stijl. Vergeet hier ook zeker niet naar beneden te scrollen op de pagina om te kijken wat andere bruidsparen over de desbetreffende trouwfotograaf te vertellen hebben. Neem ook eens een kijkje bij onze real weddings en styled shoots waar je niet alleen inspiratie op kunt doen voor je eigen bruiloft, maar ook de mooiste foto’s tegenkomt van de fotografen uit onze database.

opslaan
Foto: Sannaz Photography

Kennismakingsgesprek

De foto’s op de website zijn natuurlijk heel aardig, maar voor je echt met een trouwfotograaf in zee gaat is het belangrijk om kennis met elkaar te maken. Als jullie klaar zijn met het volledig doorspitten van de website van de trouwfotograaf zit je vast gepaard met een aantal vragen. Een kennismakingsgesprek is de uitgelezen kans om deze vragen te stellen. Heb het hier vooral over de werkwijze van de trouwfotograaf. Zijn jullie opzoek naar een trouwfotograaf die zichzelf op de achtergrond houdt? Geef dit dan aan! Wees vooral niet bang om alles bespreekbaar te maken. Het is uiteindelijk jullie dag en daar moet je je zeker prettig bij voelen! Een tip van Sannaz Photography: ¨benoem welke momenten jullie heel bijzonder en belangrijk vinden aan jullie bruiloft en vraag hoe de fotograaf dit aanpakt om het te fotograferen.¨  Een andere belangrijke vraag  vraag die je volgens Sannaz Photography zeker niet over het hoofd mag zien is wat de fotograaf als opties heeft wanneer hij of zij onverwachts verhinderd is. Het zal niet vaak voorkomen, maar mocht dit bij jullie het geval zijn dan wil je wel graag een back-up plan hebben. Daarnaast is het ook fijn om te weten of de back-up trouwfotograaf ook aan jullie wensen voldoet.

Naast een back-up trouwfotograaf raadt Sannaz Photography zij ook aan om te vragen naar back-up apparatuur van de trouwfotograaf, better safe than sorry!  Buiten dit is het belangrijk dat het kennismakingsgesprek van twee kanten uitgevoerd wordt. Het is belangrijk dat er een goede klik is tussen jullie en de fotograaf. De mooiste trouwfoto’s worden gemaakt wanneer iedereen zich op gemak voelt. 

opslaan
Foto: Sannaz Photography

De stijl van de trouwfotograaf

Naast het hebben van een klik met de fotograaf is de fotografiestijl een heel belangrijk punt. Zo zijn er grofweg drie verschillende stijlen trouwfotografie. Wij geven jullie een aantal voorbeelden van stijlen die een trouwfotograaf eventueel kan hanteren:

  • Traditionele trouwfotografie is een stijl waarbij jullie veelal poseren. Een trouwfotograaf is hierbij expliciet aanwezig bij jullie trouwdag en zal ook momenten onderbreken om er zo voor te zorgen dat alles perfect op de foto komt. Deze trouwfotograaf zal iedereen bij elkaar roepen om zo de mooiste composities te maken.
  • Journalistieke trouwfotografie is een stijl met een doel om alles vast te leggen op het moment dat het gebeurd. Zoals de naam al weggeeft is het een stijl waarbij de mooiste momenten van jullie dag worden vastgelegd met de meest pure emoties. Aangezien deze trouwfotograaf alle echte, rauwe momenten vast wil leggen zal hij of zij niets regisseren.
  • Editorial trouwfotografie is een stijl waarbij veel wordt gekeken naar de details van de bruiloft. Je ziet hier naast veel shots van de gasten dus vooral ook veel foto’s van de decoratie, jouw jurk tijdens het klaarmaken en andere details van de bruiloft. Hier wordt minder aandacht besteedt aan de echte momenten in de bruiloft en meer gekeken naar het uiterlijk van de bruiloft zelf.
  • Een mix van stijlen veel trouwfotografen hebben hun eigen stijl en creëren een soort mix van bovenstaande. De meeste bruidsparen zijn gek op een trouwfotograaf die op de achtergrond werkt, aangezien je zo geen instructies krijgt tijdens de dag zelf. Als jullie liever voor een perfecte foto gaan zal je misschien eerder moeten kiezen voor een trouwfotograaf die de traditionele stijl hanteert.

De stijl van Sannaz Photography is fotojournalistiek met invloeden van beeldende kunst en fashion fotografie. Als trouwfotograaf zorgt zij ervoor dat je je geen zorgen over de fotografie van de bruiloft hoeft te maken. Ze laat jullie genieten van de rust op de dag zelf, wetende dat jullie trouwdag op een gedurfde, intieme en documentaire manier wordt vastgelegd. Wat je van de beelden kunt verwachten? Romantiek, details, gezelligheid én emotie. Zij is dé trouwfotograaf voor koppels die worden aanbeden door hun vrienden en familie, die niet bang zijn hun emoties te laten zien en die de authentieke momenten waarderen. 

opslaanContact met Sannaz Photography
Foto: Sannaz Photography

De kosten van de trouwfotograaf

Niet geheel onbelangrijk is het prijskaartje dat aan de trouwfotograaf hangt. Hoewel wij altijd aanraden om niet op de trouwfotograaf te besparen, moet het natuurlijk wel leuk blijven. Maak jezelf daarom niet lekker door naar fotografen te zoeken die buiten je budget vallen en houd je ogen op de fotografen die binnen jullie lijntjes vallen. Vraag bij de prijs altijd wat hierbij inbegrepen zit. Is dit bijvoorbeeld inclusief een trouwalbum en ga je hier voor één of twee fotografen

opslaan
Foto: Sannaz Photography

Een goed gevoel bij de trouwfotograaf

Hebben jullie kennisgemaakt met de trouwfotograaf en voelt het goed? Gefeliciteerd! Het is belangrijk om je op je gemak te voelen bij de trouwfotograaf. Wij raden jullie aan om op tijd te beginnen met het zoeken naar een trouwfotograaf en deze dan ook meteen te boeken. Trouwfotografen zitten vaak snel vol en het zou zonde zijn als jullie favoriete trouwfotograaf net voor de trouwdag is weggekaapt, dus hurry up! 

Meer inspiratie opdoen voor jullie bruiloft? Lees dan ook:

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Sannaz Photography Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!