Hoe weet je of een trouwfotograaf bij jullie past?

Hoe weet je of een trouwfotograaf bij jullie past?

Een trouwfotograaf is een belangrijk onderdeel van de bruiloft en je wilt dan ook zeker weten dat je er een kiest die bij je past. Hier lees je er alles over!

  • Foto en video
  • Adviseren
  • Bruidspaar

Een fotograaf is de persoon die ervoor zorgt dat jullie levenslange herrinneringen hebben aan jullie fantastische begin samen als een getrouwd stel! Daarom moeten jullie veel vertrouwen hebben in de trouwfotograaf die jullie uitkiezen. Het is belangrijk om een trouwfotograaf te kiezen die bij jullie past.

Hoe kom je daar nou precies achter? Wij hebben een aantal tips opgesteld, samen met Corali Photography, om dit uit te vinden! Lees snel verder!

opslaanFoto: Corali Photography
Foto: Corali Photography

Kijk naar foto’s

Bij het zoeken naar een fotograaf begin je natuurlijk bij Zankyou. Op onze website heb je keuze uit meer dan 300 topfotografen waarvan de meeste door heel Nederland werken. Neem eens een kijkje op hun bedrijfspagina en kijk naar eerdere shoots die zij gedaan hebben om een beeld te krijgen van de stijl. Vergeet hier ook zeker niet naar beneden te scrollen op de pagina om te kijken wat andere bruidsparen over de desbetreffende fotograaf te vertellen hebben. Neem ook eens een kijkje bij onze real weddings en styled shoots waar je niet alleen inspiratie op kunt doen voor je eigen bruiloft, maar ook de mooiste foto’s tegenkomt van de fotografen uit onze database.

opslaanFoto: Corali Photography
Foto: Corali Photography

Kennismakingsgesprek

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De foto’s op de website zijn natuurlijk heel aardig, maar voor je echt met een fotograaf in zee gaat is het belangrijk om kennis met elkaar te maken. Als jullie klaar zijn met het volledig doorspitten van de website van de fotograaf zit je vast gepaard met een aantal vragen. Een kennismakingsgesprek is de uitgelezen kans om deze vragen te stellen. Heb het hier vooral over de werkwijze van de fotograaf. Zijn jullie opzoek naar een fotograaf die zichzelf op de achtergrond houdt? Geef dit dan aan. Wees vooral niet bang om alles bespreekbaar te maken. Het is uiteindelijk jullie dag en daar moet je je zeker prettig bij voelen! Corali Photography vertelt: “Het is belangrijk dat jullie een klik hebben met de fotograaf. Hij/zij loopt namelijk de hele dag met jullie mee!” Lees hier 20 vragen die je moet stellen aan een trouwfotograaf!

opslaanFoto: Jeroen Savelkouls Fotografie
Foto: Jeroen Savelkouls Fotografie

De stijl van de fotograaf

Dit is een heel belangrijk punt. Er zijn grofweg drie verschillende stijlen trouwfotografie. Corali Photography geeft als tip: “Elke fotograaf heeft een eigen stijl, deze moet natuurlijk wel bij jullie als bruidspaar passen! Zelf omschrijf ik mijn foto’s als een klassiek en pure stijl.” Wij geven jullie een aantal voorbeelden van stijlen die een trouwfotograaf eventueel kan hanteren:

Traditionele trouwfotografie is een stijl waarbij jullie veelal poseren. Een trouwfotograaf is hierbij expliciet aanwezig bij jullie trouwdag en zal ook momenten onderbreken om er zo voor te zorgen dat alles perfect op de foto komt. Deze fotograaf zal iedereen bij elkaar roepen om zo de mooiste composities te maken.

Journalistieke trouwfotografie is een stijl met een doel om alles vast te leggen op het moment dat het gebeurd. Zoals de naam al weggeeft is het een stijl waarbij de mooiste momenten van jullie dag worden vastgelegd met de meest pure emoties. Aangezien deze fotograaf alle echte, rauwe momenten vast wil leggen zal hij of zij niets regisseren.

Editorial trouwfotografie is een stijl waarbij veel wordt gekeken naar de details van de bruiloft. Je ziet hier naast veel shots van de gasten dus vooral ook veel foto’s van de decoratie, jouw jurk tijdens het klaarmaken en andere details van de bruiloft. Hier wordt minder aandacht besteedt aan de echte momenten in de bruiloft en meer gekeken naar het uiterlijk van de bruiloft zelf.

Een mix van stijlen veel trouwfotografen hebben hun eigen stijl en creëren een soort mix van bovenstaande. De meeste bruidsparen zijn gek op een fotograaf die op de achtergrond werkt, aangezien je zo geen instructies krijgt tijdens de dag zelf. Als jullie liever voor een perfecte foto gaan zal je misschien eerder moeten kiezen voor een trouwfotograaf die de traditionele stijl hanteert.

opslaanFoto: Jeroen Savelkouls Fotografie
Foto: Jeroen Savelkouls Fotografie

Een paar belangrijke details…

Het is belangrijk om de prijzen van de fotograaf te bespreken. Je wilt natuurlijk wel weten waar je aan toe bent! Vraag hierbij ook wat er allemaal bij inbegrepen zit. Zit hier bijvoorbeeld al een trouwalbum bij in en krijg je één of twee fotografen? Hoeveel een gemiddelde trouwfotograaf kost, vind je hier.

opslaanFoto: Corali Photography
Foto: Corali Photography

Goed gevoel?

Hebben jullie al kennis gemaakt met de trouwfotograaf en voelt het goed? Gefeliciteerd! Het is belangrijk om je op je gemak te voelen bij de trouwfotograaf. Wij raden jullie aan om op tijd te beginnen met het zoeken naar een trouwfotograaf en deze dan ook meteen te boeken. Trouwfotografen zitten meestal al aardig vol en het zou zonde zijn als jullie favoriete fotograaf niet beschikbaar is op jullie trouwdag! Het is vooral belangrijk om niet te besparen op een trouwfotograaf. Dit is namelijk jullie dag en daar wil je altijd met veel geluk naar terugkijken!

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Corali Photography Trouwfotografen

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!