20 vragen die je zeker moet stellen tijdens het zoeken van een trouwlocatie!

Er komt zo veel kijken bij het regelen van een locatie dat het gemakkelijk is om een vraag over het hoofd te zien. Daarom hebben wij een lijst met 20 belangrijke vragen voor jou opgesteld.

 • Locaties
 • Adviseren

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Maar naast alle vriendinnen die je verlovingsring willen bewonderen, het gelukzalige gevoel en alle liefde moet er ook een hoop geregeld worden. Zo zul je ook een locatie voor je trouwfeest moeten zoeken. Misschien heb je er al een op het oog.

Adverteren

Om alle informatie te krijgen die je moet hebben om de perfecte locatie te reserveren, heeft Zankyou deze vragenlijst opgesteld. Zo weet je zeker dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

opslaanPlatimo Fotografie
Foto: Platimo Fotografie
 1. Is de locatie op de door jullie gekozen datum beschikbaar?
  Misschien vind je het niet erg om te schuiven, maar misschien heb je juist die datum gekozen omdat die een speciale betekenis heeft. In dat laatste geval is het heel belangrijk om er zeker van te zijn dat de locatie beschikbaar is op de datum die je hebt gekozen.
 2. Staat er nog een bruiloft gepland op onze trouwdag?
  Sommige locaties hebben meerdere zalen of ruimtes waar je je bruiloft kunt vieren. Het kan zo maar zijn dat je ineens een ander bruidspaar tegenkomt in de tuin of op gang. Als je dit niet leuk vindt, houd daar dan rekening mee.

  opslaanFoto: Kasteel Keukenhof
  Foto: Kasteel Keukenhof
 3. Is er genoeg plaats voor mijn gasten?
  Het is belangrijk dat je van tevoren je gastenlijst bepaalt, zodat je min of meer weet hoeveel mensen er aanwezig zullen zijn. Misschien blijken dat er toch meer dan je vooraf had gedacht en daar moet je qua ruimte natuurlijk rekening mee houden.
 4. Hoe bepalen jullie de prijs?
  Zit er verschil tussen hoog- en laagseizoen? Zijn er services waar ik geen gebruik van maak, maar waar ik toch voor moet betalen? Het is altijd goed om te weten waar je voor betaalt en waarom dat voor een bepaalde prijs is. Zeker als je twijfelt tussen twee locaties, kan dit een belangrijke factor zijn bij je keuze.

  opslaanFoto: Kasteel Keukenhof 2
  Foto: Kasteel Keukenhof 2
 5. In het verlengde van nummer 4: kan de drank worden afgekocht of wordt per glas betaald?
  Sommige locaties bieden pakketten aan voor een standaardprijs. Dat kan prettig zijn als je achteraf niet voor verrassingen wil komen te staan. Maar misschien betaal je liever per drankje. Hoe dan ook: stel deze vraag en reken voor jezelf uit wat voor jou het gunstigst is.
 6. Hoeveel moet ik van tevoren aanbetalen?
  Sommige locaties vragen je om 25% aan te betalen, waar andere voor 75% vragen. Dit kan heel erg uiteen lopen, maar voor de planning met je budget is het zeker van belang om dit na te vragen.

  opslaanFoto: Grand Hotel Karel
  Foto: Grand Hotel Karel
 7. Krijg ik een vaste contactpersoon en is die op de dag van de bruiloft aanwezig?
  Sommige bruidsparen vinden het fijn om iedere keer met dezelfde contactpersoon dingen te bespreken. Logisch, dan weet je zeker dat hij of zij van al jouw wensen op de hoogte is. Als die persoon ook nog op de dag zelf aanwezig is, kan deze alles in goede banen leiden en je zorgen uit handen nemen.
 8. Kan ik bij mooi weer buiten trouwen?
  Misschien zit er wel een prachtige tuin bij de locatie die je op het oog hebt. Dan is het natuurlijk super als je buiten kunt trouwen bij mooi weer. Misschien mag je ook wel foto’s maken in de tuin.Foto: Kijk Kunst Bruidsfotografie
 9. Hoe werkt de catering?
  Wordt er een menu samengesteld, is er de mogelijkheid om met hapjes rond te gaan? Ben ik verplicht om de keuken van de locatie te gebruiken of mag ik een eigen cateraar meenemen? Dat zijn allemaal vragen waarop je het liefst van tevoren antwoord op hebt.
 10. Kan ik dieetwensen doorgeven?
  Heeft een of hebben meerdere gasten een allergie, dan is het wel zo fijn als je hier rekening mee kunt houden. Vraag ook op welke termijn je dit door moet geven.

  opslaanFoto: Fort Bij Vechten
  Foto: Fort Bij Vechten
 11. Hoe flexibel staan jullie tegenover eigen inbreng van eigen bloemen, fotograaf, band etc.?
  Sommige locaties werken samen met vaste partners en dan is het maar de vraag of jij ook met deze leveranciers in zee wil gaan of misschien heb jij zelf wel een fotograaf op het oog die niet welkom blijkt te zijn. Maak hier dus goede afspraken over.
 12. Is er voldoende parkeergelegenheid?
  Vraag naar de parkeergelegenheid in de buurt, gasten willen vaak het liefst zo min mogelijk lopen.

  opslaanFoto: Fort Bij Vechten
  Foto: Fort Bij Vechten
 13. Is er een transportservice voor gasten?
  Als gasten van ver komen slapen ze misschien wel in een hotel in de buurt. Hoe fijn is het als ze dan met de transportservice van de locatie terug naar huis kunnen. Is de ceremonie op een andere locatie dan het feest, dan is kunnen de gasten misschien al op de ceremonielocatie worden opgepikt en naar de feestlocatie worden gebracht.
 14. Is de locatie toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn?
  Heb je gasten die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten, dan is het belangrijk dat ook zij de locatie goed kunnen bereiken.Foto: Corali Photography
 15. Tot wanneer mag ik aanpassingen maken in het programma, aantal gasten of het menu?
  Misschien wil je op het laatste moment toch nog wat kleine dingen aanpassen, een dieetwens doorgeven of het aantal gasten wijzigen. Spreek een deadline af voor dit soort dingen, dan weet zowel jij als de locatie waar je aan toe bent.
 16. Mag er gebruikgemaakt worden van een eigen muziekinstallatie?
  Soms werkt een DJ of een band het liefst met een eigen muziekinstallatie, verzeker je er daarom van dat dat ook mag.Foto: Kijk Kunst Bruidsfotografie
 17. Kan ik een annuleringsverzekering afsluiten?
  Je moet er niet aan denken, maar het kan toch voorkomen dat je de bruiloft op het laatste moment moet afzeggen. Dat is al naar genoeg, maar als je dan ook nog eens met hoge kosten komt te zitten is dat nog veel vervelender.
 18. Moet ik de locatie na afloop zelf schoonmaken of wordt daar voor gezorgd?
  Moet jij er zelf voor zorgen dat alles schoon is of zorgen ze daar bij de locatie zelf voor. En als dat laatste het geval is, moet je daar dan extra voor betalen of zijn die kosten al bij de prijs inbegrepen?Foto: Tessa Bruggink Trouwfotografie
 19. Hoe laat sluit de locatie?
  Wil jij tot de vroege uurtjes kunnen feesten, vraag dan na of dit wel mogelijk is. Soms zijn er extra kosten verbonden aan feesten die lang duren, dan wil je dat natuurlijk van tevoren weten.
 20. Werkt de locatie samen met hotels of restaurants?
  Soms hebben locaties afspreken met nabijgelegen hotels of restaurants. Dat is gemakkelijk als je vrienden of familie hebt die van ver moeten komen. Op die manier kunnen ze een overnachting boeken tegen een betere prijs.
 21. Heb jij al een droomlocatie op het oog? Maak dan snel een afspraak om deze te bezichtigen en alle vragen te stellen die in je opkomen. Spreekt de locatie je dan nog steeds aan: wacht dan niet te lang met reserveren, want je wil toch niet dat een ander koppel er op de door jou gekozen datum een feest gaat vieren. Wil je op de hoogte blijven van Zankyou? Volg ons dan op FacebookPinterest en Instagram!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!

Andere interessante artikelen

De mooiste trouwkastelen van Nederland!

18 dec. 2022
Door te trouwen in een trouwkasteel hebben jullie eindelijk de betoverende bruiloft van jullie dromen. Met zoveel keuze in ons kikkerlandje hebben wij de mooiste trouwkastelen voor jullie op een rijtje gezet!
11

De beste trouwlocaties van Zuid-Holland!

23 okt. 2022
Zeggen jullie binnenkort volmondig het ja-woord tegen elkaar? Dan mag een locatie waar alles tip en top geregeld is, niet ontbreken. Toch kan het soms moeilijk zijn om een geschikte locatie te vinden. Om jullie op weg te helpen lees je hier meer over de beste locaties in Zuid-Holland!
11

De 10 beste trouwlocaties van Noord-Brabant!

30 jul. 2022
Noord-Brabant is zonder twijfel de gezelligste provincie van Nederland. Een goede basis voor jullie trouwdag dus! Vind hier de 10 beste trouwlocaties in Brabant!

De beste trouwlocaties van Gelderland!

9 nov. 2021
De locatie is misschien wel het belangrijkste onderdeel voor de sfeer van jullie bruiloft. De beste trouwlocaties van Gelderland vind je hier.

Meer bekijken

Het beste van Locaties

Zie meer artikelen