• Online magazine
  • Trouwen in Nederland - bereid je outfit voor op het wisselvallige weer!

Trouwen in Nederland - bereid je outfit voor op het wisselvallige weer!

Wat doe jij als het plots koud wordt? Wij hebben de tips waardoor je geen kou vat op je eigen bruiloft!

  • Begin organisatie
  • Adviseren

Wanneer je trouwt in Nederland zullen schommelingen in het weer niet als verrassing komen. Uit het niets kan de zomerse dag omslaan in een koude regenbui, of een immense winterse bui kan losbarsten op jouw stralende winterbruiloft. Je moet daarom op alles voorbereid zijn, zelfs in hartje zomer! Natuurlijk is dit belangrijk om over na te denken in verband met de trouwlocatie, maar hoe bereid je jouw eigen look voor? 

Adverteren

Om ervoor te zorgen dat jouw look met warm weer net zo magisch oogt als met koud weer, in de regen of op een stralende zomerdag, hebben wij hier een aantal tips op een rijtje gezet voor jouw outfit wanneer het weer plotseling omslaat op de dag van jouw bruiloft. Lees snel verder!

opslaanShutterstock. Credits: Hrecheniuk Oleksii
Shutterstock. Credits: Hrecheniuk Oleksii

Wees voorbereid  en zorg voor een plan B

Houdt het weerbericht goed in de gaten en bereid jullie voor waar nodig! Zorg voor een plan B voor alles wat maar in het water kan vallen (letterlijk), wanneer het weer omslaat op jullie grote dag. Gaan jullie buiten trouwen? Informeer bij de trouwlocatie naar de mogelijkheden voor wanneer het toch niet zulk mooi weer word. Denk hierbij aan een overkapping (een hippe tent of doek), of zelfs heaters voor wanneer het ´s avonds afkoelt. Een warme dag in het vooruitzicht? Bedenk je dan ook of er genoeg schaduw aanwezig zal zijn voor jullie gasten. Zo niet, kan het ook een goed idee zijn om, bijvoorbeeld, doeken op te hangen om schaduw te creëren. 

Nog iets om over na te denken: maken jullie gebruik van verse bloemen? Laat je dan goed informeren door jullie bloemist! Sommige soorten bloemen zullen niet geschikt zijn, en ook moeten jullie nadenken over de levering van de bloemen.

Lees ook: De meest gebruikte bloemsoorten voor de zomerbruiloft!

opslaanShutterstock. Credits: Tsezarina
Shutterstock. Credits: Tsezarina

Een paraplu voor noodgevallen

Geen overbodige luxe: een paraplu! Schaf een leuke paraplu aan die jouw outfit complementeert en zorg dat deze in jouw tas voor noodgevallen zit. Zo heb je deze altijd bij je in het geval het plots nodig is! Veel bruiden kiezen voor een leuk doorzichtig exemplaar, wat ervoor zorgt dat de paraplu niet zal afleiden van jouw prachtige jurk.

Je zult misschien denken dat het jammer is als het regent, maar het kan een super leuk effect geven op de trouwfoto´s. Dus niet getreurd!

opslaanCredits: María Izkue
Credits: María Izkue

Accessoires voor jouw outfit 

Een aantal accessoires die je kunt dragen om jezelf warm te houden tijdens de bruiloft in koudere maanden, zijn sjaals en handschoenen. Denk hierbij aan een gebreide sjaal. Een leuk detail zou zijn wanneer een geliefde van je deze heeft gebreid, zoals je oma bijvoorbeeld. Op deze manier draag je gelijk een persoonlijk detail bij je! Wanneer je zorgt voor een match tussen de wanten en de sjaal creëer je een schattige look. Kijk of je samen met je aanstaande een matchende accessoire kunt vinden en jullie zullen samen schitteren op de trouwfoto’s!

Lees ook: zo combineer je jouw look met de look van je partner!

opslaanShutterstock. Credits: videokvadrat
Shutterstock. Credits: videokvadrat

Kledingstukken om je warm te houden 

Wanneer je in de winter trouwt, kun je kou verwachten en bij voorhand al kiezen voor een trouwjurk met lange mouwen. Maar er zijn genoeg alternatieven! Zo kun je kiezen voor een vestje, bij voorkeur van bont, een bolero of een stola. Je kunt ook kiezen voor een cape. Deze optie is de optie met het meeste gemak, aangezien je de cape om kunt slaan en zo makkelijk van warm comfort kunt genieten. Uiteindelijk zul je zien dat deze kledingstukken je outfit niet naar beneden halen, in tegendeel, ze maken het juist helemaal compleet! Kies voor kleuren die niet alleen bij je trouwjurk en make-up passen, maar ook bij de rest van de stijl en het thema van jullie bruiloft. Op deze manier wordt het een geheel en zal je zonder twijfel stralen op de mooiste dag van je leven! 

opslaanFoto: photomahalo
Foto: photomahalo

Mocht jij helemaal gek zijn van de winter en alle romantische sferen die het seizoen met zich meebrengt, dan lees je hier alles over het kiezen van de perfecte decoratie van jouw winterbruiloft. Ter inspiratie zie je hier een prachtige styled shoot in Kasteel Maurick.

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!