• Online magazine
  • Hoe combineer ik mijn trouwjurk met het pak van de bruidegom? 5 stappen!

Hoe combineer ik mijn trouwjurk met het pak van de bruidegom? 5 stappen!

Beiden in stijl gekleed naar de bruiloft is één ding, maar hoe match je de trouwjurk en pak nou? Lees hier de tips en jullie zullen samen stralen op de belangrijkste dag van jullie leven!

  • Bruidsmode en stijl
  • Adviseren
  • Bruid
  • Bruidegom
  • Bruidspaar
  • Nederland

Het combineren van de trouwjurk met het pak van de bruidegom is altijd een puntje van discussie… Veel mensen denken hier niet bij na, of soms wordt het zelfs aanbevolen door stylisten om dit niet te doen! Natuurlijk is het het allerbelangrijkst dat jij je fijn voelt in jouw outfit, maar waarom houden jullie geen rekening met elkaar – ook jullie gasten zullen dit doen met hun partner! Bij Zankyou geloven wij dat het combineren van jullie outfits, zodat deze perfect bij elkaar passen, onmisbaar is! Subtiele details en goede smaak zijn de sleutelwoorden hierbij. Deze 5 tips zullen jullie helpen om de trouwjurk van de bruid, en het pak van de bruidegom feilloos te kunnen combineren!

opslaanRietbergh Maatpakken
Foto: Rietbergh Maatpakken

Match jullie persoonlijkheden

Adverteren

Hoezeer jullie als koppel ook van elkaar houden, het is niet gek als jullie niet precies dezelfde smaak delen of het niet eens zijn over mode… Het is dan ook belangrijk om dit in jullie achterhoofd te houden, wanneer jullie gaan beslissen over het combineren van jullie looks voor de grote dag.

Zie een verschil in smaak en persoonlijkheid niet als een belemmering op dit gebied! Integendeel… Het is juist zo bijzonder als twee mensen met een (compleet) verschillende stijl zichzelf kunnen zijn, maar toch samen kunnen komen in een gemeenschappelijke look. De kleinste details zijn hierbij heel belangrijk! Kies voor kleine details in jullie kleding, die bij jullie persoonlijkheid en bij jullie als koppel past. Jullie zijn voor elkaar gemaakt!

opslaanSuits for Dudes
Foto: Suits for Dudes

Het matchen van kleuren

Het gebruiken van gelijke kleuren en kleding is een iets lastigere keuze… Zeker omdat de trouwjurk in 99% van de gevallen wit is!

Maar, niet getreurd! Ook jouw partner kan feilloos matchen met jouw witte jurk, zonder dat hij óók in het wit gestoken hoeft te worden. Kiest jouw partner voor een traditionele kleur voor zijn pak, met een gekleurde stropdas of strik? Overleg dan over deze kleur en laat deze terugkomen in jouw look, bijvoorbeeld door te kiezen voor gekleurde schoenen! Het kiezen voor zo’n kleurrijk detail kan jouw look helemaal opfleuren! Dit seizoen zien we ook vaak dat de bruidegom kiest voor een meer nonchalante look. Geen gekleurde stropdas, maar een jasje in een echte trendkleur. Gaat jouw partner voor deze trend? Dan is dit de uitgelezen kans om deze kleur terug te laten komen in jouw schoenenkeuze!

Maar, er zijn ook steeds meer bruiden die niet kiezen voor een witte jurk, maar voor een gekleurd design! Ben jij één van deze trendy bruiden? Dan is dit een perfecte mogelijkheid om deze kleur terug te laten komen bij jouw partner! Jouw verloofde kan er bijvoorbeeld voor kiezen om deze kleur terug te laten komen in zijn stropdas of strikje. Dit is in het bijzonder een goed idee bij zachte kleuren, zoals pastel kleuren of off-whites. Kies jij voor een meer sprekende kleur en ben je bang dat het té overheersend word als jullie beide deze kleur zullen dragen? Vraag jouw verloofde dan om sokken te dragen in de kleur van jouw jurk! Een zeer subtiel detail!

opslaanmaximus19
Shutterstock. Credits: maximus19

Gebruik de bloemen

Bloemen zijn onmisbaar en worden ontzettend veel gebruikt op bruiloften, ongeacht het seizoen – ongetwijfeld ook op die van jullie! De bloemen zie je niet alleen terug in het bruidsboeket, maar ook in de accessoires van de bruid, bruidstaart en natuurlijk de decoraties! Dit is ook een uitgelezen kans om bloemen te gebruiken om jullie looks te combineren.

Jullie kunnen dit zo uitgebreid of simpel maken als jullie zelf willen: laat de kleuraccenten die jouw partner draagt bijvoorbeeld terugkomen in jouw bruidsboeket of in de bloemen die jij in jouw haar draagt. Ook kan jouw partner een bloemendetail dragen op zijn pak, zodat jij dezelfde bloemen kunt gebruiken en het een mooi geheel wordt.

Gaan jullie liever voor subtielere details, dan is het ook een goed idee om de stijl van de look van jouw partner te verwerken in de bloemen die jij zult dragen. Gaat jouw partner for een kleurrijke en moderne look? Kies dan voor een boeket met wilde bloemen in soortgelijke kleuren. Deze stijl kun je dan ook verder doortrekken naar de rest van jullie bruiloft decoratie.

opslaanYurii Kifor
Shutterstock. Credits: Yurii Kifor

Gebruik de accessoires

Heel subtiel, en één van onze favorieten. Het idee is om volledig te kiezen voor jullie eigen looks die past bij jullie eigen persoonlijkheid, waarnaast jullie gebruik maken van accessoires die jullie dichterbij elkaar zal brengen.

Het meest populaire voorbeeld is het combineren van oorbellen en manchetknopen. Het ontwerp van deze twee kunnen hand in hand gaan, en jullie kunnen kiezen voor details, vormen en kleuren die bij jullie als koppel passen. Subtiel en super origineel!

Dit is natuurlijk niet de enige mogelijkheid om accessoires te combineren. Denk bijvoorbeeld aan horloges. Jullie kunnen kiezen voor een gelijksoortig horloge band, maar ook om bijvoorbeeld jullie initialen of jullie trouwdatum op het klokje te laten aanbrengen. Dit is niet alleen goed als accessoire, maar ook een goed cadeau idee voor jouw aanstaande! Hetzelfde geldt voor, bijvoorbeeld, armbanden of kettingen. Dit zijn ontzettend mooie subtiele details die jullie samenbrengt. Maar dat niet alleen, het is een geweldig aandenken met grote sentimentele waarde!

opslaanKseniia Yeskova
Shutterstock. credits: Kseniia Yeskova

Laat de kleinste details terugkeren

Voor welke manier jullie ook kiezen om jullie looks met elkaar te combineren, wij bevelen aan om deze details vaker terug te laten keren – zodat alles één groot geheel wordt. Jullie kunnen het zo gek maken als jullie zelf willen!

Daarom bevelen wij aan om van tevoren na te denken over de themakleuren of het thema van jullie bruiloft! Geen idee waar te beginnen? Lees dan vooral verder over hoe je een bruiloft thema kan kiezen, of over hoe je het kleurenpalet voor jullie bruiloft kiest!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Rietbergh trouwpakken Winkels Bruidegom
Suits For Dudes Winkels Bruidegom
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!