8 redenen waarom je nooit moet besparen op een professionele trouwfotograaf

8 redenen waarom je nooit moet besparen op een professionele trouwfotograaf

Iemand die jouw grote dag perfect kan vastleggen, is goud waard, of toch niet? Wij vinden van wel en geven je dan ook 8 redenen waarom je never nooit moet bezuinigen op een professionele fotograaf! Lees snel verder...

  • Foto en video
  • Adviseren

Veel mensen schrikken bij het horen van de prijs van een professionele fotograaf. Dat is natuurlijk een hoop geld, maar iemand die jouw grote dag perfect kan vastleggen, is goud waard, of toch niet?

Wij vinden van wel en geven je dan ook 8 redenen waarom je never nooit moet bezuinigen op een professionele fotograaf! Lees snel verder…

Lees ook: Hoeveel kost een bruiloft?

opslaanFoto: Bruidsfotograaf.nl
Foto: Bruidsfotograaf.nl

Je hebt herinneringen voor altijd

Het is heel cliché, maar dat is niet voor niets. De eeuwige herinneringen van de foto’s zijn onbetaalbaar. De taart wordt opgegeten, de woorden vervagen, en er blijven maar een paar fysieke herinneringen over van de bruiloft, waaronder de foto’s. De foto’s gaan jaren mee, en de kosten van de fotograaf zijn dan ook iets die je kunt zien als een goede investering.

Geen ongeselecteerde en onbewerkte foto’s

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Wie wel eens zijn of haar telefoon foto’s heeft doorgespit na een gezellige dag, weet dat het sorteren van de foto’s een enorm werk is. Van elke dubbele foto beslissen welke mooier is, en waarom, is erg tijdrovend. En dat is zelfs zonder te bewerken! Na een gezellige middag heb je misschien 50 of 100 foto’s, maar bij een complete trouwdag gaat het om wel 2000 foto’s. De fotograaf is minimaal net zo lang bezig met het fotograferen als met het selecteren en bewerken van de gemaakte foto’s, en dat terwijl hij of zij een professional is! De onbewerkte, ongeselecteerde foto’s uitzoeken en afdrukken is gewoon heel veel werk, en, eerlijk gezegd, eigenlijk gewoon een rot klusje dat je liever wilt uitbesteden.

opslaanFoto: Beleef Je Portret
Foto: Beleef Je Portret

Zelf een album ontwerpen kost geld en tijd

Niet alleen het uitzoeken en bewerken van de foto’s kost veel tijd. Ook het maken van een mooi album van jullie dag is een tijdrovende klus. Het lijkt misschien simpel maar het maken van een mooi album is veel werk, en iets waar je vakkennis voor moet hebben. Een gebalanceerd, harmonieus album samenstellen dat jouw grote dag goed representeert vergt veel ervaring en kennis. Daarnaast kost het album bij de juiste drukker laten printen, als leek ook extra uitzoekwerk en misschien zelfs wel extra geld!

Kloppende herinneringen

Zag je er echt zo gek uit? Was je echt de hele tijd aan het praten? Lachte je elke keer met je ogen dicht, en was het licht tijdens het diner echt zo donker? Deze en vele andere vragen zullen je te binnen schieten als jouw foto’s niet lijken op hoe de grote dag werkelijk was. Een goede fotograaf zal niet alleen goede foto’s maken, maar ook de sfeer van de dag terug laten komen in de foto’s. Daarnaast zullen er niet alleen foto’s zijn van jullie en de gasten, maar ook van de decoratie, de details, de jurk, het jawoord, enzovoort. De sfeer van de bruiloft voel je en proef je als je naar de foto’s kijkt. Dankzij de ervaring van de fotograaf weet hij of zij precies wanneer hij of zij waar moet zijn, waar op gelet moet worden, wanneer de bijzondere momenten komen, en hierdoor is de fotograaf iedereen telkens net een stapje voor. Het resultaat: prachtige foto’s die je weer terugbrengen naar de grote dag.

opslaanCorali Photography
Foto: Corali Photography

De fotograaf is bereikbaar, behulpzaam en serieus

Hoewel het fijn is als een bekende aanbiedt om foto’s te maken op de grote dag, zal het wel moeilijk zijn om deze bekende iets te verwijten als er iets mis gaat. Daarnaast zal hij of zij niet zo snel zijn in de communicatie, aangezien het niet zijn werk is. Een telefoontje, berichtje of e-mail kan nog wel eens vergeten worden. De dagplanning bespreken is waarschijnlijk ‘overbodig’ en brainstormen over leuke poses of locaties zal helemaal geen optie zijn. De fotograaf daarentegen doet dit allemaal als werk, en verdient zijn salaris er mee. Hij zal dan ook professioneel zijn, attent, alert, en de benodigde tijd en kennis in jouw wedding steken. Hij heeft er belang bij dat hij zich aan zijn afspraken houdt, deadlines haalt, op tijd is en goed werk aflevert. Hij heeft immers zijn reputatie hoog te houden! Lees hier hoe je een trouwfotograaf kiest in 5 stappen!

opslaanFoto: Bruidsfotograaf.nl
Foto: Bruidsfotograaf.nl

Veel minder poseren dan bij een amateur

Het is best lastig om een model te zijn voor één dag, en als je niet zo van poseren houdt, is een professionele fotograaf echt een uitkomst. De gemiddelde bruid voelt zich namelijk best een beetje opgelaten als ze voor de camera staat! De fotograaf weet welke foto’s hij of zij moet nemen en doet dat op het juiste moment. Je hoeft dus niet telkens te poseren want de fotograaf weet wanneer jullie er goed op komen te staan! Dat is niet alleen fijn als je niet van poseren houdt en misschien zelfs een beetje cameraschuw bent, maar het is ook een uitkomst als je echte spontane foto’s wilt! De foto’s zijn nauwelijks tot niet geposeerd en hierdoor krijg je dan ook echte spontane foto’s! Vergeet de geposeerde houding, de geforceerde glimlach en ongemakkelijke momenten! En weet je niet zo goed hoe je moet poseren voor de camera? Dan hebben wij hier een aantal tips voor jou!

Geen stress dankzij een professionele fotograaf

Hoewel je misschien voor een geweldige weddingplanner hebt gekozen, of een fantastische ceremoniemeester hebt, zullen er altijd onderdelen zijn waar je je over zult stressen. Is de taart echt zo lekker? Heeft iedereen het naar z’n zin? Wat gebeurt er met het weer? We kunnen tientallen dingen opnoemen waar je zorgen over kunt maken, maar als je een professionele fotograaf hebt die jouw foto’s maakt, hoef je je daar écht geen zorgen over te maken. De fotograaf heeft al tientallen bruiloften geschoten en je kunt echt vertrouwen op zijn of haar kunnen. Dat betekent extra tijd voor jouw partner, de gasten en gezelligheid.

opslaanFoto: Joran Looij Photography
Foto: Joran Looij Photography

Betere en creatieve foto’s

Een professionele fotograaf kan niet enkel mooie foto’s maken, maar zorgt bij elke foto voor voor een originele twist. De fotograaf heeft veel creatieve ideeën, kan een stijf moment een speelse touch geven, en kan ook nog eens inspelen op last minute wijzigingen als veranderend licht of een weeromslag. Daarnaast zal de fotograaf ook nog eens schieten in de stijl die jullie wensen. Een trouwdag kan namelijk op veel manieren worden vastgelegd, van spontaan en vrolijk tot aan romantisch of journalistiek.

De prijzen van een professioneel fotograaf zijn natuurlijk afhankelijk van welk pakket ze aanbieden, maar als je voor een professionele fotograaf kiest weet je zeker dat je geweldige foto’s hebt, of je nu het minimale of maximale pakket kiest! Je trouwfoto’s zullen er uitzien alsof ze zó uit een magazine komen, en wie wil dat nou niet? Ben je nog op zoek naar een trouwfotograaf? Neem een kijkje in onze database! Wat zijn jouw redenen om te kiezen voor een professional? Wij horen het graag!

En wil je meer van dit soort artikelen lezen? Volg ons dan op Facebook, Pinterest en Instagram!

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!