8 redenen waarom je nooit moet besparen op een professionele trouwfotograaf

Iemand die jouw grote dag perfect kan vastleggen, is goud waard, of toch niet? Wij vinden van wel en geven je dan ook 8 redenen waarom je never nooit moet bezuinigen op een professionele fotograaf! Lees snel verder...

  • Foto en video
  • Adviseren

Ben je bekend met de uitspraak goedkoop is duurkoop? Deze geldt ook wanneer we kijken naar het inschakelen van een trouwfotograaf. Er zijn een aantal redenen waarom je absoluut niet op een trouwfotograaf moet besparen en in dit artikel vertellen we ze je!

De herinneringen blijven voor altijd bij je 

Adverteren

Het is heel cliché, maar dat is niet voor niets. De eeuwige herinneringen van de foto’s zijn onbetaalbaar. De taart wordt opgegeten, de woorden vervagen en er blijven maar een paar fysieke herinneringen over van de bruiloft waaronder de foto’s. De foto’s van de bruiloft zullen jullie nog bekijken wanneer je op je oude dag samen op de bank zit en de kosten van de fotograaf zijn dan ook iets die je kunt zien als een goede investering.

Geen ongeselecteerde en onbewerkte foto’s

Wie wel eens zijn of haar telefoon foto’s heeft doorgespit na een gezellige dag weet dat het sorteren van de foto’s een enorm werk is. Het is frustrerend om te kijken welke foto het mooiste is en dat is zelfs zonder ze te bewerken! Na een gezellige middag heb je misschien 50 of 100 foto’s, maar bij een complete trouwdag gaat het om wel 2000 foto’s. De fotograaf is minimaal net zo lang bezig met het fotograferen als met het selecteren en bewerken van de gemaakte foto’s en dat terwijl hij of zij een professional is. De onbewerkte, ongeselecteerde foto’s uitzoeken en afdrukken is gewoon heel veel werk en, eerlijk gezegd, een rot klusje dat je liever uitbesteedt.

Zelf een album ontwerpen kost meer geld en tijd

Niet alleen het uitzoeken en bewerken van de foto’s kost veel tijd. Ook het maken van een mooi album is een tijdrovende klus. Een gebalanceerd, harmonieus album samenstellen dat jouw grote dag goed representeert vergt ervaring en kennis. Daarnaast kost het extra geld om het trouwalbum ergens af te laten drukken en ga je er vaak flink op achteruit wanneer je kijkt naar de kwaliteit.

Kloppende herinneringen

Zag je er echt zo gek uit? Was je echt de hele tijd aan het praten? Lachte je elke keer met je ogen dicht, en was het licht tijdens het diner echt zo donker? Deze en vele andere vragen zullen je te binnen schieten als jouw foto’s niet lijken op hoe de grote dag werkelijk was. Een goede fotograaf zal niet alleen goede foto’s maken, maar ook de sfeer van de dag terug laten komen in de foto’s. Daarnaast zullen er niet alleen foto’s zijn van jullie en de gasten, maar ook van de decoratie, de details, de jurk, het jawoord, enzovoort. De sfeer van de bruiloft voel en proef je als je naar de foto’s kijkt. Dankzij de ervaring is de fotograaf iedereen telkens een stapje voor en weet hij de mooiste momenten te vangen. Het resultaat: prachtige foto’s die je weer terugbrengen naar de grote dag.

De fotograaf is bereikbaar, behulpzaam en serieus

Hoewel het fijn is als een bekende aanbiedt om foto’s te maken op de grote dag zal het wel moeilijk zijn om deze bekende iets te verwijten als er iets mis gaat. Daarnaast zal hij of zij niet zo snel zijn in de communicatie, aangezien het niet zijn werk is. Een telefoontje, berichtje of e-mail kan nog wel eens vergeten worden. De dagplanning bespreken is waarschijnlijk ‘overbodig’ en brainstormen over leuke poses of locaties zal helemaal geen optie zijn. De fotograaf daarentegen doet dit wel. Hij zal dan ook professioneel zijn, attent, alert, en de benodigde tijd en kennis in jouw wedding steken. Hij heeft er belang bij dat hij zich aan zijn afspraken houdt, deadlines haalt, op tijd is en goed werk aflevert. Hij heeft immers zijn reputatie hoog te houden!

Veel minder poseren dan bij een amateur

Niet iedereen is gewend om voor een camera te staan en de kans bestaat dat jij je er niet prettig bij voelt. De fotograaf weet welke foto’s hij of zij moet nemen en doet dat op het juiste moment. Je hoeft dus niet telkens te poseren want de fotograaf weet wanneer jullie er goed op komen te staan! Dat is niet alleen fijn als je een beetje cameraschuw bent, maar het is ook een uitkomst als je echte spontane foto’s wilt! Vergeet de geposeerde houding, de geforceerde glimlach en ongemakkelijke momenten.

Als je op zoek bent naar een professionele trouwfotograaf die de camera niet in je gezicht drukt is Robin van Bruiloftfotografie.eu de perfecte optie voor jou. Met meer dan 10 jaar ervaring schiet hij de mooiste foto’s van jouw grote dag zonder dat je het zelf door hebt. Daarna bewerkt die ze in eenzelfde stijl en zorgt die er persoonlijk voor dat jij deze in de hoogste kwaliteit ontvangt! Over het aantal foto’s hoef je je niet druk te maken, dit is namelijk onbeperkt.

Geen stress dankzij een professionele fotograaf

Hoewel je misschien voor een geweldige weddingplanner hebt gekozen, of een fantastische ceremoniemeester hebt, zullen er altijd onderdelen zijn waar je je over zult stressen. Is de taart echt zo lekker? Heeft iedereen het naar zijn zin? Wat gebeurt er met het weer? We kunnen tientallen dingen opnoemen waar je zorgen over kunt maken, maar als je een professionele fotograaf hebt die jouw foto’s maakt hoef je je daar écht geen zorgen over te maken. De fotograaf heeft al tientallen bruiloften geschoten en je kunt echt vertrouwen op zijn of haar kunnen. Dat betekent extra tijd voor jouw partner, de gasten en gezelligheid.

Betere en creatieve foto’s

Een professionele fotograaf kan niet enkel mooie foto’s maken, maar zorgt bij elke foto voor voor een originele twist. De fotograaf heeft veel creatieve ideeën, kan een stijf moment een speelse touch geven en kan ook nog eens inspelen op last minute wijzigingen als veranderend licht of een weeromslag. Daarnaast zal de fotograaf ook nog eens schieten in de stijl die jullie wensen. Een trouwdag kan namelijk op veel manieren worden vastgelegd, van spontaan en vrolijk tot aan romantisch of journalistiek.

De prijzen van een professioneel fotograaf zijn natuurlijk afhankelijk van welk pakket ze aanbieden, maar als je voor een professionele fotograaf kiest weet je zeker dat je geweldige foto’s hebt, of je nu het minimale of maximale pakket kiest! Je trouwfoto’s zullen er uitzien alsof ze zó uit een magazine komen, en wie wil dat nou niet? Ben je nog op zoek naar een trouwfotograaf? Neem een kijkje in onze database! Wat zijn jouw redenen om te kiezen voor een professional? Wij horen het graag!

En wil je meer van dit soort artikelen lezen? Volg ons dan op Facebook, Pinterest en Instagram!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!