Ontdek de 5 trends voor bruidsboeketten 2017 die je niet mag missen. Kies de mooiste!

Er zijn veel verhalen over de herkomst van het bruidsboeket, van het gebruik om de lichaamsgeur te verbloemen tot aan het symboliseren van de vruchtbaarheid van het bruidspaar. Welk verhaal dan ook waar mag zijn, het bruidsboeket is een perfecte accessoire om kleur te geven aan de bruidsjurk en stijling in het algemeen. De vormen en stijlen van de boeketten veranderen van jaar tot jaar, net als alle andere details. In dit artikel staan we stil bij de trends voor bruidsboeketten voor 2017.

Er zijn tal van mogelijkheden als het aankomt op het kiezen en samenstellen van ons bruidsboeket. Originaliteit wordt steeds belangrijker, waardoor de meer klassieke bruidsboeketten op de achtergrond raken. Hieronder 5 stijlen die het meeste succes opleveren.

1. Boeket

Het gaat hier om het meest gekozen boeket door de bruid. Het heeft een ronde vorm, zoals een bol. De grootte ligt varieert van 20 tot 30 centimeter. De perfecte bloemen voor dit type zijn ronde bloemen, zoals rozen, anjers of boeketten met pioenrozen die een groot succes zijn bij bruiden vandaag de dag. Ze zijn vrouwelijk en romantisch. Dit type boeket is geschikt voor bruiden met een eenvoudige jurk of voor een bruidsjurk met een grote rok of een prinsessenjurk. Voor kleine bruiden, die voor een jurk voor kiezen die speciaal op hun lengte is gemaakt, is het beter om dit type bruidsboeket klein te houden. Langere bruiden kiezen voor een groter boeket.

Ramos de novia 2017.
Bruidsboeket 2017. Credits: Christophe Serrano Photography
Ramos de novia 2017.
Bruidsboeket 2017. Credits: Kristin Sweeting Photography
Ramos de novia 2017.
Bruidsboeket 2017. Credits: The Love Hunters
Ramos de novia 2017.
Bruidsboeket 2017. Credits: Brides Photography

2. Veldboeket

Heel eenvoudig en een absolute trend de afgelopen seizoenen. Veldboeketten voor de bruid waren jaren geleden ondenkbaar, maar staan nu aan de top als het aankomt op trends. Ze zijn makkelijk te combineren en te maken. Het merendeel bestaat uit seizoensbloemen en eenvoudige planten die tegelijkertijd mooi zijn. Denk aan olijftakjes, eucaliptus en varens. Ze zijn speels en vallen mooi. Het is het ideale boeket voor boho- en hippie-bruiden en combineren perfect met een rustieke decoratie. Naast eenvoudig zijn veldboeketten ook relatief goedkoop, denk aan pluimgipskruid. Deze kleine bloem heeft de afgelopen jaren een flinke opmars gemaakt als het aankomt op decoraties van ceremonies en banketten. Het geeft een chique touch!

Ramos de novia 2017.
Bruidsboeket 2017. Credits: Lorena San José
Ramos de novia 2017.
Bruidsboeket 2017. Credits: Matrenin Aleksey Photography
Ramos de novia 2017.
Bruidsboeket 2017. Credits: Michael + Anna Costa Photography

3. Asymmetrisch

Een van de boeketten die we het meest zien op huwelijksblogs en blogs om inspiratie op te doen. Het is een boeket dat is samengesteld met bloemen van diverse lengtes. Het lijkt ongeorganiseerd maar is daarentegen perfect doordacht en strategisch geschikt. Ze zijn perfect als ze bestaan poederkleuren of pasteltinten in combinatie met een halterjurk: eenvoudig en geperfectioneerd. Ook gaat het goed samen met een halterjurk waarbij het boeket een belangrijke functie inneemt. Een asymmetrisch bruidsboeket is prima te combineren met gekleurde bruidsschoenen als je tenminste kiest voor dezelfde kleuren. Ideaal!

Ramos de novia 2017.
Bruidsboeket 2017. Credits: Josh Gruetzmacher Photography
Ramos de novia 2017.
Bruidsboeket 2017. Credits: Katie Lopez Photography
Ramos de novia 2017.
Bruidsboeket 2017. Credits: Trastandetskaya Evgeniya Photography

4. Lange steel

Dit boeket lijkt op het boeket dat we bespraken in nummer één, maar het verschil zit hem in de bloemen. Hier wordt gekozen voor bloemen met een veel langere steel. Dit type boeket is perfect voor een lange bruid die voor haar grote dag moet kiezen voor een jurk die speciaal voor haar lengte is ontwerpen. Het combineert ook goed met een boothals. Elegantie gecombineerd met vrolijk gekleurde, maar eenvoudige bloemen.

Ramos de novia 2017.
Bruidsboeket 2017. Credits: Anton Blokhin Photography
Ramos de novia 2017.
Bruidsboeket 2017. Credits: Alina stepushina Photography
Ramos de novia 2017.
Bruidsboeket 2017. Credits: Tiara Photographie

5. Waterval

Bij dit boeket vallen de bloemen naar beneden, net als bij een waterval zoals de naam al aangeeft. Ook dit type boeket is ideaal voor lange bruiden. Het is een klassieke stijl die past bij een bruid die kiest voor een sluier. Vandaag de dag is de waterval minder gekozen, maar als je het samenstelt met de juiste bloemen, kan dit de perfecte keuze zijn voor het boeket op jouw grote dag.

Ramos de novia 2017.
Bruidsboeket 2017. Credits: Jess Barfield Photography
Ramos de novia 2017.
Bruidsboeket 2017. Credits: Julia Kaptelova Photography
Ramos de novia 2017.
Bruidsboeket 2017. Credits: O’Malley Photographers

Vijf verschillende stijlen voor vijf verschillende type bruiden. Kies de stijl die het meest bij je past en straal met een mooi bruidsboeket op de dag van je bruiloft.

Meer informatie over

Laat een bericht achter

Foto: Mooibelicht Fotografie
Hoe kies je de juiste cateraar voor jouw bruiloft?
Er is enorm veel keuze als wij kijken naar de catering voor een bruiloft. Om jullie door de keuzestress heen te loodsen hebben we hier wat tips om de juiste cateraar te vinden.
Credits: The Harrogate Bridal Show
The Harrogate Bridal Show: de grootste beurs van de Engelse bruidsindustrie!
Het meest besproken bruidsevenement ter wereld vond plaats in Londen. Ontdek hier alles over The Harrogate Bridal Show!
Foto: Shutterstock
Flawless of unfinished: hoe kies je de perfecte make-up artist voor jouw bruiloft?
Jouw grote dag komt eraan, maar hoe zit het eigenlijk met de make-up? Met deze tips heb je binnen no time de perfecte make-up artist gevonden!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie