Ontdek de 7 trends voor bruidsboeketten 2019 die je niet mag missen. Kies de mooiste!

Als we denken aan de look van de bruid zal vooral de trouwjurk het eerst in ons opkomen. Daarna kijken we naar de accessoires en haar- en make-up, maar we vergeten een element, namelijk het bruidsboeket. Welke bruidsboeketten hip zijn in 2019? Ontdek het hier!

  • Bruidsboeket
  • Adviseren

Als we denken aan de look van de bruid zal vooral de trouwjurk het eerst in ons opkomen. Daarna kijken we naar de accessoires en haar- en make-up, maar we vergeten een element, namelijk het bruidsboeket. Bij het uitzoeken van het bruidsboeket moet je niet alleen rekening houden met je eigen voorkeur, maar ook met het thema van de bruiloft en jouw outfit. Daarnaast wil je natuurlijk iets wat past bij deze tijd van het jaar. Welke bruidsboeketten hip zijn in 2019? Ontdek het hier!

opslaanBruidswerk Zoetermeer. Foto: Mariët Mons Fotografie
Bruidswerk Zoetermeer. Foto: Mariët Mons Fotografie

Het kiezen van één bloem

Adverteren

Is er één bloem die jouw lief je al jaren cadeau doet en waar jij helemaal gek op bent? Kies er dan voor om deze bloem als enige bloem in jouw boeket te verwerken. Vul het boeket op met wat groen, zodat het groter wordt. Op deze manier gaat alle aandacht naar deze bloem en dat zal een prachtig contrast geven. Daarnaast is het hartstikke origineel en persoonlijk. 

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Minimalistische boeketten 

We kunnen verwachten dat de bruidsboeketten in 2019 weer iets kleiner worden. Een trouwtrend voor volgend jaar is dan ook minimalisme. Afgelopen jaren zagen we de boeketten groeien, maar nu is het weer tijd voor de less is more cultuur. Kies dus voor een boeket dat minder wild is, maar nog steeds niet perfect rond.

opslaanFoto: Bloemen Service Nederland
Foto: Bloemen Service Nederland

De bohemien look

Ook in 2019 zet de bohemien trend door en daar zijn wij maar wat blij mee. Het is dus zeker een optie om in het aankomende jaar met een bohemien thema te trouwen en dit ook in jouw bruidsboeket te verwerken. Hoewel de trend doorzet vanuit voorgaande jaren is die nu wel iets anders. Hij zal iets tammer zijn dan voorgaande jaren. Ga dus opzoek naar een bruidsboeket dat net een slag kleiner en minder wild is en je hoort er helemaal bij.

opslaanFoto: De Bloemenkeuken
Foto: De Bloemenkeuken

Trapsgewijze bloemen

Hoewel we veel minimalistische bruidsboeketten terugzien in 2019, zijn ook de trapsgewijze boeketten helemaal in. Denk aan een waterval stijl in jou bruidsboeket. Maak het hier niet al te wild, maar kies voor bloemen die van nature bewegen.

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Een asymmetrisch boeket 

Hoewel de boeketten in 2019 minder wild zullen zijn dan de afgelopen jaren zijn ze nog steeds niet perfect rond. Laat jezelf los op het boeket en kies voor een mix en match van de mooiste bloemen. Fleur dit op met een aantal wilde takken en grote bladeren voor de uitstraling van een relaxte bruid. 

opslaanFoto: Bloemmarie
Foto: Bloemmarie

Terugkeer van het traditionele boeket 

Zoals de mode zich over de jaren herhaalt gaat dat ook zo met trends in de bruidsboeketten. We hebben al eerder genoemd dat het wilde bruidsboeket zijn haren kwijtraakt en daarmee komt het traditionele bruidsboeket in 2019 terug.

opslaanFoto: Margriet Bloembinders
Foto: Margriet Bloembinders

Buiten het bruidsboeket 

Een bloemtrend die we buiten het bruidsboeket zien is alles behalve terughoudend. Hoewel we de afgelopen jaren steeds meer bloem decoratiestukken zagen doen we er in 2019 een schepje bovenop. Na de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle is een bloemenboog een must voor iedere zomerbruiloft het aankomende jaar!

opslaanFoto: DON FLORITO
Foto: DON FLORITO

Dit waren de trends voor het bruidsboeket in 2019. Weten hoe jij het bruidsboeket moet kiezen op basis van het seizoen? Je leest het hier!

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!