Tips voor het kiezen van de accessoires die je draagt op de trouwdag!

Het kiezen van de accessoires voor op de bruiloft kan best lastig zijn. Daarom hebben wij van Zankyou een aantal tips om een rij gezet om jou op weg te helpen!

Tips voor het kiezen van de accessoires die je draagt op de trouwdag!
Credits: Shutterstock
 • Accessoires bruid
 • Bruid

Door te kiezen voor de juiste accessoires tover jij jezelf om naar de bruid die jij wilt zijn op jouw trouwdag, maar als jij nieuw bent in dit wereldje is het handig om hierbij een steuntje in de rug te krijgen. Er is namelijk enorm veel keuze en keuzestress is dan ook een woord wat veel van ons vaak in de mond nemen tijdens het plannen van de bruiloft. Wat voor een accessoires doe je in je haar, hoe kies je een leuke riem en in wat voor een winkel moet je eigenlijk op zoek naar de accessoires? Wij van Zankyou begrijpen deze vragen als geen ander en helpen je graag uit de brand. Daarom hebben wij een aantal tips voor het kiezen van de accessoires voor de trouwdag op een rijtje gezet!

Bruidsaccessoires 

Adverteren

Over het algemeen zijn er meer accessoires voor de bruid dan voor de bruidegom te vinden, maar dit betekent niet dat je ze allemaal hoeft te dragen. Wij staan nog altijd achter de statement less is more of het nu gaat om de bruidsaccessoires, bruidsmake-up of een outfit in general. We hebben daarom een paar don’ts voor je op een rijtje gezet. You’re welcome! 

 • Het combineren van lange oorbellen met een opvallend hoofddeksel: zoals we al zeiden, less is more 
 • Het dragen van te hoge hakken: hoewel je jouw hakken aan het einde van de avond prima voor een paar fletjes om kunt ruilen is het leuk om zo lang mogelijk op de hakken te blijven staan!
 • Het kiezen van een grote ketting met een diepe halslijn: dit haalt de kracht van de diepe halslijn weg en dat is zonde

  opslaan
  AgAtelier | Credits: Erwin Deckers Fotografie

  Kijk naar jullie trouwstijl/thema

  De romantische bruid komt altijd goed weg met een aantal accessoires met hierin diamanten verwerkt. Echte diamanten zijn hier natuurlijk oogverblindend, maar ook met een zirkoniasteen kom jij goed uit de verf. De boho-bride daarentegen zul je, buiten haar trouwring om, niet zo snel met diamanten spotten. Accessoires gemaakt en geïnspireerd door bloemen passen hier beter bij. Parels zijn de accessoires die niet weg te denken zijn bij de klassieke bruid. Een echte parelketting, een set oorbellen en een paar mooie armbanden kunnen haar laten stralen als geen ander.

  opslaan
  AgAtelier | Credits: Erwin Deckers Fotografie

  Kies de soort accessoires 

  Zoals we al eerder aangaven zijn er heel veel varianten op de bruidsaccessoires. Zo heb je voor de vrouw oorbellen, maar ook armbanden, kettingen, sjaals, jasjes, sluiers en nog veel meer. Voor welke accessoires jij kiest ligt ook aan de soort jurk die jij gaat dragen op jouw trouwdag. Een opvallende ketting dragen bij een diepe halslijn raden wij bijvoorbeeld af en een riem dragen op een jurk met een open rug is vaak ook not done. Naast sieraden zijn er ook haaraccessoires. Dit zijn accessoires die je in het dagelijks leven niet snel zult dragen en tillen je look daarom naar een hoger niveau.

  opslaan
  AgAtelier | Credits: Erwin Deckers Fotografie

  Voor de mooiste haaraccessoires moet je bij AgAtelier zijn. Hier ben je verzekerd van een unieke haaraccessoire voor jouw trouwdag! Aga werkt in haar atelier samen met bruiden die op zoek zijn naar inspiratie voor hun bruidslook. Door naar hun verhaal te luisteren weet zij iets verfrissends en unieks te creeëren die hun persoonlijke stijl weerspiegelt. Het is bijzonder om te zien hoe iemand deze wensen zo prachtig goed in een sieraad weet te verwerken. Uiteindelijk lopen de vrouwen met een brede lach op hun gezicht de deur uit op weg naar het altaar om daar het jawoord tegen de liefde van hun leven uit te spreken!

  opslaanNeem contact op met AgAtelier!
  AgAtelier | Credits: Erwin Deckers Fotografie

  Stem de accessoires op elkaar af

  Het op elkaar af stemmen van de accessoires klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Al helemaal als je in gedachten houdt dat jullie elkaars outfit niet zullen zien tot op de trouwdag zelf… Hiervoor is gelukkig een trucje bedacht. Je kunt vragen of jouw partner van tevoren aan de winkel waar jij op zoek gaat naar de accessoires doorgeeft wat voor een kleuren zijn pak zijn. Hierdoor kunnen de accessoires toch op elkaar afgestemd worden, maar blijft het voor jullie zelf een verrassing! Lees hier hoe je gemakkelijk de trouwjurk en het trouwpak op elkaar afstemt!

  opslaan
  AgAtalier | Credits: Erwin Deckers Fotografie

  Ben jij er klaar voor om de accessoires voor jouw trouwdag uit te zoeken? Maak dan de keuze om voor unieke trouwaccessoires te gaan en neem vrijblijvend contact op met Aga van AgAtelier

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

AgAtelier Accessoires
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!