Met deze tips begin je jouw trouwdag helemaal zen!

Wij weten hoe stressvol de grote dag is, maar we hopen dat je met deze tips je jouw zenuwen een beetje onder controle kunt houden. Mediteren, een vriendinnendate, een spa-behandeling of lekker hobbyen. Lees verder voor nog meer tips!

Met deze tips begin je jouw trouwdag helemaal zen!
Foto: Shutterstock
  • Officiële documenten
  • Adviseren
  • Bruid
  • Health

Trouwen… het is niet niks. Het is één van de belangrijkste dagen van je leven, en daarom is het dan ook heel logisch dat je strak staat van de zenuwen. Want na maanden voorbereidingen is het eindelijk zover! Je voelt gezonde zenuwen of complete chaos. Zal alles goed gaan? Past de jurk wel? Hoe wordt het weer? Maar hoe kun je de twijfels en zenuwen onder controle houden, en de laatste 24 uur voor je bruiloft compleet zen doorbrengen? Wij hebben de ultieme tips, dus lees snel verder!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Eet je relaxed

Adverteren

Er zijn veel etenswaren die zorgen voor rust. Dit zijn dan ook de échte superfoods, als je het ons vraagt. Veel stress? Ga op de dag voor je bruiloft dan voor deze producten. Honing, banaan, melk, bleekselderij, havermout, pure chocola en asperges zorgen allemaal voor een instant relax gevoel. Deze etenswaren bevatten allerlei stofjes die ervoor zorgen dat je lichaam tot rust komt, en gelukshormonen aanmaakt.

Ga voor een vriendinnendate

En last but not least, de perfecte manier om je te ontspannen is met je vriendinnen! Er is weinig beters dan een paar goede vriendinnen waarmee je kunt lachen, die voor afleiding zorgen, en waar je heerlijk mee kunt kletsen. Plan een date in met je beste vriendinnen en vergeet de tijd! Klets over van alles, zolang het maar niet over de grote dag gaat, tenzij je dat zelf wilt natuurlijk!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Met je hobby bezig zijn

Wat vind je leuk om te doen? Puzzelen, sieraden maken, lezen, naaien, breien of knutselen? Ook al gaat het misschien om een hobby die je al lang niet meer hebt uitgevoerd, het is echt de moeite waard om minimaal 2 uurtjes in je hobby te steken. De effecten zijn bewezen: je wordt rustig en zen van hobbyen. Ga er dus voor!

Ga sporten

Of je nu houdt van sporten of niet, lichamelijk intensief bezig zijn werkt uiteindelijk altijd rustgevend. Het is even een opoffering, maar fysieke inspanning loont. Je hersenen komen tot rust, je ontspant en je denkt even nergens meer aan. Ga naar de sportschool, jog of ren een mooie route, ga tennissen, organiseer een wedstrijd of ga een potje voetballen. Instant relax gegarandeerd!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Zet je telefoon op offline

In een tijd waarin we 24/7 beschikbaar willen zijn, kan het soms heel bevrijdend werken om je telefoon even weg te leggen. Laat je telefoon lekker in je tas zitten, of zet hem op vliegtuigstand om niet gek te worden van lief bedoelde appjes. Laat je ceremoniemeester of weddingplanner weten dat je alleen in noodgevallen bereikbaar bent, en laat je telefoon even voor wat het is.

Jezelf vertroetelen

Hoewel je op de vroege ochtend van de grote dag prachtig in de make-up wordt gezet, en je haren ook worden gestyled, kun je de dag voor je bruiloft ook voor een spa-experience gaan, thuis of buitenshuis. Ga voor een massage, een manicure, een pedicure, een scrub, ontharing, wat dan ook! Let wel op dat je geen nieuwe producten op je huid smeert. Het laatste wat je wilt is een allergische reactie op de dag van jouw bruiloft!

Inspiratie nodig? Wij testten de JouwBox, samengesteld door Ralph Moorman. Lees er alles over!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Een boek lezen of Netflixen

Hoewel een boek lezen het op ontspanningsgebied altijd wint van Netflixen, zijn wij groot fan van Netflix. Lezen behoort tot de categorie kwalitatieve ontspanning, want bij televisie kijken kun je alsnog makkelijk afdwalen. Toch zijn beide ideaal om even helemaal weg te dromen, je uitknopje te vinden, en je hoofd op nul te zetten. Welk boek of serie is jouw favoriet?

Mediteer je zen

Het klinkt misschien zweverig, en sommigen zullen dan ook denken dat meditatie iets lastigs en geks is, maar het tegenovergestelde is waar! Meditatie is niet zo gek als je misschien denkt, en het fijne is, iedereen mediteert op zijn eigen manier. Er zijn geen regels! Het enige wat je hoeft te doen is je te ontspannen, en je te richten op je ademhaling. Dwaal je af? Ga terug naar je ademhaling en voel je lichaam ontspannen. Succes verzekerd!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Wij weten hoe stressvol de grote dag is, maar we hopen dat je met deze tips je jouw zenuwen een beetje onder controle kunt houden. Heb jij nog geweldige tips om helemaal zen te worden? Laat het ons weten via Facebook, Pinterest of Instagram!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!