5 trends voor bruidskapsels waar je in 2018 niet omheen kunt

Een nieuw jaar betekend nieuwe trends. Dit zijn de trends voor bruidskapsels in 2018 waar je niet omheen kunt!

  • Haarstylisten en Kapsel
  • Adviseren

Een nieuw jaar betekent nieuwe trends, ook op het gebied van de bruidskapsels. Er zijn zoveel mogelijkheden en ook zoveel dingen waar je aan moet denken: wat past er bij jouw jurk? Maar ook niet geheel onbelangrijk: wat staat JOU goed en wat past er bij het type en de lengte van jouw haar? Eerder zetten wij al 5 tips voor jou op een rijtje om het kiezen van het kapsel van jouw dromen iets gemakkelijker te maken, maar wat zijn nou eigenlijk dé trends van 2018? Wij vroegen het aan een paar top haarstylisten van Zankyou! Dit zijn de trends voor bruidskapsels in 2018 waar je niet omheen kunt!

opslaanThe Beautiful Bride Company. Foto: Bianca Rijkenbarg
The Beautiful Bride Company. Foto: Bianca Rijkenbarg

Los haar en natuurlijke texturen

Adverteren

Marianne Roza, van The Beautiful Bride Company, was heel duidelijk: ¨Los is hét codewoord voor 2018¨. Ga jij voor krullen of voor steil? Of verwerk je er een vlecht in op een speelse manier? Met los haar zijn er tal van mogelijkheden. Wees gerust, want ook opgestoken kapsels zien we terug, maar de natuurlijke textuur van het haar blijft dan wel het uitgangspunt en dat is een heel belangrijke trend volgens Marianne. “Geen stijve krullen op onnatuurlijke wijze vastgezet, maar prachtige flowy opsteekkapsels. Ook de dames met kroeshaar kiezen er steeds vaker voor om hun natuurlijke haartextuur te laten zien!”

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nonchalante Krullen

De natuurlijke haarstijlen zijn een echte rode draad voor 2018, zo ook met krullen: heel veel verschillende krullen! ¨Boho is een populaire stijl in de bruidswereld en dit jaar gaan we dat ook zeker terug zien in de bruidskapsels¨, aldus Elyse van Knapsels. ¨Ga voor een laag opgestoken kapsel, zoals een rommelige chinon of een half opgestoken kapsel met losse krullen¨. Ook de beachwaves zijn een blijvertje, want ook in 2018 zullen we ze veel terug zien. Marianne: “Zo’n krul met steile punten geeft een heel hip en casual effect. Hou je toch meer van een mooie grove krul of slag met veel volume? Ook de bouncy curl is weer helemaal in!”

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Steil

Wil jij juist een glamorous uitstraling? Ga dan niet voor krullen, maar kies voor steil. Ook dit zien we in 2018 veel terug. Volgens Marianne geeft prachtig glad en glanzend haar je bruidskapsel en daarmee jou als bruid een hele glamoureuze uitstraling. Op die manier ben jij het stralende middelpunt, maar uiteraard wel met de klasse die je verdient.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bloemen

Beide stylisten zijn het erover eens: In 2018 zien we héél veel bloemen. Je kunt kiezen voor echte bloemen maar er bestaan ook bloemen van zijden en andere materialen. Die laatste zijn gemakkelijker om mee te werken in het haar, maar zien er vaak wel net ietsje anders uit. Met bloemen kun je alle kanten op. We zien nog steeds de Flowercrown met verse bloemen – ideaal voor een festivalbruid – maar je kunt er ook voor kiezen om slechts één mooie bloem in je kapsel te verwerken.

Verwerk de bloemen bijvoorbeeld in een ander populair kapsel voor 2018: de grote, uitgetrokken vlechten! Deze look vat de trends van 2018 perfect samen, vindt Elyse van Knapsels. De losse vlechten kun je trouwens super goed verwerken op allerlei verschillende manieren. Zeker iets om even uit te proberen, dus!

opslaanFoto: Knapsels
Foto: Knapsels

Accessoires

Naast bloemen zijn er nog tal van andere accessoires die je kunt gebruiken, dit in de vorm van speldjes, figuurtjes en de nieuwkomer: het lint. Marianne van The Beautiful Bride Company: “Denk daarbij bijvoorbeeld aan een mooie ponytail met een eenvoudig fluwelen lint erin, zoals te zien was op de Bridal catwalk van het prachtige bruidsjurkenmerk Marchesa.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ben je er nog niet helemaal uit? Bekijk dan onze galerij met bruidskapsels voor 2018. Ben je benieuwd naar andere trends voor 2018 in de bruidswereld? Klik dan hier.

Voor inspiratie, mooie foto’s en heerlijke bruidsfilmpjes volg je ons op FacebookInstagram en Pinterest!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!