Bruidstaart invriezen en bewaren: hoe doe je dat?

Een bruidstaart invriezen en bewaren: hoe doe je dat eigenlijk en hoe ontdooi je hem later weer? Wij geven je de ins en outs over het invriezen van de bruidstaart.

Bruidstaart invriezen en bewaren: hoe doe je dat?
  • Bruidstaart
  • Aanbeveling
  • Bruiloftstaart

Je zult er misschien wel eens van gehoord hebben: het invriezen van de bruidstaart. Wellicht een idee voor jullie, maar waarom zou je het doen? Dit heeft te maken met een traditie die we je in dit artikel uitleggen. Daarnaast vertellen we je hoe je die bruidstaart invriest, maar ook hoe je hem weert ontdooit en wat het effect is op verschillende soorten bruidstaarten. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

Hierom wil jij ook de trouwtaart invriezen 

Adverteren

Misschien vraag jij je wel af waarom je in godsnaam ervoor zou kiezen om die bruidstaart in te vriezen. Hij wordt er immers niet lekkerder op en om een stukje te pakken op een willekeurige zondag voelt ook een beetje vreemd. Toch zijn er veel bruidsparen die dit doen en wij begrijpen wel waarom. Het is namelijk een traditie om de bovenste laag van de bruidstaart te bewaren en samen op te eten op jullie eerste jubileum. Wanneer je de bruidstaart goed invriest kunnen ook jullie dit doen, en dat klinkt fantastisch – toch!? Daarom leggen wij je uit hoe je dit moet doen!

opslaanBruidstaart invriezen en bewaren
Foto: FreshCakes

Zo vries jij de bruidstaart in 

Voor je de bruidstaart inpakt is het aan te raden om hem eerst één uur zonder verpakking in de vriezer te stoppen. Op deze manier wordt de fondant- of marsepein laag goed koud. Dit is handig, zodat je hem later goed kan verpakken zonder de laag al te veel te beschadigen en zo houd je de taart zo goed mogelijk intact.

Na het uurtje in de vriezer pak je de taart in door middel van drie lagen folie. Zorg ervoor dat dit luchtdicht is, dit kun je doen door het er zo strak mogelijk omheen te draaien. En klaar is Kees! Zoek nu een mooi plekje uit in de vriezer voor de bruidstaart en geniet over een jaar van de lekkernij.

De bruidstaart ontdooien 

Een jaartje later is het dan eindelijk zover. Jullie eerste jubileum en dat betekent: taart! Houd er rekening mee dat de taart aardig wat tijd nodig heeft om te ontdooien. We raden je aan hem in ieder geval 24 uur van tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te zetten. Een paar uur voor jullie dan eindelijk je tanden in de taart mogen zetten moet die uit de koelkast worden gehaald, zodat die op kamertemperatuur kan komen. Geniet ervan! 

opslaan
Foto: Shutterstock

Verschillende soorten taarten 

Je kunt je voorstellen dat smaken veranderen wanneer zij een lange tijd bewaard zijn, ook al zijn ze dan in gevroren. Vooral de smaak van vers fruit en sommige vullingen, zoals custard kunnen hun smaak deels verliezen wanneer ze zo lang ondergedoken zijn geweest. Bereid je er dus op voor dat hij niet meer zo geweldig zal smaken als op jullie grote dag. Althans, dit verschilt natuurlijk per taart. Want waar vers fruit zijn smaak kan verliezen, gaan worteltaarten en taarten gemaakt van noten of chocolade er juist op vooruit!

Als jullie nog niet toe zijn aan het invriezen van een bruidstaart, maar eerder op zoek zijn naar jullie droomtaart, raden we je aan eens een kijkje te nemen bij FreshCakes. Zij snappen als geen ander dat er duizenden verschillende stijlen zijn voor een bruidstaart en dat jij op zoek bent naar die ene unieke die het beste bij jullie past. Laat je inspireren door hun website of door Pinterest en klop daarna weer bij hen aan. Ze zullen met liefde en passie de allermooiste- en lekkerste bruidstaart maken, die precies op jouw wensen aansluit. Happiness is a piece of cake! 

opslaanBruidstaart invriezen en bewarenNeem nu contact op met FreshCakes!
Foto: FreshCakes

Te veel gedoe? 

Vinden jullie dit een beetje te veel gedoe voor een bruidstaart die het grootste deel van zijn smaak verliest? Dan zijn er gelukkig altijd nog andere opties. Zo kun je aan FreshCakes vragen of zij eventueel een kleinere versie van jullie bruidstaart kunnen maken op jullie eerste jubileum. Op deze manier heb je toch je traditie, maar dan met iets meer smaak en iets minder werk!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

FreshCakes Taart en Zoetigheid
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!