Adverteren

Borstkankermaand 2018

Oktober is de maand van borstkanker. Het is belangrijk dat hier aandacht aan wordt besteedt zodat we de overlevingskansen van patiënten met borstkanker kunnen verhogen!

  • Na de bruiloft
  • International

Ter gelegenheid van de Dag tegen Borstkanker, op 19 oktober, gehouden door de Wereldgezondheidsorganisatie, willen  wij, van Zankyou, het onderwerp graag onder de aandacht brengen.

opslaanFoto: 19 oktober, dag van borstkanker
Foto: 19 oktober, dag van borstkanker

Een gevecht dat we graag willen winnen!

Adverteren

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Jaarlijks sterven ongeveer 3.000 vrouwen aan deze ziekte. In 2017 werd er bij 17.559 mensen borstkanker vastgesteld de gegevens van de Nederlandse Kankerregistratie. De overlevingskansen zijn de afgelopen decennia aanzienlijk gestegen.

Hoe herken je symptomen van borstkanker?

Raadpleeg altijd een arts, deze kan je altijd verder helpen door middel van diverse medische tests. Er zijn een aantal veranderingen in de borst die kunnen wijzen op borstkanker. Denk aan een knobbeltje of plek in de borst. Maar ook veranderingen rond of aan de tepel.  Een ander symptoom kan zijn verandering van de huid op de borst. Heb je bijvoorbeeld deukjes of kuiltjes… Of een wondje dat niet geneest. Ook een zwelling in de oksel wordt gezien als een symptoom van borstkanker. Deze aspecten kunnen wijzen op borstkanker, maar er zijn ook goedaardige veranderingen aan de borst. Hoe eerder borstkanker wordt ontdekt, hoe sneller je kan beginnen met de behandeling. Ga daarom op tijd naar de dokter.

opslaanMogelijke veranderingen aan de borst die kunnen wijzen op borstkanker. Bron: knowyourlemons.com
Mogelijke veranderingen aan de borst die kunnen wijzen op borstkanker. Bron: knowyourlemons.com

Borstkankerverenigingen

Om borstkanker te kunnen voorkomen zijn er een aantal organisaties in Nederland. Denk aan Borstkankervereniging Nederland, Pink Ribbon: “Oktober is de internationale borstkankermaand en dus doet Pink Ribbon er alles aan om aandacht te vragen voor borstkanker. Vanaf de nationale persconferentie op 11 september houdt Pink Ribbon dagelijks verschillende acties die de bevolking moet sensibiliseren voor preventie en opsporing van borstkanker.” Maar ook aan Think-Pink. Think-Pink vraagt meer aandacht voor borstkanker en financiert wetenschappelijk onderzoek dat de meest voorkomende kanker bij vrouwen bestrijdt.

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Steun daarom ook deze organisaties in hun onderzoek tegen het voorkomen van borstkanker, zodat het patienten dat borstkanker heeft minder wordt!

Voor meer over Zankyou volg je ons op PinterestInstagram en Facebook

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!