Adverteren

Guestblog door MCV Weddings: tips voor aspirant weddingplanners!

Mariëlle, van MCV weddings, is niet alleen gediplomeerd weddingplanner én professioneel ceremoniemeester, maar zij helpt ook startende ondernemers met advies over marketing en branding. In deze Zankyou guestblog geeft zij jou, als (aspirant) weddingplanner een aantal essentiële tips!

Guestblog door MCV Weddings: tips voor aspirant weddingplanners!
MCV Weddings. Foto: Odiza Fotografie
  • Na de bruiloft
  • Guest-blogger

Hi lieve “concurrent” weddingplanner, ik kom erachter dat ik jou eigenlijk heel hard nodig heb!  Zou collega een beter woord kunnen zijn? Ik vind van wel. Als (aspirant) weddingplanner is het enorm belangrijk om jezelf in de markt te zetten als collega-weddingplanner en niet als concurrent. Je komt er namelijk in de praktijk pas achter dat je het simpelweg niet alleen kunt. Want, hoe fijn is het als je iemand vind met wie je kunt sparren, waar je van kunt leren, waar je mee kunt brainstormen, ideeën uitwerken en zelfs samenwerken?

opslaanMCV Weddings.
MCV Weddings.
Adverteren

Als aspirant-weddingplanner loop je vast tegen de dingen waar ik ook tegenaan liep. Namelijk: hoe pak ik het aan? Hoe zet ik mijn bedrijf op? Hoe maak ik een website en een logo en welke kleuren gebruik ik? En natuurlijk de grote vraag: hoe kom ik in vredesnaam aan bruidsparen? Ik ben ervan overtuigd dat er meer nodig is dan je website online zetten en visitekaartjes te maken. Daarna begint namelijk pas het échte werk: hoe ga jij jezelf profileren als weddingplanner?

Je moet nu o.a. aan de slag met je marketing & PR. Word lid van een netwerk bij jou in de regio, bezoek netwerk events, maak in eerste instantie contact met regionale ondernemers en maak een persbericht, zodat je ook contact legt met de pers & media. En: vertel jouw verhaal! Geven en gunnen is in de eerste periode het uitgangspunt. Je bent eerst aan het zaaien en later kun je pas gaan oogsten. Ga ook online goed en doordacht te werk. Word lid van Facebookgroepen met professionals, zorg voor een mooi Instagram profiel en maak ook een LinkedIn profiel aan. En zorg dat de online kanalen die jij gebruikt, allemaal dezelfde uitstraling hebben binnen jouw huisstijl en met dezelfde professionele profielfoto. Dus yes, die leuke, vrolijke vakantiefoto mag eraf!

opslaan
MCV Weddings. Foto: Odiza Fotografie

Het lijkt misschien raar, maar ga je specialiseren! Ga eens uitzoeken wie jouw doelgroep is. Waarom? Hoe meer jij gespecialiseerd bent in een vorm, soort of aanbod binnen je bedrijf, hoe beter jouw doelgroep jou kan vinden. Hou je van het organiseren van strand, bos, duurzame, kasteel of themabruiloften? Laat deze specialisatie goed zien on- en offline! Uiteraard zijn dit maar voorbeelden. Vraag jezelf eens af wat nou écht bij jou past.

opslaan
MCV Weddings. Foto: Odiza Fotografie

In het begin ben je dus meer bezig met ‘kantoorwerk’ (uitzonderingen daargelaten), dan met een bruiloft. Zorg dat je je zaakjes op orde hebt. Wat bedoel ik daarmee? Gun jezelf een goede werkplek (ook thuis!), besteed zaken uit waar je (nog) niet genoeg van weet zoals belastingzaken, wees leergierig en vraag advies aan professionals. Bezoek ook eens een startersseminar bij de KvK. Gun jezelf de tijd om jouw mooie bedrijf vorm te geven en vooral te laten groeien. Dit gaat nou eenmaal niet van de een op de andere dag. Je bevind je in een groeiproces, zowel persoonlijk als zakelijk. I’ve got some news for you: dat groeiproces stopt nooit! Omarm het en stap eens uit je comfortzone.

opslaanMCV Weddings.
MCV Weddings.

Stel jezelf voor aan collega’s in de branche, loop eens mee met een bruiloft (als dat mogelijk is) en GENIET vooral van je werk!
Op letterlijk iedere bruiloft (vooral bij de ceremonie) bedenk ik me hoe ongelooflijk mooi en bijzonder het is dat ik als weddingplanner een bijdrage heb mogen leveren aan de mooiste dag van hun leven. En nog mooier: ik vóel het ook. Dat is voor mij werken met passie en vanuit je hart. Dat gun ik jou ook!

opslaan
MCV Weddings.

Loop jij even vast? Of wil je de puzzelstukjes opnieuw neerleggen en laten passen in jouw puzzel? In mijn weddingstudio, net onder Rotterdam, adviseer ik je graag en ga je concreet aan de slag. Je kunt je ook inschrijven voor één van mijn masterclasses met een prima starterstarief. Meer weten? Bezoek dan mijn website of neem contact met me op! 

opslaan
MCV Weddings.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

MCV weddings Weddingplanners
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!