10 essentiële taken op de to-do list van jouw weddingplanner volgens weddingplanner Astrid Vonk

Dit zijn tien taken die niet mogen missen op de to-do list van jullie weddingplanner! Bekijk ze snel!

10 essentiële taken op de to-do list van jouw weddingplanner volgens weddingplanner Astrid Vonk
  • Weddingplanner
  • Sponsored

Als jullie ervoor kiezen om de diensten van een weddingplanner in te huren, waar kies je dan precies voor? Wat voor hulp moet deze persoon jullie kunnen bieden? Natuurlijk hangt dat volledig af van de afspraken die jij met deze professionele evenement planner maakt, maar er zijn een aantal basis taken die hij/zij op zich moet kunnen nemen tijdens de organisatie van jullie grote dag. Astrid Vonk, een weddingplanner in het Colombinaanse Antioquia, vertelt ons erover.

opslaanAstrid Vonk Wedding PlannerNeem contact op met Astrid Vonk
Foto: Astrid Vonk Wedding Planner

Astrid Vonk Wedding Planner is een bekende naam in de wereld van evenementen sinds zij het modellenbureau Astrid’s Models startte en verschillende evenementen organiseerde in verschillende landen. Ze werd verliefd op het organiseren van bruiloften, daarom liet zij zich certificeren aan het New York Institute of Art and Design als weddingplanner en vanaf dat moment focust zij zich volledig op het organiseren van luxe bruiloften voor bruidsparen met verschillende culturen. Ook studeerde zij aan het BOERMA-instituut in Nederland, en is zij gecertificeerd bloem designer.

opslaanAstrid Vonk Wedding PlannerNeem contact op met Astrid!
Foto: Astrid Vonk Wedding Planner

Deze professional en expert in het plannen van huwelijken heeft ons verteld wat de 10 taken zijn die niet mogen missen op de to-do list van een weddingplanner:

1. Hoe verloopt de grote dag?

De weddingplanner is verantwoordelijk voor het adviseren over het beheer van tijden en activiteiten: hoe lang moet elk moment duren om zoveel mogelijk uit de dag te kunnen halen? Wat is het protocol? De weddingplanner zal je helpen om die vragen te beantwoorden en zal na het horen van jouw wensen, toegewijd zijn aan het ontwerpen en vormgeven van jouw grote dag, zodat je op de dag zelf enkel hoeft te genieten!

opslaanAstrid Vonk Wedding PlannerNeem contact op met Astrid
Foto: Astrid Vonk Wedding Planner

2. Budget

Hoe veel gaat jullie grote dag kosten? Jouw weddingplanner gaat jou precies kunnen helpen bij het opstellen van een realistisch budget om de dag van jullie dromen werkelijkheid te maken. Om tot een realistisch budget te komen, moet je 5 stappen volgen.

3. Decoratie

Het gaat niet alleen om wat er op je grote dag gebeurt, maar ook hoe jullie trouwdag eruit ziet. Hoe zal het zijn? Wat is de beste manier om thema, kleur, stijl en het volledige ontwerp van de bruiloft te kiezen? Als je een magische bruiloft wil, zal de plaats waar je bent bepalen hoe jouw grote dag vormgegeven zal worden. Als je naar de trouwfoto’s kijkt, zul je er geen spijt van hebben dat je hebt geïnvesteerd in kwaliteit.

opslaanAstrid Vonk Wedding PlannerNeem contact op met Astrid
Foto: Astrid Vonk Wedding Planner

4. Selectie van leveranciers

Onderdeel van het opstellen van het juiste budget is het kiezen van de juiste leveranciers. Een weddingplanner als Astrid Vonk Wedding Planner kan jullie adviseren bij het kiezen van de juiste trouwleverancies die bij jullie wensen, budget en concept van jullie grote dag passen.

5. Bezoeken van leveranciers

Er moeten veel dingen getest worden en veel afspraken gemaakt, zoals: het proeven van de bruidstaart, bekijken van de decoratie, etc. Jullie weddingplanner is verantwoordelijk voor het samenstellen van een agenda voor jullie bezoeken aan verschillende leveranciers en kan ter advies met jullie mee gaan om zeker te weten dat jullie de juiste beslissingen nemen.

opslaanAstrid Vonk Wedding PlannerNeem contact op met Astrid
Foto: Astrid Vonk Wedding Planner

6. Bevestigen van de gastenlijst

Zo fijn als jullie dit niet zelf hoeven bij te houden! Zowel voor jou, als voor jullie bruiloftsgasten. Iedereen die jullie RSVP niet beantwoord, moet contact mee opgenomen worden om hun aanwezigheid te kunnen bevestigen. Met een weddingplanner heb je de gemoedsrust dat jullie gasten goed worden verzorgd en weet je dat jullie gastenlijst, inclusief dieet wensen, van tevoren helemaal in orde is! Astrid Vonk Wedding Planner zal ervoor zorgen dat jullie gasten zich goed verzorgd voelen.

7. Scouting

Niets zal onopgemerkt blijven. Voor een weddingplanner is het essentieel om op de hoogte te zijn van alle details en erop te anticiperen, om zo op de dag van de bruiloft niet voor verrassingen te komen staan. Daarom zorgt hij/zij persoonlijk voor een bezoek aan de ceremonie, receptie en feestlocatie vóór de grote dag.

opslaanAstrid Vonk Wedding PlannerNeem contact op met Astrid
Foto: Astrid Vonk Wedding Planner

8. Contact met leveranciers

Jullie weddingplanner communiceert verwachtingen en afspraken met jullie trouwleveranciers, zodat iedereen die een rol speelt tijdens jullie bruiloft weet wat er moet gebeuren. Hierdoor zullen er geen miscommunicaties ontstaan, zullen alle afspraken  nageleeft worden en zal jullie grote dag precies zo zijn als waar jullie van gedroomd hadden!

9. Draaiboek

De weddingplanner zorgt ervoor dat op de dag zelf alles volgens het draaiboek verloopt. Het scheelt een hoop stress als je hier een professional voor hebt ingehuurd!

opslaanAstrid Vonk Wedding PlannerMeer lezen “Astrid Vonk Wedding Planner”
Foto: Astrid Vonk Wedding Planner

10. Coördinatie

En als laatste zal deze professional, die vanaf de eerste dag naar jouw wensen heeft geluisterd, die weet wat jouw dromen zijn, compleet de leiding hebben op de grote dag. Daarom kan jij optimaal genieten!

opslaanAstrid Vonk Wedding PlannerNeem contact op met Astrid
Foto: Astrid Vonk Wedding Planner

Dit zijn dus de dingen waar jouw weddingplanner jullie hoe dan ook bij moet helpen! Trouwen in Colombia? Neem dan zeker contact op met Astrid Vonk Wedding Planner. Trouwen in Nederland? Bekijk dan onze selectie weddingplanners in onze database.

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!