Je trouwpak kiezen: ga je huren of kopen?

Je trouwpak kiezen: ga je huren of kopen?

Wil jij je trouwpak huren of kopen of twijfel je misschien nog? Zankyou helpt je de juiste keuze te maken.

 • De bruidegom
 • Adviseren
 • Mannen accessoires
 • Bruidegom
 • Begroting

Hoewel de meeste aandacht op een bruiloft normaal gesproken uitgaat naar de bruid en haar prachtige jurk, is de outfit van de bruidegom zeker niet minder bijzonder. Daarom is het belangrijk dat hij een trouwpak uitzoekt waarin hij er goed uit ziet én waarin hij zich goed voelt. Ook is het belangrijk dat zijn look zorgt voor evenwicht tussen bruid en bruidegom. Er zijn tal van mogelijkheden, maar vaak hebben mannen één twijfel als het aankomt op het pak: ga ik kopen of huren?

opslaanBron: Deitmers Mannenmode
Bron: Deitmers Mannenmode

Door de jaren heen is er veel veranderd op het gebied van bruidsmode voor de man. De soberheid van de traditie heeft de deuren opengezet voor vernieuwing: fris, modern en comfortabel zijn de nieuwe sleutelwoorden. Je kunt nog steeds kiezen voor een smoking, maar een meer ongedwongen of casual pak staat zeker niet verkeerd. Ook de accessoires worden steeds belangrijker.

Twijfel je tussen kopen of huren? Ga dan eens na waar die twijfel vandaan komt:

 • Wil je huren in verband met de kosten?
 • Draag je normaal gesproken nooit een pak en ben je bang dat je trouwkostuum na je huwelijk achter in je kast belandt?
 • Wil je huren omdat je voor een exclusieve stijl gaat die je naderhand niet snel meer kunt dragen?
 • Of wil je juist kopen, zodat je alles zo kunt afstemmen zoals jij het in gedachten hebt?
 • Wil je kopen omdat je net als de bruid een kledingstuk wil hebben dat je als herinnering kunt bewaren?
 • Wil je een outfit die nog niet door iemand anders gedragen is?
opslaanBron: Dutch Dandy
Bron: Dutch Dandy

Veel bruidegoms vinden het klassieke pak of jacquet nog steeds een veilige keuze. Het jacquet is herkenbaar aan de lange split van het jasje die loopt tot aan de knieholte. Uiteraard super chic, maar niet iets dat je snel nog een keer aantrekt. Het jacquet wordt gedragen overdag, ’s avonds zijn een rokkostuum en smoking de klassieke opties. Wil je dit helemaal volgens de etiquette doen, dan draag je onder je rokkostuum lakschoenen zonder veter en bij de smoking een glimmend zwart strikje.

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

De laatste jaren wordt er veel vaker gekozen voor een maatpak, dit is naderhand veel gemakkelijker te dragen. Zoals eerder al gezegd kun je tegenwoordig prima een casual pak dragen als bruidegom, met de juiste accessoires kun je namelijk toch een echte bruidslook creëren. Een overhemd of een jasje kun je ook na de bruiloft nog prima dragen. Op officiële gelegenheden kun je het hele pak nogmaals aan zonder de accessoires.

opslaanCredits: Fotosolo
Credits: Fotosolo

Het kopen van een pak

Wanneer je ervoor kiest om een pak aan te schaffen voor jouw grote dag, dan kun je deze helemaal naar wens kopen en/of laten maken. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke details, als jouw lievelingskleuren in de knopen of de voering, of jouw initialen. Je kunt dit pak na je bruiloft ook sowieso dragen naar andere officiële gelegenheden, zoals andere bruiloften. Voor veel vrouwen is het bezitten van hun trouwjurk een perfect aandenken aan de grote dag, met een eigen pak zul jij dat ook hebben!

Wanneer jij een moeilijke maat hebt, is het aanbevolen om ook te overwegen om een pak te kopen: zo weet je zeker dat het perfect zal zitten!

opslaanBron: The Society Shop
Bron: The Society Shop

Het huren van een pak

Wanneer je een pak gaat huren, ben je eigenlijk niet van plan om deze vaker te gaan dragen. Dit kan verschillende en de meest uiteenlopende redenen hebben. Misschien heeft jullie bruiloft wel zo´n speciaal thema waar een normaal pak niet bij past, de kans is hierdoor kleiner dat jij het pak hierna nog aan kunt na een andere gelegenheid. Ook kan het zijn dat je op het moment van je bruiloft niet op je normale gewicht bent, waardoor het pak na de bruiloft waarschijnlijk niet meer zal passen. Zonde! Ook een reden waarom mensen voor huren kiezen, is omdat zij een netjes pak willen dat schoon en gestoomd is, zonder dat zij hier zelf ook maar iets voor hoeven doen. Geld besparen is één van de grootste redenen waarom mensen ervoor kiezen om een pak te huren, lees snel verder hierover…

opslaanShutterstock.
Shutterstock.

Geld besparen door het huren van een pak

Neig je naar huren vanwege de kosten, maar wil je eigenlijk liever kopen? De kosten kunnen al snel stijgen als je naast je pak ook accessoires of schoenen huurt. Bovendien vragen veel verhuurbedrijven ook een borg, die soms wel kan oplopen tot 500 euro. Maak jij tijdens je bruiloft een vlekje op je pak, dan is de kans aanwezig dat je die borg niet helemaal terugkrijgt. Je moet dus heel voorzichtig doen met je gehuurde pak! Besluit je om te huren, houd dan rekening met het totaalplaatje, met het huren van een pak alleen ben je vaak nog niet klaar.

Een andere manier om de kosten te drukken is om bijvoorbeeld het pak in een outlet store te kopen, of te kiezen voor een grotere variant. Winkel V&D heeft een groot aanbod van budget friendly pakken, die je, met de juiste pasvorm en accessoires, prima kunt dragen op jouw grote dag!

Ook kun je ervoor kiezen om jouw pak na de grote dag te verkopen: zo heb je iets wat helemaal van jou is, maar kun je toch de kosten beperken.

opslaanBron: Suits for Dudes
Bron: Suits for Dudes

Er goed uitzien op je bruiloft is van groot belang; ook voor de bruidegom. Dus zorg ervoor dat niet alleen de bruid tijdens de ceremonie wordt geprezen vanwege haar outfit en schoonheid, maar dat de gasten ook flabbergasted zijn door jouw fantastische look.

Nog inspiratie nodig op het gebied van trends? Lees dan snel dit artikel over de trends van dit jaar en hier vind je de beste winkels om een pak te kopen. Voor meer inspiratie en te gekke win acties volg je ons op PinterestInstagram en Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

The Society Shop Winkels Bruidegom
Suits For Dudes Winkels Bruidegom
Deitmers Mannenmode Winkels Bruidegom

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!