Trouwpak huren: de voor- en nadelen

Wil jij je trouwpak huren? Zankyou helpt je de juiste keuze te maken en benoemt de voor-en nadelen.

Trouwpak huren: de voor- en nadelen
Links: Gio Rodrigues | Rechts: Ramon Sanjurjo
 • De bruidegom
 • Adviseren
 • Mannen accessoires
 • Bruidegom

Het grote moment is aangebroken: je gaat op zoek naar een trouwpak! Misschien heb je al een kleur en de soort stof in gedachten, of je hebt nog helemaal geen flauw idee. Één ding is zeker: het is belangrijk dat je een trouwpak uitkiest waarin je je goed voelt én dat bij past. Een ander aandachtspunt is dat jouw look voor evenwicht zal zorgen met de outfit van je partner. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden, zoals het huren van een trouwpak. Wij hebben de voor-en nadelen hiervan voor je op een rijtje gezet!

opslaantrouwpak huren
Hoes Tailors. Foto: Dave Weij Fotografie
Adverteren

Door de jaren heen is er veel veranderd op het gebied van bruidsmode voor de man. De soberheid van de traditie heeft de deuren opengezet voor vernieuwing: fris, modern en comfortabel zijn de nieuwe sleutelwoorden. Je kunt nog steeds kiezen voor een smoking, maar een meer ongedwongen of casual pak staat zeker niet verkeerd. Ook de accessoires worden steeds belangrijker.

opslaanBron: Dutch Dandy
Bron: Dutch Dandy

Veel bruidegoms vinden het klassieke pak of jacquet nog steeds een veilige keuze. Het jacquet is herkenbaar aan de lange split van het jasje die loopt tot aan de knieholte. Uiteraard super chic, maar niet iets dat je snel nog een keer aantrekt. Het jacquet wordt gedragen overdag, ’s avonds zijn een rokkostuum en smoking de klassieke opties. Wil je dit helemaal volgens de etiquette doen, dan draag je onder je rokkostuum lakschoenen zonder veter en bij de smoking een glimmend zwart strikje.

De laatste jaren wordt er veel vaker gekozen voor een maatpak, dit is naderhand veel gemakkelijker te dragen. Zoals eerder al gezegd kun je tegenwoordig prima een casual pak dragen als bruidegom, met de juiste accessoires kun je namelijk toch een echte bruidslook creëren. Een overhemd of een jasje kun je ook na de bruiloft nog prima dragen. Op officiële gelegenheden kun je het hele pak nogmaals aan zonder de accessoires.

opslaanCredits: Fotosolo
Credits: Fotosolo

Het huren van een pak

Wanneer je een pak gaat huren, ben je eigenlijk niet van plan om deze vaker te gaan dragen. Dit kan verschillende en de meest uiteenlopende redenen hebben. Misschien heeft jullie bruiloft wel zo´n speciaal thema waar een normaal pak niet bij past, de kans is hierdoor kleiner dat jij het pak hierna nog aan kunt na een andere gelegenheid. Ook kan het zijn dat je op het moment van je bruiloft niet op je normale gewicht bent, waardoor het pak na de bruiloft waarschijnlijk niet meer zal passen. Zonde! Ook een reden waarom mensen voor huren kiezen, is omdat zij een net pak willen dat schoon en gestoomd is, zonder dat zij hier zelf ook maar iets voor hoeven doen.

opslaanBron: The Society Shop
Bron: The Society Shop

Maar wat zijn de voor- en nadelen van een trouwpak huren?

Voordelen:

 • Je weet zeker dat je het trouwpak maar één keer zult dragen en dat het daarna voor altijd in de kast zal belanden.
 • Je hebt een klein budget en wilt graag geld besparen op het kostuum, maar wel een mooi trouwpak hebben.
 • Je wilt graag dat het pak netjes gestoomd is, zonder daar zelf al te veel tijd en geld in te steken.
 • Je bent niet op het gewicht dat je normaal gesproken hebt, door hard te trainen in de sportschool, ziekte of medicatie.

Nadelen:

 • Niet alle verhuurbedrijven bieden de service aan om het pak voor je op maat te maken.
 • Als je een moeilijke kledingmaat hebt, kan het vinden van een huur trouwpak dat goed past lastig zijn.
 • Je kunt het trouwpak niet naar eigen smaak personaliseren, bijvoorbeeld de keuze van het materiaal en de knopen.
 • Bij beschadiging van het trouwpak verlies je de borg.
opslaanShutterstock.
Shutterstock.

Geld besparen door het huren van een pak

Neig je naar huren vanwege de kosten, maar wil je eigenlijk liever kopen? De kosten kunnen al snel stijgen als je naast je pak ook accessoires of schoenen huurt. Bovendien vragen veel verhuurbedrijven ook een borg, die soms wel kan oplopen tot 500 euro. Maak jij tijdens je bruiloft een vlekje op je pak, dan is de kans aanwezig dat je die borg niet helemaal terugkrijgt. Je moet dus heel voorzichtig doen met je gehuurde pak! Besluit je om te huren, houd dan rekening met het totaalplaatje, met het huren van een pak alleen ben je vaak nog niet klaar.

Een andere manier om de kosten te drukken is om bijvoorbeeld het pak in een outlet store te kopen, of te kiezen voor een grotere variant.

Ook kun je ervoor kiezen om jouw pak na de grote dag te verkopen: zo heb je iets wat helemaal van jou is, maar kun je toch de kosten beperken.

opslaanBron: Suits for Dudes
Bron: Suits for Dudes

Er goed uitzien op je bruiloft is van groot belang; ook voor de bruidegom. Dus zorg ervoor dat niet alleen jouw partner tijdens de ceremonie wordt geprezen vanwege zijn of haar outfit, maar dat de gasten ook flabbergasted zijn door jouw fantastische look.

Nog inspiratie nodig op het gebied van trends? Lees dan snel dit artikel over de trends van dit jaar en hier vind je de beste winkels om een pak te kopen.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Deitmers Mannenmode Winkels Bruidegom
Suits For Dudes Winkels Bruidegom
The Society Shop Winkels Bruidegom
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!