Hoe kies ik mijn bruidspak? De beste tips om ook de bruidegom te laten stralen!

De bruidsjurk is het gesprek van de dag... maar het bruidspak dan? Zankyou geeft de beste tips om als man ook te schitteren op de grote dag!

  • De bruidegom
  • Adviseren
  • Bruid

Als het op trouwen aankomt lijkt het veelal om de bruid te draaien. Of het nu gaat om de bruidstaart, locatie of receptie, de mannen hebben weinig in te brengen. En dan is er natuurlijk nog de bruidsjurk. Hier zijn alle ogen op gericht en zal nog lang over worden nagepraat. Maar wat wij vaak vergeten is dat de mannen ook een oogverblindende indruk achter kunnen laten door er als een godgeschenk uit te zien in hun trouwpak. Gelukkig weten wij precies hoe dit moet! Lees onze tips voor het vinden van een trouwpak!

opslaanFoto: Fotosolo
Foto: Fotosolo
opslaanFoto: Melike Doganbas
Foto: Melike Doganbas

Koop een trouwpak, niet huren

Adverteren

De meeste mannen huren een trouwpak en aangezien je hem niet vaak meer aan zult doen geven we je ergens groot gelijk, maar vergeet niet dat het trouwpak geen drie-maten-te-groot galakostuum is dat je op de middelbare school gebruikte om tevergeefs indruk op een meisje te maken. We hebben het hier over jouw trouwpak. De outfit waarin je de liefde van je leven een belofte maakt die de rest van jullie levens voor altijd zal veranderen. Een gehuurd bruidskostuum ziet er altijd goedkoop uit en zit zelden goed. Daarbij komt dat iemand anders je voor is gegaan in dit pak. Onze gouden tip is dan ook om jouw trouwpak te kopen en niet te huren. Geloof ons wanneer we zeggen dat er echt nog wel een andere gelegenheid komt waarop jij mag shinen in dit prachtige pak. Desnoods creëer je hem zelf door jouw geliefde eens te trakteren op een diner in een chique restaurant.

Een op maat gemaakt trouwpak 

Het is misschien verleidelijk om alles uit de kast te trekken voor een bruidspak. De bruiloft is immers de dag van je leven en zal je als het goed is maar één keer meemaken. Toch is het hier verstandig je instinct opzij te zetten. Je kunt je geld namelijk beter besteden aan het op maat maken van je pak. Mocht je dus moeten kiezen tussen een goedkoop pak op maat gemaakt of een duur pak dat slecht zit dan raden wij je aan altijd voor die eerste keuze te gaan. Heb je het geld toch? Investeer dan gerust in een mooi op maat gemaakt trouwpak.

Haal de zakenman weg

Je weet toch dat je gaat trouwen? Zorg dan ook dat je er zo uit ziet. Vaak zien mannen er uit alsof ze net uit de vergaderzaal komen zetten. Natuurlijk is investeren in een goed zitten pak heel verstandig. Echter hiermee haal je de zakenman nog niet weg. Ga voor zwart, driedelig, en geef net wat meer geld uit dan je gewend bent. Het zal het waard zijn, echt waar!

opslaanFoto: Melike Doganbas
Foto: Melike Doganbas

Een fijn stofje voor jouw trouwpak 

Zonder een mooie stof kan je trouwpak nog zo goed zitten, maar het zal moeilijk zijn er geweldig uit te zien. Een vormloos stuk textiel zal er moeilijk voor zorgen dat je pak mooi valt. Kies dus voor een stof van goede kwaliteit. Geloof ons wanneer we zeggen dat dit zeker van jouw trouwpak af te lezen is. Combineer je bruidspak ook met elegante accessoires!

Een trouwpak scoren doe je bij CG – CLUB of GENTS. Deze producent van kostuums, jasjes en herenkleding biedt tijdloze designs aan met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Met kwalitatief hoogwaardige stoffen, decennialange ervaring en aandacht voor details ben je verzekerd van een speciaal trouwpak die perfect bij jou past. Of je nou op zoek bent naar een klassiek trouwpak of een twist hierop, bij CG – CLUB of GENTS zit je sowieso aan het juiste adres! Neem eens een kijkje op hun website en ontdek de mogelijkheden.

opslaan
Foto: CG – CLUB of GENTS

Wat doe ik na de bruiloft met mijn trouwpak?

We hadden het er net al kort over, maar wat doe je met jouw trouwpak na de bruiloft? De meeste mannen besteden meer tijd aan het uitkiezen van een pak dan het daadwerkelijk dragen ervan. Toch zijn er enkele dingen die je kunt doen om je het meeste uit je investering te halen. Het is vooral zaak ervoor te zorgen dat je het pak ook na je bruiloft nog goed aan kan. Breng hem daarom gelijk na de bruiloft naar de stomerij en berg hem daarna goed op in een kledingzak. Hieronder volgen een aantal tips voor het herbruiken van jouw trouwpak.

In je trouwpak naar werk

Natuurlijk kan je het trouwpak gewoon als dagelijks pak naar je werk dragen. Toch adviseren wij dit alleen op speciale gelegenheden te doen. Het is immers een speciaal pak en je wilt niet dat de magie van de bruiloft hierin verdwijnt. Laat het gilet daarom thuis en doe in plaats daarvan een gekleurde stropdas aan. Dit zal je pak een wat vrolijker karakter geven en maakt de outfit net even anders.

opslaanFoto: Zwart fotografie
Foto: Zwart fotografie

Draag het giletje

Je werkweek mag dan misschien zwart zien van de pakken we durven te wedden dat je in het weekend een comfortabele spijkerbroek en shirtje aan doet. Combineer dit juist eens met het giletje dat je nog over hebt van je bruiloft. Zo upgrade je jouw outfit met een klein detail van de bruiloft.

Hergebruik het jasje van jouw trouwpak 

Draag het jasje van jouw trouwpak eens als blazer. Omdat deze zo goed zit zal de blazer goed op zich zelf kunnen staan. Dit is zelfs een goede vuistregel voor het uitzoeken van het juiste bruidspak; de blazer moet op zichzelf mooi genoeg zijn. Er zijn nog een hoop andere manieren te bedenken om je bruidspak opnieuw te gebruiken. De broek en schoenen zijn bijvoorbeeld ook goed te combineren met andere items. Wees creatief en je zult zien dat je bruidspak nog niet eens zo’n gekke investering was!

Uiteindelijk zal je nog steeds niet in je eentje de show stelen. Samen met jouw partner, of dit nu een man of een vrouw is, zul je iedere gast op de bruiloft met open mond naar jullie zien kijken.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Fotosolo Trouwfotografen
Zwart Fotografie Trouwfotografen
Melike Doganbas Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!