Hoe kies ik mijn bruidspak? De beste tips om ook de bruidegom te laten stralen!

Als het op trouwen aankomt, draait het BIJNA allemaal om haar. Of het nu gaat om de bruidstaart, locatie of receptie, de mannen hebben weinig in te brengen. En dan is er natuurlijk nog de bruidsjurk. Hier zijn alle ogen op gericht, en zal nog lang over worden nagepraat. Maar wat mannen wel kunnen doen is zorgen dat het bruidspak een overweldigende indruk achterlaat. Gelukkig weten wij precies hoe dit moet! Lees onze tips voor het vinden van een oogverblindend trouwpak!

Foto: Fotosolo
Foto: Fotosolo
Foto: Melike Doganbas
Foto: Melike Doganbas

Kopen, niet huren

De meeste mannen huren hun pak. En aangezien je dat ding nooit meer in je leven aan doet, geven wij je groot gelijk. Maar een bruidskostuum is niet dat drie-maten-te-groot galakostuum dat je op de middelbare school gebruikte om tevergeefs indruk op een meisje te maken. Een gehuurd bruidskostuum ziet er altijd goedkoop uit en zit zelden goed. En dan niet te vergeten dat iemand anders het ook al droeg op de dag van zijn leven. Onze gouden tip: koop je pak, huur het niet. Bekijk in dit artikel de beste bruidegom winkels in Utrecht.

Op maat gemaakt

Het is misschien verleidelijk om alles uit de kast te trekken voor een bruidspak. De bruiloft is immers de dag van je leven, en zal je als het goed is maar één keer meemaken. Toch is het hier verstandig je instinct opzij te zetten. Je kunt je geld namelijk beter besteden aan het op maat maken van je pak. Mocht je dus moeten kiezen tussen een goedkoop pak op maat gemaakt of een duur pak dat slecht zit, ga altijd voor de eerste. Heb je het geld toch? Investeer dan gerust in een mooi op maat gemaakt pak.

Haal de zakenman weg

Je weet toch dat je gaat trouwen? Zorg dan ook dat je er zo uit ziet. Vaak zien mannen er uit alsof ze net uit de vergaderzaal komen zetten. Natuurlijk is investeren in een goed zitten pak heel verstandig. Echter hiermee haal je de zakenman nog niet weg. Ga voor zwart, driedelig, en geef net wat meer geld uit dan je gewend bent. Het zal het waard zijn, echt waar!

Foto: Melike Doganbas
Foto: Melike Doganbas

Een fijn stofje

Zonder een mooie stof kan je pak nog zo goed zitten, maar het zal moeilijk zijn er geweldig uit te zien. Een vormloos stuk textiel zal er moeilijk voor zorgen dat je pak mooi valt. Combineer je pak ook met elegante accessoires!

Wat doe ik na de bruiloft met mijn pak

De meeste mannen besteden meer tijd aan het uitkiezen van een pak, dan het daadwerkelijk dragen ervan. Toch zijn er enkele dingen die je kunt doen om je het meeste uit je investering te halen. Het is vooral zaak er voor te zorgen dat je het pak ook na je bruiloft nog goed aan kan.

Laat het gilet thuis

Natuurlijk kan je het trouwpak gewoon als dagelijks pak naar je werk dragen. Toch adviseren wij dit alleen op speciale gelegenheden te doen. Laat het gilet daarom thuis, en doe in plaats daarvan een gekleurde stropdas aan. Dit zal je pak een wat vrolijker karakter geven. Denk er aan dat je pak namelijk al zwart is, en het moet er niet uitzien alsof je opnieuw gaat trouwen.

Foto: Zwart fotografie
Foto: Zwart fotografie

Draag het giletje

Je werkweek mag dan misschien zwart zien van de pakken, we durven te wedden dat je in het weekend een comfortabele spijkerbroek en shirtje aan doet. Combineer dit juist eens met het giletje dat je nog over hebt van je bruiloft.

Hergebruik het jasje

Draag het jasje eens als blazer. Omdat deze zo goed zit, zal de blazer goed op zich zelf kunnen staan. Dit is zelfs een goede vuistregel voor het uitzoeken van het juiste bruidspak; de blazer moet op zichzelf mooi genoeg zijn. Er zijn nog een hoop andere manieren te bedenken om je bruidspak opnieuw te gebruiken. De broek en schoenen zijn bijvoorbeeld ook goed te combineren met andere items. Wees creatief, en je zult zien dat je bruidspak nog niet eens zo’n gekke investering was! Wil je na dit artikel nog meer inspiratie? Vind het hier.

Uiteindelijk zal je nog steeds niet in je eentje de show stelen. Dat is ook prima, immers je vrouw kijkt al heel haar leven uit naar dit moment, en al die aandacht is haar ook gegund. Toch is het stiekem niet erg als er ook wat ogen op jouw gericht zijn. 

 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
Kies de beste bruidsschoenen voor jouw bruiloft!
Of je nou van torenhoge stiletto's, sandaaltjes of plateausandalen houdt: bijna elke vrouw is gek op schoenen. Hoe jij de perfecte bruidsschoenen vindt voor je bruiloft, lees je hier!
Maak kennis met de nieuwste trend voor de bruidegom: grooming!
Maak kennis met de nieuwste trend voor de bruidegom: grooming!
Wij zijn altijd op de hoogte van de nieuwste trends en deze keer viel ons oog op een trend voor onze mannen. Grooming is de opkomende trend voor de bruidegom van 2018!
Bruid en Beauty Nederland. Foto: Marielle Kokke Fotografie
Deze visagisten en haarstylisten uit Flevoland laten jouw stralen op jouw bruiloft!
Ga jij binnenkort trouwen en ben je nog opzoek naar een visagist of haarstylist die het beste in jou naar buiten brengt? Dit zijn de beste uit Flevoland!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie