Outfit trends voor de bruidegom 2018

De nieuwste outfit trends van 2018 met de tips van Pakkend! Lees snel verder welk pak het beste bij jou past.

 • De bruidegom
 • Aanbeveling
 • Guest-blogger

Het bezegelen van de liefde viert hoogtijdagen. En dus wordt er lustig op los getrouwd. Dit heugelijke feit bekend maken aan familie en vrienden is een hoogtepunt op zich maar daarna komt de onvermijdelijke to-do list.

Adverteren

Chris van Luxemburg: ”Begrijp me niet verkeerd. Veel puntjes op die lijst vallen zeker onder het kopje “voorpret” maar niet alle onderdelen zijn stressvrij. Bijvoorbeeld: wat trek je aan als bruidegom op de grote dag?” Laat ons helpen want met behulp van de volgende tips, tricks en trend-updates ben je er zo uit.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Om te beginnen een paar vragen die je op weg zullen helpen. Wat is de setting van jullie huwelijk? Is het klassiek? Is het informeel? Een festival stijl? In een bos? Op het strand? Het spreekt redelijk voor zich dat je de stijl van de outfit aan wilt laten sluiten op de stijl van het huwelijk. In een smoking op het strand of in een roaring twenties dandy outfit in een klassiek kasteel zijn voorbeelden van prachtige mismatchen. Kijk hier dus goed naar.

Waar voel je je lekker in? En dan doelen we niet op een joggingbroek met een t-shirt. Waar het om gaat is dat je comfortabel bent in de outfit die je draagt. Ga niet voor een 3-delig groen pak als je daar niet het type voor bent. Blijf dicht bij jezelf.

Heeft jullie trouwdag een duidelijk thema: Festival, Great Gatsby, 80-ties, Barn, you name it. Scroll dan eens een uurtje door Pinterest. Je wordt gegarandeerd geïnspireerd.

Als je na het overpeinzen van deze punten nog altijd de conclusie moet trekken dat je geen idee hebt; dan kunnen we kijken naar twee dingen:

 1. De wedding classics die vrijwel altijd goed zijn
 2. De trends voor dit moment

Een donkerblauw pak, al dan niet 3-delig (waarbij je de ruimte hebt om het vestje in een contrasterende stof te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld in off-white dat vaak mooi past bij de trouwjurk of lichtgrijs) is altijd goed. Voor veel mannen ook handig omdat een donkerblauw pak ook daarna nog gedragen kan worden.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Een smoking behoort ook tot de classics en behoeft weinig toelichting. Houdt er wel rekening mee dat je meteen al je gasten verplicht om aan deze dresscode mee te doen.

Bekijk ook: Pakken voor de bruidegom 2018. 30 stijlen die je niet mag missen!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

De trends voor dit moment

We nemen langzaam afscheid van het zo gehete Napolitaans blauw. Je weet wel, het hardere, sprekende blauw dat de afgelopen jaren op veel huwelijksfoto’s werd vastgelegd. We zien inmiddels de volgende tinten:

Voorjaar/ zomer

 • Licht blauw
 • Heel licht grijs met een klein tintje blauw (pastel)
 • Groen
 • Patrol blue
opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Najaar / winter

 • Donkerblauw
 • Maroon (een specifieke bruintint)
 • Bordeaux
opslaanFoto: Pakkend
Foto: Pakkend

In de materiaalkeuze valt voor het voor- en najaar het volgende op.

Voorjaar / zomer

 • Wol met een voelbare structuur. Dus geen vlakke stof maar een doek waarin duidelijk structuur in is geweven.
 • Mixen van wol met zijde en linnen. Afhankelijk van de hoeveelheid linnen zal (en hoort) het pak iets te gaan kreuken
 • Katoen of bamboe. Dit laatste materiaal voelt verbazingwekkend zacht aan (haast cashmere-achtig) en heeft van zichzelf al een mooie glans.
 • Wol/ mohair. De mohair draad geeft een kleine subtiele glans (en duidelijk een andere glans dan dat bijvoorbeeld zijde doet). Bijkomend voordeel. De mohair draad wil het liefst kaarsrecht zijn dus kreuk krijgt minder kans

Najaar / winter

 • Flannel wol. Een iets geruwde wol die erg aaibaar is en zeer geschikt is voor pakken met een peaky blinders of boardwalk empire look
 • Wol. Oud maar vertrouwd en altijd goed
 • Een mooi nachtblauw of bottle green fluwelen jasje op een bijpassende broek geeft gegarandeerd een chique uitstraling.
 • Wol/ mohair ook in dit seizoen
opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

What else:

 • 3-delig blijft populair. Waarom; ten eerste is het more dressed en ten tweede ben je nog steeds (letterlijk) meer gekleed wanneer het feest op het punt is beland dat het jasje uitgaat.
 • Accessoires krijgen meer aandacht. Pochetten, strikjes, een in het oog springende schoen, hoeden, bretels. Het mag en het kan. Niet alles tegelijk uiteraard. Doseer zodat jouw setje origineel is maar niet clownesk.
opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Tot slot nog 2 tips:

Tip 1: neem ten minste 2 maanden (maar liever 3) de tijd om je outfit bij elkaar te zoeken. Ga je voor een maatwerk pak dan duurt het maken hiervan al snel 4 weken waarna je nog een keertje gaat passen. Daarna heb je dan nog voldoende tijd om te kijken naar accessoires en schoenen.

Tip 2: Zorg voor een back up shirt. Het is niet alleen lekker om na het diner of receptie een vers, schoon shirt aan te kunnen trekken. Het is ook prettig om een vervanger te hebben mocht zich een klein ongelukje voor hebben gedaan.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bij het plannen van een bruiloft komt veel bij kijken… Dat weten wij als geen ander. Met behulp van deze Checklist zul je niks missen bij het plannen van je bruiloft!

Lees ook: Hoe organiseer je een bruiloft in 12 maanden?

Voor meer inspiratie en te gekke win acties volg je ons op PinterestInstagram en Facebook

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Pakkend Winkels Bruidegom
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!