Playlist voor een Indie bruiloft: zeg NEE tegen de regels

Mis deze playlist niet: energie en goed ritme voor de Indie Wedding!

  • Muziek en Animatie
  • Editorial
  • Origineel

Als je een keer bij een ceremonie bent geweest waar alle tradities overboord werden gegooid, de nadruk lag op creativiteit met een originele mix van kleuren, én de bruid gekleed was in rauwe kleuren of in een andere kleur dan het klassieke wit; dan was je vast op een Indie bruiloft! Als dit type bruiloft favoriet bij jou is geworden, mag je de playlist die de Mexicaanse DJ Xochitl Luján voor ons heeft samengesteld niet missen: energie en goed ritme voor de Indie Wedding!

opslaanFoto: Cheesiness
Foto: Cheesiness
Adverteren

Over het algemeen worden de Indie bruiloften verward met de Bohemians. Dat is begrijpelijk, omdat veel eigenschappen overeenkomen, maar er zijn zeker verschillen in de persoonlijkheid en de decoratie. Bijvoorbeeld: het kleuren pallette dat wordt uitgezocht voor de Indie wedding,  zonder schelle of felle kleuren te gebruiken: sterker nog, er wordt gezocht naar tonen die betoveren.  Paarse en kersenrode tinten worden het vaakst gebruikt, hoewel er ook gebruik gemaakt kan worden van kleuren op een contrasterende basis, zoals: groen of subtiel pastel roze.

Lees ook: Hoe kies je de kleuren van je bruiloft?

opslaanFoto: Cheesiness
Foto: Cheesiness

De bruid en bruidegom hebben een ander karakter, je zou ze kunnen verwarren met hipsters, maar er is niets ironischer dan dat. De meiden die voor een bruidsjurk gaan, kiezen voor iets dat compleet anders is dan het gebruikelijke,  dus kijk niet gek op als je iemand met een gek design ziet. Vaak heeft het niets met het traditionele te maken. Net zoals de accessoires, de bloemenkroon in een XL maat is gebruikelijk! Bretels zijn een must voor de bruid, net als de mix van stoffen en opdrukken, zeker als de basiskleur hetzelfde zijn als de tonen die voor de bruiloft zijn gekozen.

De meeste geliefde locatie is de buitenlucht, bossen en bergen zijn de droomplaats om het ja-woord te geven op een bruiloft in Indie stijl. Gepaard met al het voorgaande, wordt er tijdens de indie wedding veel gebruik gemaakt van elopement (er met z´n tweeën vandoor gaan): enkel de bruid en bruidegom zijn aanwezig en geen enkele gast.

opslaanFoto: Cheesiness
Foto: Cheesiness

De muziek moet een touch hebben die in harmonie is met alles dat kenmerkend is voor dit type bruiloft. Daarom zijn er in deze playlist een reeks ritmes opgenomen die worden gemixt met de stemmen van David Bowie, Rolling Stones of Pulp. Het gaat om chique injectie, dus “Videogames”, van Lana del Rey; “Stuck on the puzzle”, van Alex Turner; “Dog days are over”, van Florence + The machine, zijn goede voorbeelden. Het zijn goede songs voor elke fase van de bruiloft en ze geven het feest karakter. Ongetwijfeld mag je deze nummers niet vergeten op je Indie bruiloft. Hier vind je de beste selectie om een dag te vieren en te beleven in contact met de natuur en de beste hoofdrolspelers in de muziek.

https://open.spotify.com/user/12129696284/playlist/7K5QjOM7p0tdVCi6zp4sxZ[/embed]

Maak je deze stijl eigen en organiseer een Indie-bruiloft van begin tot eind! Speel met deze inspiratie, de patronen, de kleuren en de muziek maken jouw dag… Een memorabel feest! We raden je ook aan om de volgende artikelen te lezen: 54 nummer waar je gegarandeerd vrolijk van word.

Wil jij niks van ons missen? Volg dan onze Facebook pagina.

Auteur: Eline Dabekaussen

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!