Hoe kies je de kleuren voor de decoratie van je bruiloft: welke kleuren zijn het meest gepast?

Als we gaan trouwen is de kleur van de decoratie misschien niet het eerste waar we aan denken. Toch is het kiezen van een serie kleuren noodzakelijk als je een resultaat wil dat past bij jouw stijl en persoonlijkheid en dat niet uit de toon valt bij de omgeving.

Voor smaak, de kleur en voor kleur, het seizoen van het jaar. Elk seizoen geeft ons verschillende tinten die allemaal speciaal zijn en ons kunnen helpen het kleurenpallet voor onze bruiloft samen te stellen. Zonder twijfel is er een aantal aspecten dat je in je achterhoofd moet houden. Vergeet dat niet!

Foto: Cfoto
Foto: Cfoto

De tijd van het jaar

Zoals we eerder al opmerkten, is de tijd van het jaar iets fundamenteels als het gaat om het kiezen van de kleur voor de decoratie van je bruiloft. De zomer is immers niet hetzelfde als de herfst of de lente. Alba van Your Wished Wedding adviseert opvallende kleuren of intense groene tinten in de lente en pastelkleuren in de zomer.

De herfst is ook een goede tijd om te trouwen en de kleuren in die maanden zijn anders, je kunt dan kiezen voor oker, bruintinten, groen of paars… Een trend die steeds vaker wordt doorgezet volgens het team van deze wedding planner is het gebruik van olijf- en eucalyptus bladeren in verschillende ruimtes. Lees ook: 5 ideeën voor een heerlijke herfst met je partner!

Vicki Grafton Photography
Foto: Vicki Grafton Photography
 Karas Party Ideas
Foto: Karas Party Ideas

De meiden van Sí, Wedding Planner gebruiken voor bruiloften in de herfstmaanden vooral oranje tinten in de bloemen en afhankelijk van de smaak van de bruid en bruidegom voegen ze bruin en geel toe in de meubels of andere kleine details.

Foto: Cfoto
Foto: Cfoto

Thematisch

Een goede tip om succes te hebben met de kleuren voor de decoratie van je bruiloft is afgaan op het thema dat je hebt gekozen voor je bruiloft. Een bruiloft met een klassiek film thema, waarbij zwart en wit de boventoon voeren, is het niet hetzelfde als een bruiloft die geïnspireerd is op de jaren 60. Elk thema heeft een kleur die het best past en kleuren helpen je om de juiste sfeer binnen het thema te creëren.

Bij Sí, Wedding Planner kiezen ze voor blauwe tinten (zee en lucht) als het gaat om zeemansbruiloften en voor crème of wit (zand, touwen en boten). Voor vintage bruiloften, die nu helemaal in zijn, kiezen ze voor pasteltinten zoals roze en licht paars in combinatie met wit.

Foto: Aleksandra Ukhaneva
Foto: Aleksandra Ukhaneva

Type bruiloft

Natuurlijk zit er ook verschil in de locatie van je bruiloft. Een bruiloft op het platteland is niet hetzelfde als een bruiloft op het strand of in een hotel. Een informele bruiloft is ook niet hetzelfde als en volgens de etiquette. Het type feest dat je wil, is ook va invloed op de kleuren die je kiest. Maar kies nooit voor meer dan 4 verschillende kleuren waarbij één of twee centraal staan en de overige kleuren minder dominant aanwezig zijn.

Sommige kleurencombinaties zijn eleganter dan andere zoals bijvoorbeeld een combinatie van blauwe, wit en ivoor, die het hele jaar door geschikt is. Rood en wit zijn ook mooi voor de decoratie van je bruiloft en hier heb je al heel wat ideeën ter inspiratie als dit jouw droomkleuren zijn.

Foto: Zwart Fotografie
Foto: Zwart Fotografie

De locatie van het feest

Zoals de tijd van het jaar en het thema belangrijk zijn, moet je ook rekening houden met de locatie voor het feest en de ceremonie. Die locatie kan namelijk helpen om de tinten te kiezen of misschien wil je zelfs met het kiezen van kleuren een andere sfeer creëren op een bepaalde plek.

Als je bijvoorbeeld trouwt op een heel elegante plek, kunnen de kleuren die al in de zalen aanwezig zijn je helpen om de tinten voor de rest van de decoratie uit te zoeken. Op die manier blijft het een mooi geheel. Kies je ervoor om de trouwen op het platteland en zijn de kleuren van de bomen overheersend? Denk dan goed na over het kleurenpallet dat je wil gebruiken voor een harmonisch geheel.

Foto: Aleksandra Ukhaneva
Foto: Aleksandra Ukhaneva

De trends

Soms gebruiken we wat de mode op dit moment aangeeft, beter gezegd de trends, om te kiezen hoe we onze bruiloft decoreren. Ontdek de trends voor bruiloften in 2017 en heb succes met elke keuze die je maakt.

Bodas CF
Foto: Bodas CF

De kleuren van dit jaar zijn serenity blauw en kwarts roze, niet alleen in de verschillende elementen voor de decoratie maar ook in de juwelen voor de bruid, de accessoires en de bloemen…

Navascués
Foto: Navascués

Nu je hopelijk genoeg tips hebt voor het kiezen van de kleur op jouw bruiloft, ontdek ook hoe je een twee daagse bruiloft organiseert en hoe je de perfecte stoelen kiest voor het feest!

Auteur: Eline Dabekaussen

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Meer informatie over

Laat een bericht achter

foto Dario Endara
Hoe kies je de perfecte stoelen voor je bruiloft
Stoelen zijn op een bruiloft niet langer simpele gebruiksvoorwerpen, de bruid en bruidegom kiezen er steeds vaker voor om ze ook als decoratiestuk te gebruiken. In dit artikel laten we een paar populaire modellen zien, deze geven je vast inspiratie!
Peinados de novia 2017. Credits: Encarnacón Campanario
5 bruidskapsels voor de grote dag! Welke past het beste bij jouw look?
Eén van de dingen waar de bruid zich het meeste zorgen over maakt voor de grote dag is de styling! Er is zo veel om over na denken, het bruidsboeket, de accessoires, de jurk en ja, het haar! In dit artikel helpen we je een handje door wat ideeën te delen voor jou bruidskapsel.
Foto: Bruidbeeld
Hoe kies je de perfecte bruidstaart?
Op zoek naar de perfecte bruidstaart? Lees dan snel deze tips! Wat voor ontwerp kiezen jullie, hoe veel lagen moet de bruidstaart hebben en voor welke kleuren gaan jullie?

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie