Kleur thema op jullie bruiloft

Niets is belangrijker dan een gebalanceerde kleurencombinatie of één bepaalde themakleur op jullie bruiloft. Onze leveranciers vertellen je hoe je het beste de kleuren voor jouw bruiloft kiest!

Kleur thema op jullie bruiloft
  • Decoratie
  • Adviseren
  • Thema Bruiloft

Kleur zet de toon van jullie bruiloft en brengt sfeer in de tent. Niets is belangrijker dan een gebalanceerde kleurencombinatie of één bepaalde themakleur. Traditioneel kiezen bruidsparen voor wit, maar kleur is helemaal hot! Maar hoe bepaal je welke kleuren moeten terugkomen op de bruiloft? Wij  vroegen een aantal leveranciers uit onze database hoe je het beste de kleuren voor jullie bruiloft kiest.

opslaanFoto: Simones Styling / Bureau Cocoon
Foto: Simones Styling / Bureau Cocoon
Adverteren

Met de juiste kleurcodes krijg je een kloppend verhaal. “Je ziet het terug op de bruiloft, maar later ook in je fotoalbum. Gasten met oog voor detail zullen het direct opmerken”, zegt Simone van Simones Styling. Met de juiste combinatie zorgen jullie voor een persoonlijke touch op de bruiloft. In dit onderdeel mogen jullie best wat tijd steken. Met ons stappenplan wordt dit nog gemakkelijker!

opslaanFoto: Simones Styling / Bureau Cocoon
Foto: Simones Styling / Bureau Cocoon


Thema

Thema’s en kleuren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij het kiezen van de juiste kleuren, is het bepalen van een thema daarom belangrijk. Denk goed na welk thema bij jullie persoonlijkheid en stijl past. “Ga spitten in jullie verleden. Waar hebben jullie elkaar ontmoet? Wat was de eerste vakantie samen? Wat zijn gezamenlijke hobby’s? Allemaal vragen om persoonlijke kanten van op een rijtje te krijgen”, zegt Simone Styling.

De keuze aan thema’s is eindeloos en jullie mogen natuurlijk ook zelf een thema bedenken. Wil je meegaan in de trends van nu? We hebben de hipste thema’s met bijpassende kleuren op een rijtje gezet:

– Bohemian: aardetinten en diepe kleuren
– Ibiza: wit en nude
– Vintage: pastel- en natuur
– Industrieel: grijs en zwart (eventueel met één accentkleur)
– Beach: zand, wit-, blauw- en groen
– Romantisch blush: zachtroze, oudroze, nude
– Kinfolk (minimalistisch): natuurtinten en veel wit, offwhite, nude en groen
– Scandinavisch: mintgroen, zachtroze en natuurkleurig hout

Vind je het toch lastig om een thema te bepalen? Inspiratie voor themabruiloften vind je hier en ook voor de organisatie van een succesvolle bruiloft helpen we je op weg in dit artikel!

opslaanFoto: Simones Styling / Bureau Cocoon
Foto: Simones Styling / Bureau Cocoon

Locatie

Hebben jullie de sfeer en het thema van de bruiloft bepaald? Dan is het nu tijd voor het echte werk. “De locatie en het thema moeten altijd leidend zijn in de keuze van het kleurenpalet. Ga je voor wit- en pasteltinten? Dan is het niet handig als er op de locatie veel rood en zwart aanwezig is”, adviseert Julia van Funk it up! Event Styling.

Hebben jullie al besloten waar jullie gaan trouwen, maar nog niet nagedacht over de kleuren? Dat is helemaal niet vreemd: soms is het heel logisch om éérst de locatie te kiezen en dan pas de kleuren. Soms kan de locatie juist een goede inspiratiebron zijn voor het kleurenpalet. Trouwen jullie aan het strand? Dan is turquoise een veel gekozen kleur. Gaan jullie voor een industriële locatie? Denk dan aan stoere kleuren die bij de locatie passen en één accentkleur, zoals geel of rood.

opslaanFoto: Funk it Up! Event Styling
Foto: Funk it Up! Event Styling

Moodboard

Wanneer je een moodboard maakt is deze afhankelijk van de locatie. Staat de locatie al vast en bepalen jullie aan de hand hiervan het kleurenpalet? Dan maken jullie daarna een moodboard. Jullie kunnen er ook voor kiezen om de locatie juist uit te kiezen aan de hand van het moodboard.

Vanuit een moodboard is het duidelijk welke kleuren het meest voorkomen en wat jullie stijl is. Voor inspiratie adviseren wij websites zoals Pinterest af te struinen, maar kijk ook naar wat bij jullie past als koppel. Op deze manier kunnen jullie gerichter gaan werken.

Ga daarbij voor twee of drie kleuren die goed bij elkaar passen. Hoe weet je of kleuren goed matchen? Op internet zijn tientallen tools die je een handje helpen. Kleuren die goed bij elkaar passen, zijn vaak tegenovergestelde kleuren of kleuren die een primaire kleur gemeen hebben.

opslaanFoto: Simones Styling / Bureau Cocoon
Foto: Simones Styling / Bureau Cocoon

Wees consequent

Jullie zijn eruit! Het kleurenpalet voor de bruiloft staat vast. En nu? Wees consequent in je kleur en stijlkeuzes en gebruik dezelfde kleuren van het begin tot het einde. Denk aan de uitnodiging, jurk, bloemen, aankleding en huwelijksauto. Zo krijg je het mooiste, kloppende verhaal.

opslaanFoto: Funk it Up! Event Styling
Foto: Funk it Up! Event Styling

Inspiratie

Vind je het lastig om te beginnen? Laat je dan inspireren door onze Styled Shoots en Real Weddings. Bekijk eens hoe de kleuren van je bloemen goed kunnen combineren met je trouwjurk.

Meer lezen over het thema op jullie bruiloft? Lees dan ook:

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Funk it up! Decoratie & Styling
Simones Styling Decoratie & Styling
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!