Wanneer draai je muziek op jullie bruiloft?

Music was my first love and it will be my last. - kies de beste momenten uit om bruiloftsmuziek te draaien op jullie trouwdag

Wanneer draai je muziek op jullie bruiloft?
  • Muziek en Animatie
  • Aanbeveling

Voor de ceremonie, tijdens de ceremonie, tijdens de receptie, misschien wel tijdens het diner en dan mag je de feestavond al helemaal niet vergeten! Muziek is aanwezig gedurende de hele dag. Maar hoe zet je muziek nu goed in op je trouwdag? En welke muziek draai of speel je? Lees verder en ondek de handigste informatie en tips van LoveSound!

opslaanLoveSound. Foto: Flexmi
LoveSound. Foto: Flexmi
Adverteren

Niets is zo persoonlijk als een muzieksmaak. In principe is het advies dat jullie de muziek kiezen die jullie mooi vinden. Maar als je weet dat jullie muzieksmaak misschien als extravagant ervaren kan worden, is het een goed idee om van tevoren na te denken of er niet ook stijlen zijn die zowel bij jullie als bij jullie gasten in de smaak vallen.

Eigenlijk kun je de gehele trouwdag door muziek gebruiken.  Laat je iets afspelen of kies je voor live? Het maakt niet uit, de keuze is aan jullie. Hieronder een lijstje met de meest gebruikelijke momenten die je met muziek kunt opluisteren.

Vóór de ceremonie

Als je gasten vroeg zijn, kan het fijn zijn om al wat rustige muziek op de locatie van de ceremonie te spelen. Vaak praten gasten met elkaar en soms overleggen ze over wie waar moet zitten. Het is dan fijn als er wat muziek op de achtergrond speelt.

Foto: LoveSound

Bij de binnenkomst van het bruidspaar

Muziek is sfeer verhogend. Het moment waarop jullie binnenkomen – samen of met je hubby-to-be al wachtend bij het altaar – is er een om nooit te vergeten. Zet dit moment kracht bij door een nummer af te spelen waar jullie beide mooie herinneringen aan hebben. Je kunt er ook voor kiezen om iemand dat live te laten zingen.

LoveSound adviseert: “Speel bij binnenkomst het intro van het nummer, laat dit spelen door een gitarist of pianist die aanwezig is op de bruiloft. Zodat de bruidegom en/of kinderen, bruidsmeisjes, ouders etc. de gelegenheid hebben om naar binnen te lopen. Vervolgens, als de bruid binnenkomt, begint de zanger(es) met zingen. Meestal is dit het moment wanneer iedereen gaat opstaan! Zo bouw je met de muziek een prachtig moment, zowel muzikaal als emotioneel. En let maar op! Zo zijn tranen gegarandeerd! Denk bijvoorbeeld aan het nummer Symphony…”

Tijdens de ceremonie

Muziek is emotie en een trouwceremonie zit vol emotie. Samen naar muziek luisteren heeft iets moois en kan jullie en jullie gasten tot tranen roeren. LoveSound vertelt: Meestal zijn er zo een 3 á 4 nummers tijdens de ceremonie. Verder geeft LoveSound aan: “Meestal wordt er op de volgende momenten muziek afgespeeld: binnenkomst, tekenen, weggaan en wellicht nog ergens tussendoor.”

Als de getuigen de trouwakte tekenen, kun je rustige muziek op de achtergrond afspelen. Live muziek geeft altijd iets extra’s. Er zijn heel veel goede zangers en zangeressen die zich gespecialiseerd hebben in het zingen tijdens ceremonies. Maar misschien heb je wel een getalenteerd familielid of vriend of vriendin voor wie je een rol kunt reserveren tijdens de ceremonie. Dat maakt de ceremonie gelijk weer een stukje persoonlijker. Bekijk ook: liedjes tijdens de ceremonie!

Ook is de muziek afhankelijk van de locatie. In de kerk kies je misschien wel voor andere muziek dan op het gemeentehuis en trouw je op een alternatieve locatie dan zijn er weer andere mogelijkheden.

opslaanFoto: LoveSound
LoveSound. Foto: FIH Fotografie

Bij het verlaten van de trouwlocatie

De plechtigheid zit erop en jullie zijn nu officieel een echtpaar! LoveSound adviseert op dit moment om een vrolijk nummer te draaien als afsluiting. Want na al die emotie en prachtige momenten van de ceremonie is het tijd voor een borrel en een feestje! En daar mag het liedje zeker naartoe werken. Denk bijvoorbeeld aan Shape of You van Ed Sheeran.

Tijdens de receptie

Zeker bij binnenkomst bij een locatie is het lekker als er al wat muziek opstaat. Kies hier voor iets rustigere muziek, een achtergrondmuziekje is meer dan voldoende.

De openingsdans

Dit is jullie moment en hier moet jullie nummer te horen zijn. Pas je de dans aan, aan het nummer? Of andersom? Misschien is het gemakkelijk en hebben jullie een nummer waaraan jullie speciale herinneringen hebben. Is het niet zo voor de hand liggend? Overleg dan samen welk nummer geschikt is voor jullie openingsdans.

opslaanFoto: LoveSound
LoveSound. Foto: Eppel Fotografie

Let’s get this party started!

Geen feest zonder muziek en hier kun je het zo gek maken als je wil. Ga je voor een vooraf samengestelde playlist? Of laat je een dj of band komen? Overleg dit van tevoren met de locatie, het zou zonde zijn als je ergens op inzet dat technisch niet mogelijk blijkt te zijn. Houd er rekening mee dat de meeste bands af en toe een pauze inlassen en dan is het handig als je toch een playlist achter de hand hebt. Heb je een hele specifieke muzieksmaak, laat die dan zeker terugkomen maar zorg er ook voor dat er genoeg afwisseling is. Zo blijft het feest leuk voor iedereen!

opslaanLoveSound. Foto: Edo & Paul uit Haarlem
LoveSound. Foto: Edo & Paul uit Haarlem

Twijfel je nog over welke muziek je wil inzetten tijdens je bruiloft of zoek je nog een mooie song voor je openingsdans? Kijk dan snel naar de top 20 meest romantische bruilofts liedjes. Misschien vind je hier wel jullie nummer!

Meer van Zankyou? Lees dan ook:

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

LoveSound Live muziek
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!