Tesswithlotte debuteert met duurzame bruidsmode collectie

In deze milieubewuste collectie wordt de symboliek van het erfgoed van het huwelijk vertaald naar duurzame mode

  • Na de bruiloft
  • Ecologisch

Ontwerpster Tess van Zalinge en weddingplanner Lotte Groosman hebben voor de eerste keer een collectie gelanceerd met hun nieuwe label: tesswithlotte. Hun doel is om de fashion- en bruidsindustrie wakker te schudden. Daarom hebben zij tijdens de Fashion for Good Experience aan het Amsterdamse Rokin hun handgemaakte collectie met duurzame boodschap gepresenteerd.

Upcycling

Adverteren

Lichaamsvolgende silhouetten, gelaagdheid en het gebruik van verschillende ambachten, zoals lasercutting, vouwen en borduren. De signature van ontwerpster Tess van Zalinge is in deze duurzame collectie sterk aanwezig. De looks zijn gecreeërd uit vintage trouwjurken en andere hergebruikte materialen van bruiloften. Deze vernieuwende manier van upcycling brengt tailoring, ambacht en de drang naar innovatie en ‘do good’ mooi samen. Tess van Zalinge: ‘In deze collectie staan – wederom – duurzaamheid, uniek vakmanschap en innovatie centraal. Fashion for Good Experience was voor mij een perfecte locatie om te showen en zo het idee achter de collectie volledig over te brengen.’

Een ode aan 15 vergeten huwelijkstradities 

Iedere outfit is een ode aan één van de vergeten huwelijkstradities, waaronder: herbs and grains, black, blue, food, custome wear, bianca jagger, queen victoria, veil, underwear, get-away-suit, pearls, flowers, lingerie én upcycling. Daarnaast is de voorliefde van ontwerpster Tess voor ambacht, natuur en folklore goed terug te zien in de ontwerpen. Weddingplanner Lotte Groosman zegt: ‘Het zijn tradities die vroeger diepgang brachten aan de trouwdag, die we in ere willen houden en vertalen naar het nu.’  Het label tesswithlotte moedigt de bruidsindustrie, met name bruidsparen, aan om bewustere keuzes te maken voor hun bruiloft. Want, de ‘mooiste dag van je leven’ krijgt een extra dimensie wanneer deze uit een verantwoord oogpunt wordt gepland én het is ook nog eens beter voor het milieu!

Fashion for Good Experience

De eerste collectie van tesswithlotte is te zien in de Fashion for Good Experience, het interactieve museum voor sustainable fashion innovation in het Rokin 102 in Amsterdam. De tentoonstelling is daar enkele weken gratis te bezichtigen. De tentoonstelling van tesswithlotte is onderdeel van het thema Reborn wat op 10 oktober 2019 gelanceerd zal worden. Dit thema staat centraal in het programma en de merken die vanaf dan in de Fashion for Good Experience te koop en te zien zijn. In de tentoonstelling gaat het ook om de zoektocht hoe merken circulair kunnen worden.

Klik hier voor meer info over de Fashion for Good Experience.

Meer lezen over de nieuwste trouw trends? Neem dan snel een kijkje:

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!

Tesswithlotte debuteert met duurzame bruidsmode collectie