• Online magazine

14 dingen tijdens de huwelijksplanning waar je spijt van gaat krijgen!

Na het aanzoek beginnen veel bruidsparen halsoverkop aan het plannen van hun bruiloft. Daarom hebben wij de 14 meest voorkomende voor jullie opgesteld en hoe je ze het beste kan voorkomen!

  • Na de bruiloft
  • Adviseren

Na het aanzoek beginnen veel bruidsparen halsoverkop aan het plannen van hun bruiloft. Vrienden en familie zullen je overspoelen met goedbedoeld advies. Er komt zoveel informatie over hen heen, dat ze al snel de weg kwijt raken. De bruiloft zal helemaal naar jullie wens moeten zijn, zoals jullie daar altijd van hebben gedroomd. Toch is het heel verleidelijk het advies van iedereen in gedachten te nemen. 

Hierdoor liggen er een aantal valkuilen op de loer… Wij zetten de meest voorkomende voor je op een rijtje. Denk goed over deze dingen na, en kies voor jezelf!

opslaanFoto: 20Watt Fotografie
Foto: 20Watt Fotografie

#1: Een trouwjurk in de uitverkoop kopen

Ben jij één van de gelukkige bruiden die héél toevallig de jurk van jouw dromen in de uitverkoop vindt? Good for you! Helaas is dit vaak niet het geval… Een trouwjurk vinden waarin jij je geweldig voelt, en die overeenkomt met jouw stijl en karakter, is essentieel. Don´t settle for less. Je zult spijt krijgen als jij niet kiest voor die bruidsjurk van je dromen, maar voor een ander exemplaar alleen maar om de prijs. Bezoek een speciaalzaak in jouw zoektocht en laat je adviseren door de experts om de jurk van jouw dromen te vinden.

Lees ook: Wat doe je na de bruiloft met je trouwjurk?

opslaanFoto: My Eye Fotografie
Foto: My Eye Fotografie

#2 Je voor de bruiloft in de schulden werken

Het allerbelangrijkste tijdens de bruiloft voorbereidingen is het vaststellen van het budget. Jullie willen de bruiloft van jullie dromen, maar hoeveel geld willen jullie hiervoor opzij zetten? Als jullie van tevoren een budgetplan maken, kunnen jullie op zoek naar leveranciers die jullie droombruiloft voor jullie budget werkelijkheid kunnen maken. Niets zo´n domper op de feestvreugde als een grote schuld bij de bank, die na de grote dag om de hoek komt kijken…

#3 Het inhuren van een hobby fotograaf

Hebben jullie een vriend(in) die als hobby soms foto’s maakt? Super leuk dat hij/zij aanbiedt om foto’s te maken tijdens jullie grote dag, maar wij bevelen aan om dit niet te doen… Wat doe je als je niet blij bent met de trouwfoto’s of video? Het kan jullie vriendschap erg in gevaar brengen! Als het aankomt op de juiste foto- of videograaf zouden jullie nooit geld moeten besparen. Lees hier waarom je nooit zou moeten besparen op een trouwfotograaf! 

opslaanFoto: LeMoreMedia
Foto: LeMoreMedia

#4 Het kopen van te dure schoenen en deze niet inlopen

Ten eerste: draag jij een lange jurk? Dan is de kans groot dat je jouw schoenen niet eens zult zien onder die mooie trouwjurk! Waarom dus inleveren op comfort? Kies een paar schoenen dat bij jou past, en voel je niet verplicht om te kiezen voor een paar stiletto´s. Wil jij sneakers dragen? Ga ervoor! Maak nooit de fout om jouw schoenen van tevoren niet goed in te lopen – je zult jezelf later dankbaar zijn!

opslaanFoto: Dufrasnes Fotografie
Foto: Dufrasnes Fotografie

#5 Geen test laten doen van jouw haar- en make-up

Geef jouw bruidslook uit handen aan een professional, en kies ab-so-luut voor een proef! Op deze manier kunnen jullie verschillende dingen uittesten, en weet jij of jij je op je gemak voelt met deze look. Je moet jezelf natuurlijk wel kunnen herkennen op de trouwfoto’s!

opslaanFoto: 20Watt Fotografie
Foto: 20Watt Fotografie

#6 Kiezen voor te veel bruidsmeisjes

Mensen zeggen wel eens: alles waar ‘te’ voor staat, is niet goed. Zo ook met bruidsmeisjes! Super leuk om veel vriendinnen te hebben, maar vraag niet iedereen om jouw bruidsmeisje te zijn. Als je te veel bruidsmeisjes kiest, lijkt het onpersoonlijk en bestaat er de kans dat er niet iemand zich niet verantwoordelijk zou voelen om jou te helpen met de organisatie. Er zijn desnoods zoveel anderen… Vást wel iemand die de taken op zich neemt.

opslaanFoto: Peter Geluk Bruidsfotografie
Foto: Peter Geluk Bruidsfotografie

#7 Geen cadeaulijst of wensenlijst maken

Of jullie wel of geen cadeaulijst opstellen, jullie gasten zullen jullie hoe dan ook iets cadeau doen op jullie grote dag. En dan is het al te laat, want: heb je nu echt 3 broodroosters nodig, 8 Chinese vazen en verschillende bestek sets? Maak een Zankyou cadeaulijst, en ontvang cadeaus in cash op jullie bankrekening – kies zelf waar en wanneer jullie dit willen uitgeven!

opslaanFoto: Dufrasnes Fotografie
Foto: Dufrasnes Fotografie

#8 Het bruiloft menu niet proberen

Je wilt toch weten wat jij je gasten voor gaat schotelen? Overtuig jezelf van de kwaliteit, de smaak en ook de presentatie van alle gerechten tijdens een repetitie diner. Geniet alvast van de maaltijd! Dit geldt natuurlijk ook voor de bruidstaart…

opslaanFoto: Posh Tea Time
Foto: Posh Tea Time

#9 Teveel twijfelgevallen op de gastenlijst

Tante Monika en haar vier neefjes die jij één keer in je leven hebt gezien? Het is jouw bruiloft: jij besluit wie uitgenodigd is. Voel je dus nooit verplicht!

opslaanFoto: Smedesign
Foto: Smedesign

#10 Bedankjes kiezen die niemand nodig heeft

Bedankjes voor je gasten zijn leuk, maar je wilt niet dat deze direct in de prullenbak belanden. Eetbare bedankjes zijn áltijd een goed idee!

#11 Muziek spelen vanaf je eigen iPod

Geen goed idee! De muziek op jullie feest moet perfect worden afgestemd op verschillende situaties en stemmingen. Investeer in een professionele muzikant of DJ!

opslaanFoto: Smedesign
Foto: Smedesign

#12 Details van de ceremonie

Het belangrijkste onderdeel van je bruiloft moet perfect gepland en harmonieus zijn. Wanneer de tijd daar is, zou je niet aan iets anders moeten denken: wijd je aan alle details. Dit zijn de belangrijkste en belangrijkste minuten van de dag!

#13: DIY – alles zelf willen doen

De bruiloft mag niet eindigen in totale stress, de planning voor een bruiloft kan zeker leuk zijn! Geniet van deze unieke tijd als koppel en vraag steun van professionele leveranciers. Het resultaat: jullie zijn allebei ontspannen op de mooiste dag van je leven!

Foto: My Eye Fotografie

#14 Denken dat alles fout zal gaan

Begin de dag met positieve gedachten en het zal gegargandeerd een mooie dag worden! Probeer de zorgen los te laten! Alles is tot in de puntjes voorbereid, en het enige wat jou rest te doen is: optimaal genieten!

opslaanfoto: Kl!k Fotografie
Foto: Kl!k Fotografie

Met deze tips gaat het voorbereiden van een bruiloft zeker goed! Wil je nog meer inspiratie of tips? Volg ons dan op PinterestInstagram en Facebook

 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!