Met deze tips krijgen jullie een betoverende trouwvideo!

Een paar tips van experts waardoor jullie het mooiste beeld van de bruiloft zullen krijgen. Dit wordt magisch!

  • Foto en video
  • Adviseren
  • Bruidspaar

Aangezien de trouwdag de beste dag van je leven gaat worden wil je er natuurlijk alles aan doen om deze zo goed mogelijk te blijven herinneren. Daarom hebben wij in samenwerking met de Filmmeisjes een aantal tips voor jullie opgesteld, zodat jullie de beste trouwvideo ooit zullen krijgen!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Zorg voor een leuk einde van de ceremonie 

Adverteren

Een leuk idee is om jullie gasten een haagje te laten vormen waar jullie vervolgens onderdoor lopen. Als de ceremonie buiten of op een trouwlocatie plaatsvindt, kan dit gewoon door het gangpad. Als je bijvoorbeeld in de kerk trouwt is het leuker om de gasten eerst de kerk te laten verlaten, zodat zij jullie buiten de kerk op kunnen wachten. Tegenwoordig wordt er veel gekozen voor bellenblaas. Dit klinkt echter leuker dan dat het is. Iedereen is druk bezig met zijn of haar bellenblaas, waardoor er nauwelijks meer aandacht is voor jullie. Daarnaast hebben zij hun handen vol dus kunnen ze nauwelijks klappen of joelen. Een heel leuk idee is confetti! Op beeld zorgt dit voor één groot feest en dat is immers ook wat jullie bruiloft is. Confetti poppers werken het beste, maar aangezien dit slecht is voor het milieu wordt het op sommige trouwlocaties verboden. Een alternatief is biologisch afbreekbare confetti of confetti kanonnen. Deze heb je namelijk binnen twee minuten opgeraapt!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

The first look 

Ach the first look… Dit is misschien wel het meest romantische moment van de dag. Vroeger was het traditie dat de bruid van het ouderlijk huis van de trap kwam en dat jullie elkaar dan voor het eerst zouden zien. Een ander alternatief was dat de man aanbelt en jullie elkaar bij de voordeur zien. Voor het beeld zijn deze opties drie keer niets! Er zijn namelijk vaak familie of vrienden die het ook willen zien en daarom staat de hele ruimte dan volgepropt. Ook de voordeur is niet zo’n goede optie; het licht is ongelijk verdeeld en laten we eerlijk zijn, wie heeft er nou écht een mooie deur? Gelukkig kwamen de Amerikanen met een slim idee! Zij hebben bedacht om een echt speciaal moment te creëren op een mooie plek waar jullie elkaar voor het eerst zien. Dit kan in de achtertuin zijn, maar ook op een mooi veldje of op een de (fotoshoot)locatie. Vooral de (trouw)locatie van de fotoshoot is helemaal het einde wat betreft de trouwvideo. Op die manier is alles is in lijn met hoe de rest van de film eruit ziet. Hoe zo’n first look gaat verlopen kan natuurlijk op talloze manieren. Denk aan blinddoeken of de bruidegom die met de rug naar de bruid staat. Jullie kunnen ook allebei net de hoek om kunnen lopen en zo naar elkaar toe lopen. Zo bouw je nog een soort spanning op en kunnen jullie niet wachten om elkaar in de armen te nemen! 

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bruiloften worden minder traditioneel 

Eerlijk gezegd zijn wij er wel blij mee dat bruiloften niet meer zo traditioneel zijn. Het haalt het statische weg en jullie kunnen de dag zo nog meer invullen naar jullie persoonlijke voorkeur. Op veel trouwlocaties heb je de mogelijkheid om je om te kleden (zo heb je twee keer de kans om te shinen in een nieuwe outfit…) Daarnaast zijn er steeds meer bruidsparen die niet alleen de huwelijksnacht, maar ook de nacht hiervoor op de trouwlocatie blijven slapen. Natuurlijk wel gescheiden! Zo kun je rustig wakker worden tutten met vrienden of familie. Het scheelt een hoop tijd en stress. En je maakt veel gebruik van je locatie (wat ook mooi meegenomen is, aangezien je er toch wel voor betaald). Een ander financieel meevallertje is dat jullie dan toch al op de locatie zijn, dus trouwvervoer zullen jullie niet nodig hebben. Voor de trouwvideo is dit ook top. Door ook van het omkleden mooie shots te hebben op de trouwlocatie wordt het nog meer een geheel en kunnen de videografen hun creativiteit helemaal los laten gaan! 

opslaanFoto: De Filmmeisjes
Foto: De Filmmeisjes

Kiezen jullie er toch voor om thuis aan te kleden? 

Als jullie ervoor kiezen om thuis aan te kleden, zorg er dan voor dat alles opgeruimd is. Wij kunnen maar wat goed begrijpen dat het een stressvolle ochtend is met alle chaos van dien, maar dit moet natuurlijk zo min mogelijk op de film naar voren komen. Let hier echt op de kleinste details: een verrotte banaan kan namelijk al een heel groot ergerpuntje zijn. Kies daarnaast ook de best geschikte ruimte uit om je op te tutten en aan te kleden. Hoewel de slaapkamer misschien voor de hand liggend is, is dit niet altijd de beste keuze vanwege het licht. Kies bijvoorbeeld voor de woonkamer, zet hier een spiegel neer, hang je trouwjurk op en voilà you’ve got yourself a dressing room! 

opslaanFoto: De Filmmeisjes
Foto: De Filmmeisjes

De geloftes 

De Filmmeisjes houden ervan om hun films zo persoonlijk mogelijk te maken. Niet alleen met beelden, maar ook met woorden. Als jullie de geloftes uitspreken tijdens de ceremonie worden zij daar heel blij van. Het zijn prachtige woorden die een liefdevol deken geven aan de trouwvideo. Als jullie deze niet uit willen spreken als iedereen erbij zit kunnen jullie ze ook in een aparte ruimte aan elkaar voorlezen. Vraag anders aan je videograaf of je ze apart kan voorlezen aan hem of haar, zodat ze toch in de video verwerkt kunnen worden. Als je het niet fijn vindt om je stem terug te horen dan kunnen speeches of stukken van de ambtenaar uiteraard ook verwerkt worden in de film. Wij helpen je hier een handje verder met het schrijven van de speech!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Denk ook aan avondbeelden 

Ook wanneer de avond valt kunnen er nog prachtige beelden geschoten worden. Het is daarom belangrijk om hier ook wat tijd voor in te plannen al zijn het maar 10 minuten! Als de zon onder gaat ontstaat ‘the golden hour’. Hier komt een oranje zon tevoorschijn die zorgt voor magisch effect op het beeld, maar ook hierna kunnen nog toffe beelden gemaakt worden. Hang bijvoorbeeld overal lampjes op. Heb je nog kerstverlichting op zolder? Neem deze dan absoluut mee als decoratie voor je trouwfeest! Hang ze aan het plafond of slinger ze door de zaal. Dit zorgt voor zo’n romantisch en warm beeld! 

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

De openingsdans 

Ach de openingsdans… Nog zo’n romantisch moment en fantastisch voor het beeld! Of jullie nou top stijldansers zijn of zo stijf als een hark: het maakt niet uit. Het is prachtig voor het beeld als je een grote groep mensen ziet en jullie romantisch in het midden staan.

Met deze tips is jullie bruiloft er helemaal klaar voor en wordt de trouwfilm een magische herinnering aan jullie bruiloft. Als jullie nog op zoek zijn naar een videograaf neem dan even een kijkje bij De FilmmeisjesOm er zeker van te zijn dat jullie niets over het hoofd zien hebben wij een checklist (inclusief PDF) gemaakt. Hierin staat stapsgewijs wat jullie wanneer gedaan moeten hebben. Bekijk hem hier!

Voor meer inspiratie en de laatste trends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

De Filmmeisjes Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!