5 redenen om te trouwen op het strand

Het trouwen op het strand kan meer voordelen met zich mee brengen dan je had gedacht. Lees snel verder waarom jij je bruiloft op het strand moet houden!

  • Locaties
  • Zomer
  • Nederland

Het strand zorgt voor een instant vakantiegevoel, pure gelukzaligheid en een gezonde blos op de wangen. Die fijne strandbries en zeelucht geven nieuwe energie. Eigenlijk precies het gevoelen dat je wilt ervaren tijdens de mooiste dag van je leven: jouw trouwdag. Ben jij nog aan het twijfel over de trouwlocatie? Wij van Zankyou en Ina van Weddingplanner Houvast vinden dat trouwen op het strand eigenlijk het allerfijnste is. Waarom trouwen op het strand zo cool is? Lees snel verder en ontdekt het!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

1. Instant vakantiegevoel

Adverteren

We vertelden het al in de introductie. Een strandbruiloft zorgt voor een instant vakantiegevoel. Het fijne zand tussen je tenen, het geluid van de golven, de geur van de wind en de meeuwen hoog in de lucht. En of je in een zonnig oord in Europa trouwt, nóg verder weg, of gewoon trouwt aan de Nederlandse kust met de Noordzee als uitzicht, met het vakantiegevoel komt het goed als je trouwt op het strand.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

2. Speelparadijs voor kinderen

Zijn er veel kleine gasten aanwezig op jouw bruiloft, dan is een strandbruiloft een geweldige locatie. Er is geen kind dat zich niet vermaakt in het zand en aan de kustlijn. Voor kinderen is het de perfecte setting! Ze mogen vies worden, hoeven niet op te letten dat er drinken of eten op de grond valt, ze kunnen rennen, en zoveel geluid maken als ze willen zonder dat iemand er last van heeft. Fijn voor de kinderen en de overige gasten!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

3. Locatie helemaal in te richten naar eigen smaak

Bij een gesloten locatie moet je altijd rekening houden met de inrichting, en hoewel je een locatie vindt dat past bij je wensen, is er altijd wel iets dat je moet aanpassen. Soms is het vanwege de ruimte – een tafel past ergens juist wel of niet-, maar vaak is het de kleur, het lichtinval, of bijvoorbeeld de temperatuur van een ruimte. Omdat het strand zo groot is als je zelf wilt, kun je jouw bruiloft compleet naar eigen smaak decoreren. Als je hulp nodig hebt bij het organiseren van jouw strandbruiloft, schakel dan een weddingplanner in. Ina van Weddingplanner Houvast, bijvoorbeeld, zorgt voor de planning en uitvoering, en creëert voor een hele speciale setting voor trouwen op het strand. Ideaal als je de organisatie uit handen wilt geven, maar toch de touwtjes in handen wilt houden! Bovendien is het erg fijn om te kunnen rekenen op iemand met kennis van het vak, want een bruiloft organiseren is toch een hele opgave!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

4. Verkoelend in de zomer

Er is weinig zo vervelends als in een dichte ruimte zijn, op de mooiste dag van het jaar. En op jullie bruiloft wordt het natuurlijk geweldig weer, dus anticipeer en ga voor een heerlijk zomerse locatie. Het strand is bij uitstek het plekje om te verkoelen op een zomerse dag. De wind en het water zorgen voor instant verkoeling en zorgt meteen voor een mooie zongebruinde gloed voor tijdens het diner en het feest. En een voorgebruinde huid is meteen een goede basis voor je huwelijksreis!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

5. In contact met de natuur

Met je blik richting de horizon het jawoord zeggen, proosten terwijl de zon onder gaat, en dansen onder de immense sterrenhemel.. Dichterbij de natuur kun je nauwelijks zijn op jouw grote dag. Het is een luxe om zoveel natuur om je heen te hebben, en toch is trouwen op het strand eigenlijk heel toegankelijk, want duurder dan een andere locatie is trouwen op het strand echt niet! Ook de gasten zullen intens genieten van een dagje op het strand. En heb je bijvoorbeeld een hond die je graag mee wilt nemen naar de bruiloft? Dat kan dan ook gewoon! Let wel op dat je trouwt op een strand waar honden zijn toegestaan.

Ina van Weddingplanner Houvast is ook liefhebber van een strandbruiloft. “Geef elkaar het jawoord met de wind door de haren, de voeten in het zand en kijkend richting zee. Zo mooi kan het zijn! Het vrije gevoel dat je automatische krijgt bij het zien van de kust en de zee, vind je op het strand. Het is een alles-in één locatie: De zeelucht, de ontspannenheid en de vele gezellige strandtentjes, de ondergaande zon, prachtig!”

opslaanFoto: Weddingplanner HouvastNeem nu contact op met Ina!
Foto: Weddingplanner Houvast

Wel heeft Ina één opmerking. Als jij een intieme bruiloft wilt, is trouwen op het strand misschien niet helemaal jouw ding. “Men moet rekening houden dat er altijd mensen op het strand lopen en je het niet echt kunt afbakenen. Je bent er niet alleen met de gasten. Tijdens een weekendje weg ben ik zelf getuige geweest bij een huwelijksvoltrekking op het strand. We liepen er toevallig langs. Het was heel mooi om te zien.”

Ga jij op het strand trouwen? Neem gerust contact op met Weddingplanner Houvast. Ze zorgt ervoor dat jullie bruiloft op het strand een speciale setting krijgt en alles op de dag perfect verloopt! Nog op zoek naar een trouwlocatie op het strand? Bekijk dan hier de beste strand trouwlocaties in Nederland.

Wil je nog meer Zankyou? Volg ons op Facebook, Pinterest en Instagram en vertel het ons in de comments!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Weddingplanner Houvast Weddingplanners
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!