Tips voor de leukste groepsfoto's op jullie bruiloft!

Wat voor groepsfoto´s laten jullie maken? Traditioneel of gaan jullie voor een andere aanpak? Hier de beste tips!

Tips voor de leukste groepsfoto's op jullie bruiloft!
Credits: Sannaz Photography
  • Foto en video
  • Editorial

Familiefoto’s zijn een belangrijk onderdeel van de bruiloft en het is één van de belangrijkste dingen waar de bruidsfotograaf jullie vragen over gaat stellen. Vaak gaan bij het idee aan het maken van traditionele groepsfoto’s de haren rechtovereind staan. Waar we vroeger nog wel eens neigden om statisch geposeerde groepsfoto’s te maken wordt er tegenwoordig een iets modernere twist aan de groepsfoto’s gegeven. Je wordt hierbij uitgedaagd om creatief te zijn, want alles is mogelijk. Wij geven jullie hier tips voor de leukste groepfoto’s op de bruiloft. 

opslaan
Credits: Sannaz Photography

Het verhaal van jullie bruiloft

Adverteren

Feit is dat wanneer je spontane foto’s wilt de fotograaf overal bij moet zijn. Ja, overal – niet alleen bij de foto momentjes. De receptie en het feest zijn twee van die momenten waarop hij dat het beste kan doen: hij/zij legt deze spontane en natuurlijke momenten vast die jullie bruiloft kenmerken. De sleutel tot succes is hier de focus op het bruidspaar. De fotograaf ziet de spontane momenten die jullie met de bruidsgasten beleven en zorgt ervoor dat deze op beeld komen te  staan zonder hierbij te veel op te vallen. Elke glimlach, elk emotioneel moment en detail zal worden vastgelegd – deze momenten mogen nooit verloren gaan.

Overleg met de fotograaf

De beelden van jullie trouwdag zijn hetgeen wat jullie herinnering aan deze mooie momenten tastbaar maakt. Denk van tevoren na hoe jullie deze dag willen herinneren: willen jullie vooral spontane of geposeerde foto’s tijdens de ceremonie en het feest of gaan jullie voor een mix? Maak een lijstje met dingen die jullie graag gefotografeerd willen hebben en bespreek dit van tevoren met jullie fotograaf zodat hij/zij hier rekening mee kan houden.

opslaan
Credits: Sannaz Photography

Sannaz van Sannaz Photography is één van onze topfotografen hier bij ons op Zankyou. Met haar fotojournalistieke stijl levert zij pure en artistieke beelden waarin je de romantiek, details, gezelligheid en emotie terugziet. Ze vindt ervaring, comfort en de waarde die de dag voor jullie heeft extreem belangrijk. Aangezien ze graag ontdekt wat jullie als koppel waarderen, hoe de relatie met vrienden en familie is en wat de non-verbale communicatie tussen jullie is neemt zij echt de tijd om een koppel te leren kennen. Sannaz fotografeert daarom ook maar een beperkt aantal bruidsparen per jaar. Op die manier maakt zij een vertaling van zo een bijzondere dag in creatieve en authentieke foto’s die generaties lang mee zullen gaan.

Ben je bang dat jouw familie wel een traditioneel foto-momentje verwacht en dat je scheve gezichten zult ontvangen? Licht hen dan van tevoren in! Het zal voor sommige mensen even wennen zijn, want vroeger werd er echt geposeerd en leek het meer op een statieportret dan op een feestelijke bruiloft. Vertel je familie dat jullie het liever anders willen doen. Vraag hen om ervoor open te staan en verzeker hen dat er tussen de spontane foto’s ook veel leuke foto’s van jullie samen zullen zitten!

opslaan
Credits: Sannaz Photography

Houd het overzichtelijk en kort

Groepsfoto’s met de familie kan snel gedaan worden als iemand het overzicht houdt. Sannaz tipt ons dat het vaak helpt om de groepsfoto’s in de volgende vier categorieën in te delen: moet tijdens de familiefoto’s, moet op een moment van de dag, zou leuk zijn om te hebben en alleen als er tijd voor is. Vraag jullie ceremoniemeester om hierbij te helpen en een lijstje bij te houden, zodat iedereen op tijd klaarstaat. Op die manier kunnen jullie snel foto’s maken samen met de fotograaf en wordt een chaotische situatie die veel tijd kost vermeden. “Want hoe sneller we hiermee klaar zijn, hoe sneller iedereen kan borrelen of feesten!”, aldus Sannaz. Als jullie geen groepsfoto’s willen is dat ook geen probleem. Sannaz zelf zal altijd foto’s van alle gasten schieten, ook buiten de groepsfoto’s om.

Maak er een feestje van!

Maak  een feest van jullie groepsfoto’s. Hoewel niet iedereen altijd zit te wachten op het maken van groepsfoto’s kan je dit moment juist gebruiken om er een feestje van te maken en spelenderwijs tot leuke foto’s te komen. Geniet! Haal de feesthoedjes en slingers tevoorschijn en vuur een confettikanon af! Dit zijn de foto’s waar iedereen na afloop van de bruiloft over heeft en die écht weergeven wat voor leuke dingen er allemaal zijn gebeurd op jullie speciale dag.

opslaan
Credits: Sannaz Photography

Houd deel van de traditie vast

De traditionele familie foto – toch ontkom je er niet altijd aan! En dat is helemaal niet erg, want ook daar zijn verschillende dingen in mogelijk. Voeg dit samen met de spontane groepsfoto’s. Zo houd je het leuk voor iedereen: een perfecte mix van spontane en traditionele groepsfoto’s.

opslaan
Credits: Sannaz Photography

Relax

Tot slot het beste advies aan het bruidspaar voor de mooiste trouwfoto’s: relax. Simpel, maar toch alleszeggend. Relax en geniet van je dag, want je gaat al genoeg zenuwen hebben wat betreft de rest. Probeer niet alles onder controle te hebben, want dat is  nu eenmaal onmogelijk!

Wanneer jij kiest voor een professionele bruidsfotograaf en hem/haar van tevoren inlicht over al jullie wensen, dan zul jij je nergens zorgen over hoeven maken! Wees jezelf en geniet. Je zult er prachtig uit zien!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!