Maken we familiefoto’s? Natuurlijk, maar niet geposeerd!

Familiefoto´s zijn een belangrijk onderdeel van de bruiloft, en het is één van de belangrijkste dingen waar de bruidsfotograaf jullie vragen over gaat stellen. Want ja, de typische groepsfoto waarop alle neven, nichten, ooms, tantes en opa’s en oma’s naast het bruidspaar staan, moet die precies op die manier gemaakt worden? Tegenwoordig word er vaak een iets moderne draai aan familiefoto´s gegeven – leuker voor jullie gasten, en ook zeker voor jullie! De typische familiefoto´s kunnen erg ongemakkelijk zijn voor het bruidspaar, zeker als er veel gasten zijn. Jullie veranderen dan bijna in mannequins waar iedereen foto´s mee neemt, die geen tijd hebben om zelf een drankje te pakken en lekker te genieten van het feest.

Natuurlijk zijn foto´s met jullie vrienden en familie een mooie manier om er van verzekerd te zijn dat jullie mooie herinneringen aan het feest hebben – maar de traditionele familiefoto is natuurlijk een alles behalve natuurlijke weergave die wel wat verandering kan gebruiken!

0M0A9338
Foto: FotoBelle

Licht de fotograaf in

Desalniettemin zijn wat overblijft van je trouwdag de beelden die vertellen wat er werkelijk die dag gebeurde: die foto waarop de bruid lacht terwijl haar oma haar een anekdote vertelt over haar jeugd, of de bruidegom die wordt opgetild door zijn vier vrienden die een drankje te veel op hebben. DIT zijn de foto’s waar na afloop iedereen het thuis over heeft en die écht weergeven wat voor leuke dingen er allemaal zijn gebeurd op jullie speciale dag.

Hier vind je de beste fotografen in jouw regio: Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Limburg, Noord-Brabant.

SyB Photography
Foto: SyB Photography

Vertel het verhaal van de bruiloft

Feit is dat wanneer je spontane foto’s wil, de fotograaf moet overal bij zijn. Ja, overal. En de receptie en de dansjes zijn twee van de momenten van het feest waarop hij dat het beste kan doen: leg deze spontane en natuurlijke momenten vast die je bruiloft kenmerken.

De sleutel is focussen op het bruidspaar. Als je fotograaf bent en je dit leest, zoek dan het verhaal op. Hé, een kleine tip die je vast al in je geheugen hebt gegrift: verlies het bruidspaar niet uit het oog. Natuurlijk willen ze allebei momenten delen met hun gasten en daar moet jij als fotograaf bij zijn. Zonder dat je zelf opvalt. Het is het avontuur van de camouflage en dat moet voor jou automatische modus zijn. Volg ze op gepaste afstand en leg die glimlach, emotionele momenten, verborgen cadeautjes en alle details die niet alleen in hun herinnering mogen blijven, maar ook in het trouwalbum moeten. Als jij de bruid bent, vraag dan aan de fotograaf of hij extra foto’s maakt op de momenten die jij denkt dat speciaal voor jullie gaan zijn.

Fotografieplus010
Foto: Fotografie+

Denk aan de belangrijkste gasten

De dans is het moment dat het bruidspaar losgaat. De fotograaf, die overal op moet inspelen, moet hier vanuit verschillende posities fotograferen. De ouders en schoonouders moeten hier zeker te zien zijn, later ook wanneer ze dansen op de klanken van Saturday Night –we kennen die choreografie allemaal- deze foto’s zijn goud waard. Hij moet jullie vertrouwen winnen en weten hoe belangrijk deze momenten voor jullie zijn.

bruidsfotografie_groningen_amshoff_003-1050x700
Foto: Ronald Zijlstra

Relax

Het beste advies aan het bruidspaar is: relax. Simpel, maar toch alleszeggend. Relax en geniet van je dag, want je gaat al genoeg zenuwen hebben wat betreft de rest. Probeer niet alles onder controle te hebben, want dat is onmogelijk. Wees jezelf, boven alles. Maak je zorgen om jezelf en niet over de foto’s. Als je een goede professional inhuurt, zal hij of zij de rest doen en je helpen met alles wat je nodig hebt.

Suurmond Photography
Foto: Suurmond Photography

Dus denk eraan: geniet, laat je meeslepen en laat anderen het werk doen zodat je in de toekomst het verhaal van jullie bruiloft aan je kinderen kunt laten zien.

Lees ook: Ongelofelijk! Dit bruidspaar maakte foto´s in meer dan 30 landen!

Wil jij niks van ons missen? Volg dan onze Facebook pagina!

Auteur: Eline Dabekaussen

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Ramos de novia 2017. Credits: Christophe Serrano Photography
Ontdek de 5 trends voor bruidsboeketten 2017 die je niet mag missen. Kies de mooiste!
Het bruidsboeket is een perfecte accessoire om kleur te geven aan de bruidsjurk en stijling in het algemeen. De vormen en stijlen van de boeketten veranderen van jaar tot jaar, net als alle andere details. In dit artikel staan we stil bij de trends voor bruidsboeketten voor 2017.
Foto: B the travel brand
8 adviezen om jullie huwelijksreis perfect te maken (en het huwelijk dus goed te beginnen!)
Je hebt de bruiloft overleefd en alles was perfect. Dan is het tijd voor de huwelijksreis, een unieke reis die je maar eens in je leven maakt en waar je maar één ding moet doen: genieten met je partner.
6 ‘romantische’ gebaren die dat eigenlijk niet zijn
6 ‘romantische’ gebaren die dat eigenlijk niet zijn
Hoe ben je romantisch? Vandaag leren we je wat je NIET moet doen, wat je WEL moet doen is zaak voor jou en je partner.

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie