Tips voor de leukste groepsfoto´s op jullie bruiloft!

Familiefoto´s zijn een belangrijk onderdeel van de bruiloft, en het is één van de belangrijkste dingen waar de bruidsfotograaf jullie vragen over gaat stellen. Vaak gaan bij het idee aan het maken van traditionele groepsfoto´s de haren rechtovereind staan! Marieke, van Beleef je Portret, vertelt ons dat er wel degelijk een verschil is tussen de typische statisch geposeerde foto´s van ¨vroeger¨ en hoe het ook kan! Tegenwoordig wordt er vaak een iets moderne draai aan familiefoto´s gegeven – leuker voor jullie gasten, en ook zeker voor jullie! 

Natuurlijk zijn foto´s met jullie vrienden en familie een goede manier om er van verzekerd te zijn dat jullie mooie herinneringen aan jullie grote dag hebben – maar de traditionele familiefoto is natuurlijk een alles behalve natuurlijke weergave van deze bijzondere dag! Wees creatief: alles is mogelijk! Wij geven jou een paar tips voor de leukste groeps- en familie foto´s op jullie grote dag!

Foto: Beleef je Portret
Foto: Beleef je Portret

Het verhaal van jullie bruiloft

Feit is dat wanneer je spontane foto’s wil, de fotograaf overal bij moet zijn. Ja, overal – niet alleen bij de foto momentjes. De receptie en het feest zijn twee van de momenten waarop hij dat het beste kan doen: hij/zij legt deze spontane en natuurlijke momenten vast die jullie bruiloft kenmerkt. De sleutel is focussen op het bruidspaar. Natuurlijk willen jullie allebei momenten delen met jullie gasten en daar moet de fotograaf bij zijn. Dit zal hij/zij doen zonder zelf teveel op te vallen. Elke glimlach, elk emotioneel moment en detail zal worden vastgelegd – deze momenten mogen nooit verloren gaan.

Lees ook: Spontane en echte trouwfoto´s met Beleef je Portret!

Foto: Beleef je Portret
Foto: Beleef je Portret

Overleg met de fotograaf

De beelden van jullie trouwdag is wat jullie herinnering aan deze mooie momenten tastbaar maakt! Denk van tevoren na hoe jullie deze dag willen herinneren: willen jullie vooral spontane foto´s tijdens de ceremonie en het feest? Gaan jullie voor groepsfoto´s? En zo ja, willen jullie dit doen op de traditionele manier of gaan jullie voor echt iets creatiefs? Een mix, misschien? Maak een lijstje met dingen die jullie graag gefotografeerd willen hebben en bespreek dit dan van tevoren met jullie fotograaf, zodat hij/zij hier rekening mee kan houden!

Marieke, van Beleef je Portret, geeft als tip: ¨Maak van tevoren ook een lijstje maakt met de mensen met wie je écht op de foto moet: jouw (schoon) ouders, opa en oma, beste vrienden, etc. Bespreek dit ook met de fotograaf!¨ Tijdens jullie grote dag zal de fotograaf ervoor zorgen dat jullie op de foto staan met deze mensen én dat deze foto´s precies in het rijtje van jullie wensen past.

Ben je bang dat jouw familie wel een traditioneel foto-momentje verwacht en dat je scheve gezichten zult ontvangen? Licht hen dan ook van tevoren in! Het zal voor sommige mensen even wennen zijn, want vroeger werd er echt geposeerd en leek het meer op een statieportret dan op een feestelijke bruiloft. Vertel je familie dat jullie het liever anders willen doen! Vraag hen om ervoor open te staan en verzeker hen dat er tussen de spontane foto´s ook veel leuke foto´s van jullie samen zullen zitten!

Foto: Beleef je Portret
Foto: Beleef je Portret

Maak er een feestje van!

De fotograaf kan dan zorgen voor ¨spontane foto-momentjes¨, waarbij jullie de leukste trouwfoto´s krijgen. Marieke verteld: ¨Ik maak als trouwfotograaf van tevoren een lijst met leuke ideeën die de groep kan uitvoeren tijdens het fotograferen. Bijvoorbeeld alle mannen die hysterisch gillen bij het zien van de ring van de bruidegom, alle dames die heel stoer de camera in kijken, met de hele groep in de lucht springen, een gekke bek trekken… Kortom: de mogelijkheden voor groepsfoto´s zijn eindeloos!¨ 

Tijdens deze spontane foto-momentjes kunnen jullie heerlijk genieten van de tijd met jullie familie – hier zullen de leukste foto´s uit voort komen. ¨Het is het leukste wanneer er ter plekke ideeën worden bedacht op uit te voeren,¨ zegt Marieke. Natuurlijk is hier altijd ruimte voor. Je kan dit moment juist heel leuk maken door er een feestje van te maken en spelenderwijs tot leuke foto’s te komen. Geniet! Haal de feesthoedjes en slingers tevoorschijn en vuur een confettikanon af! DIT zijn de foto’s waar na afloop iedereen het thuis over heeft en die écht weergeven wat voor leuke dingen er allemaal zijn gebeurd op jullie speciale dag.

Foto: Beleef je Portret
Foto: Beleef je Portret

Houd deel van de traditie vast

De traditionele familie foto – toch ontkom je er niet altijd aan! En dat is helemaal niet erg, want ook daar zijn verschillende dingen in mogelijk. Voeg dit samen met de spontane groepsfoto´s! Zo houd je het leuk voor iedereen: een perfecte mix van spontane en traditionele groepsfoto´s! Marieke van Beleef je Portret zegt hierover het volgende: ¨Houd er rekening mee dat een goede groepsfoto tijd in beslag neemt! Je wilt natuurlijk dat iedereen duidelijk zichtbaar is, dat de kleine mensen vooraan staan, mensen niet achter elkaar wegvallen en dat dit ook nog een beetje spontaan gebeurd. Het is daarom belangrijk dat je hier echt even een momentje voor inlast!¨

Op zoek naar een trouwfotograaf? Hier vind je de beste trouwfotografen van: Noord-Holland, Noord-Brabant, Overijssel en Friesland!

Foto: Beleef je Portret
Foto: Beleef je Portret

Relax

Tot slot het beste advies aan het bruidspaar voor de mooiste trouwfoto´s: relax. Simpel, maar toch alleszeggend. Relax en geniet van je dag, want je gaat al genoeg zenuwen hebben wat betreft de rest. Probeer niet alles onder controle te hebben, want dat is  nu eenmaal onmogelijk!

Wanneer jij kiest voor een professionele bruidsfotograaf en hem/haar van tevoren inlicht over al jullie wensen, dan zul jij je nergens zorgen over hoeven maken! Wees jezelf en geniet. Je zult er prachtig uit zien!

Foto: Beleef je Portret
Foto: Beleef je Portret

Meer tips nodig of nog op zoek naar een trouwfotograaf? Neem dan contact op met één van deze toppers – ze zullen je niet teleurstellen!

Wil jij niks van ons missen? Volg dan onze Facebook  en Instagram pagina! Voor nóg meer inspiratie raden wij je zeker aan om eens een kijkje te nemen op onze Pinterest pagina!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Meer informatie over

Laat een bericht achter

Originele en creatieve gastenboeken voor je bruiloft!
Originele en creatieve gastenboeken voor je bruiloft!
Lees hier de meest leuke en originele ideeën als alternatief voor het saaie gastenboek! Dat wordt dubbel zo dik nagenieten van jullie grote dag!
Foto: M. van de Looij Foto & Design
De ultieme checklist (inclusief PDF) voor jouw bruiloft!
Om jou voor te bereiden op de bruiloft hebben wij de ultieme checklist voor de bruiloft - inclusief PDF om te downloaden!
Foto: Door Danny Janssen Fotografie
Een winterbruiloft styled shoot in Kasteel Maurick!
Winterbruiloften vallen eigenlijk niet in het hoogseizoen, maar eerlijk gezegd snappen wij niet waarom. Deze shoot laat nog eens zien hoe romantisch het kan zijn om in de winter te trouwen!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie