Regen op je bruiloft? Zo krijg je alsnog de beste foto's!

Help! Het regent! Wat nu? Maak je maar geen zorgen. Met deze tips zorg je ervoor dat jouw bruiloftshoot niet in het water valt.

Regen op je bruiloft? Zo krijg je alsnog de beste foto's!
Foto: Bruiloftfotografie.eu
  • Foto en video
  • Adviseren

Jullie grote dag is aangebroken en het regent… Nee! Het liefst zou je misschien in bed blijven liggen om de hele dag te huilen, maar geloof ons, dat is echt nergens voor nodig. Er is iets romantisch aan de regen wat je bruiloft gedenkwaardiger maakt dan je voor mogelijk had gehouden. Of je de regen nu ruim van tevoren incalculeert, of op het laatste moment de plannen aanpast, met deze tips ontvangen jullie die regenbui met open armen. 

opslaan
Foto: Bruiloftfotografie.eu

Ga uit van zware regen

Adverteren

Wij raden je aan om de dag op zo een manier te plannen alsof het hoe dan ook gaat vallen. Dat betekent uitgaan van jouw plan B en je klaarmaken voor een extra vangnet voor het geval de voorspelling nóg slechter wordt. Het laatste wat je op je trouwdag wilt is dat de nadrukt ligt op het blussen van brandjes. Het zou zó zonde zijn als je voor de shoot een mooie locatie in gedachten hebt die op het moment zelf toch niet waterproof blijkt te zijn. Preparation is key!

Zorg voor een overdekte locatie 

Neem contact op met je locatie om te zien of ze een back-up hebben voor slecht weer. Dit kan een binnenlocatie zijn, maar een tent kan ook volstaan. Hoewel het een extra aanslag op je budget is houdt het iedereen droog en kun je alsnog een mooi huwelijk hebben buiten in de natuur. Iedereen samen in een prachtige tent, hoe intiem is dat! Een tentbruiloft zorgt daarnaast voor prachtige sfeervolle foto’s. Ieder nadeel heeft zijn voordeel. 

opslaan
Foto: Bruiloftfotografie.eu

Overleg met je leveranciers

Bevestig met je leveranciers dat ze op een regenachtige dag werken. Het is goed om te weten of de live dj of muzikanten nog steeds optreden en die schattige bloemdecoratie die je in gedachten had door kan gaan. Anders moet er snel iets nieuws bedacht worden. Zorg ervoor dat je zeker weet dat jouw leveranciers echte professionals zijn en werk met hen samen om de regen te doorstaan. Vertrouw er daarnaast op dat ze je een onvergetelijke bruiloft zullen bezorgen wat het weer ook zal doen. 

Hoe zorg je dat de foto’s mooi worden?

First of all: smile! Stralen zelf zorgt uiteraard al voor te gekke foto’s. Daarnaast zal je vanzelf merken dat regen zorgt voor geweldige foto’s. Regen zorgt ervoor dat de foto’s extra sfeervol en romantisch zijn. Het licht is zachter en een ervaren fotograaf kan hierdoor een geweldige fotoshoot organiseren. Vraag je fotograaf of hij ideeën heeft om de ​​regenachtige shoot extra creatief te maken. Zorg er indien mogelijk voor dat de fotograaf de locatie van tevoren kent om de mooiste droge hoekjes te ontdekken. Kies voor een fotograaf die ervaring heeft met flitsen, aangezien deze kleur en warmte in de grauwe regenfoto’s kunnen brengen.

opslaan
Foto: Bruiloftfotografie.eu

Fotograaf Robin Looy van Bruiloftfotografie.eu has what it takes om jullie bruiloft te fotograferen. Zelfs wanneer deze in het water dreigt te vallen zorgt hij ervoor dat jullie naar huis gaan met de mooiste beelden van jullie grote dag. Hij is een enthousiaste en professionele trouwfotograaf die al meer dan 10 jaar ervaring in het vak heeft. Robin zijn stijl is spontane fotojournalistiek wat betekent dat je nauwelijks wat van zijn aanwezigheid op de bruiloft merkt. Het resultaat is spontane, ongedwongen foto’s die laten zien hoe jullie bruiloft écht was. Zijn jullie nog op zoek naar een professionele trouwfotograaf voor de bruiloft? Neem dan nu vrijblijvend contact op met Bruiloftfotografie.eu!

Wees niet bang om een beetje nat te worden tijdens de shoot

Zorg ervoor dat je haar en make-up waterproof is en maak je niet te druk om je jurk. Als je je jurk droog wilt houden terwijl je foto’s in de regen maakt kun je de shoot beter uit je hoofd zetten en wellicht verplaatsen naar een andere datum. De realiteit is namelijk dat je een beetje nat zult worden wanneer je coole foto’s in de regen wilt. En dat is helemaal niet erg!

opslaan
Foto: Bruiloftfotografie.eu

Zorg voor paraplu’s

Paraplu’s houden niet alleen iedereen droog, maar kunnen ook dienen als leuke props om te gebruiken in je foto’s. Hier kun het zo creatief maken als je wilt en voor opvallende foto’s gaan. Wil je dat gasten dezelfde kleur paraplu’s hebben, ga je voor een zee van kleuren of zijn jullie meer van de doorzichtige paraplu’s? Wat betreft de shoot raden wij je aan voor paraplu’s van dezelfde kleur te gaan. Dit zorgt er namelijk voor dat de aandacht op jullie gevestigd is en niet op de paraplu’s. Wat je ook kiest paraplu’s zijn een must voor een regenachtige dag. 

Maak het extra gezellig

Er is niets beters dan op een regenachtige dag het extra gezellig te maken. Serveer echte favorieten zoals warme chocolademelk, glühwein, of warme cider en zet warmtelampen of vuurkorven op om je gasten warm te houden. Je kunt ook je eigen chocolademelk maken waarmee je de gasten ontvangt. Deze gezellige onderdelen zorgen voor extra intieme en vertederende foto’s! Met regen komt vaak veel wind, dus zorg voor extra dekens en handdoeken om warm te blijven. Voor jou en je hubby kun je een gepersonaliseerde deken laten maken met jullie initialen of trouwdatum. Het is de perfecte manier om op je trouwdag warm te blijven, zorgt voor mooie foto’s voor in jullie trouwfotoboek en is een fijne deken voor thuis op de bank. 

opslaan
Foto: Bruiloftfotografie.eu

Zorg dat je vrolijk blijft

Het is prima om een beetje van slag te zijn door de regen, maar laat het gevoel de sfeer niet verpesten. Het is immers wel jullie trouwdag en dat betekent dat er groot feest gevierd mag worden! Blijf optimistisch en positief. Er is namelijk niets wat deze dag voor jou kan verpesten. 

Met deze tips is een regenachtige dag eigenlijk helemaal geen probleem! Verwacht jij regen op jouw grote dag? Doe dan je voordeel met deze tips voor een regenachtige bruiloft. 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Bruiloftfotografie.eu Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!