Regen op je bruiloft? Zó krijg je alsnog de beste foto's!

Jullie grote dag is aangebroken en het regent! Nee! Het liefst zou je misschien in bed blijven liggen om de hele dag te huilen, maar geloof ons, dat is echt nergens voor nodig! Er is iets romantisch aan de regen, dat je bruiloft gedenkwaardiger maakt dan je voor mogelijk had gehouden. Of je nu de regen nu ruim van tevoren incalculeert, of op het laatste moment de plannen aanpast, met deze tips kun je de regen omarmen op je trouwdag.

Foto: Marnix de Stigter
Foto: Marnix de Stigter

Ga uit van zware regen

Of de voorspelling nu zegt dat er een lichte motregen of een zware stortbui zal zijn, plan de dag alsof de regen 100% gegarandeerd is. Dat betekent uitgaan van jouw plan B, en je klaarmaken voor een extra vangnet voor het geval de voorspelling nóg slechter wordt. Het laatste wat je op je trouwdag wilt, is dat je nadrukt ligt op het blussen van brandjes. Het zou zó zonde zijn als je voor de shoot een mooie locatie in gedachten hebt, die op het moment zelf toch niet waterproof blijkt te zijn.

Foto: Selijn Fotografie
Foto: Selijn Fotografie

Huur een tent of zorg dat je naar binnen kan

Neem contact op met je locatie om te zien of ze een back-up hebben voor slecht weer. Als je al hebt besloten om een ​​buitenbruiloft te houden, huur dan een tent. Hoewel het een extra aanslag op je budget is, houdt het iedereen droog en kunt je een mooi huwelijk hebben in de natuur. Iedereen samen in een prachtige tent, hoe intiem is dat! Een tentbruiloft zorgt daarnaast voor prachtige sfeervolle foto’s.

Foto: Trendy Trouwfoto
Foto: Trendy Trouwfoto

Overleg met je leveranciers

Bevestig met je leveranciers dat ze op een regenachtige dag werken. Zullen je live dj of muzikanten nog steeds optreden? Zal de bloemist de decoratie opnieuw moeten samenstellen? Zorg ervoor dat je zeker weet dat jouw leveranciers echte professionals zijn, en werk met hen samen om de regen te doorstaan. Vertrouw er daarnaast op dat ze je een onvergetelijke bruiloft zullen bezorgen, wat het weer ook zal zijn. 

Foto: Marnix de Stigter
Foto: Marnix de Stigter

Hoe zorg je dat de foto’s mooi worden?

Hier komt het leukste gedeelte van een regenachtige dag: de fotoshoot. Waarom? Regen zorgt ervoor dat de foto’s extra sfeervol en romantische zijn. Het licht is zachter en een ervaren fotograaf kan hierdoor een geweldige fotoshoot organiseren. Vraag je fotograaf of hij ideeën heeft om de ​​regenachtige shoot extra creatief te maken. Zorg er indien mogelijk voor dat de fotograaf de locatie van tevoren kent, om de mooiste droge hoekjes te ontdekken. Zo geeft Marnix de Stigter als advies: “Ga voor een fotograaf die ervaring heeft met flitsen. Regenachtig weer levert vrij grauwe beelden op en met de juiste manier van flitsen kan de fotograaf weer kleur en warmte in de foto brengen.”

Foto: Trendy Trouwfoto
Foto: Trendy Trouwfoto

Wees niet bang om een beetje nat te worden tijdens de shoot

Zorg ervoor dat je haar en make-up waterproof is, en maak je niet te druk om je jurk. Als je foto’s in de regen wilt maken, terwijl je je jurk droog houdt, kun je de shoot beter uit je hoofd zetten. De realiteit is namelijk dat als je coole foto’s in de regen wilt, je een beetje nat zult worden. En dat is helemaal niet erg!

Foto: Neverending Magic Photography
Foto: Neverending Magic Photography

Zorg voor paraplu’s!

Paraplu’s houden niet alleen iedereen droog, maar kunnen ook dienen als leuke props om te gebruiken in je foto’s. Hier kun het zo creatief maken als je wilt en voor opvallende foto’s gaan. Wil je dat gasten dezelfde kleur paraplu’s hebben, of ga je liever voor een zee van kleuren? Of ga je liever voor een doorzichtige paraplu? Wat je ook kiest, paraplu’s zijn een must voor een regenachtige dag. Voor op jullie prachtige bruidsfoto’s, geeft fotograaf Marnix de Stigter als advies: “Zorg voor op de foto’s voor paraplu’s die egaal van kleur zijn. Zo halen de paraplu’s de aandacht van het bruidspaar op de foto niet weg.”

Foto: Kim Hoekstra Fotografie
Foto: Kim Hoekstra Fotografie

Maak het gezellig met dekens en chocolademelk

Er is niets beters dan op een regenachtige dag het extra gezellig te maken. Serveer echte favorieten zoals warme chocolademelk, glühwein, of warme cider en zet warmtelampen of vuurkorven op, om je gasten warm te houden. Je kunt ook je eigen DIY chocolademelk maken waarmee je de gasten ontvangt. Deze gezellige onderdelen zorgen voor extra intieme en vertederende foto’s! Met regen komt vaak veel wind, dus zorg voor extra dekens en handdoeken om warm te blijven. Voor jou en je hubby kun je een gepersonaliseerde deken laten maken met jullie initialen of trouwdatum. Het is de perfecte manier om op je trouwdag warm te blijven, zorgt voor mooie foto’s voor in jullie trouwfotoboek en is een fijne deken voor thuis op de bank. 

Foto: Elsbeth Hoekstra Photography
Foto: Elsbeth Hoekstra Photography

Zorg dat je vrolijk bent

Het is prima om een beetje van slag te zijn door de regen, maar laat het gevoel de sfeer niet verpesten. Het is jullie huwelijksdag, en dat betekent dat alle ogen op je gericht zijn en dat je gasten zich niet lekker voelen als jij verdrietig ben. Blijf optimistisch en positief!

Foto: Yvette Baur Fotografie
Foto: Yvette Baur Fotografie

Met deze tips is een regenachtige dag eigenlijk helemaal geen probleem! Verwacht jij regen op jouw grote dag? En wat zijn jouw ultieme tips? Laat het ons weten via Facebook, Pinterest of Instagram!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Zó lang van tevoren moet je jouw bruidsfotograaf boeken
Zó lang van tevoren moet je jouw bruidsfotograaf boeken
Bij het boeken van jouw bruidsfotograaf moet je rekening houden met een ruimte reservering. Populaire dagen als vrijdag en zaterdag, populaire maanden tijdens het hoogseizoen, of bijzondere datums zorgen ervoor dat meer mensen willen trouwen op die bepaalde dag. Wees er op tijd bij en kies de fotograaf van je dromen!
Hoe kies je de mooiste trouwfoto locatie?
Hoe kies je de mooiste trouwfoto locatie?
Waar moet je allemaal aan denken bij het kiezen van de trouwfotolocatie? Niet alleen aan een mooie setting, maar ook aan de reistijd, het seizoen, de boodschap achter de foto's en bijvoorbeeld de toegang tot de locatie. Lees ons artikel en kies de perfecte locatie!
Foto: Tessa Bruggink Trouwfotografie
Heb ik een trouwfotograaf nodig?
Een trouwfotograaf, is het nodig? Wij vinden van wel! Hier lees je een aantal leuke toevoegingen voor een trouwfotograaf op de bruiloft!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie