Spontane en echte trouwfoto's met Beleef je Portret

Een fotograaf kiezen voor je grote dag is één van de belangrijkste beslissingen voor de bruiloft. Het zijn de beelden die je jaren later nog dat ene speciale gevoel geven. Het is aan de fotograaf de taak om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen en de mooiste gebeurtenissen van jullie dag om te zetten naar beelden. Het is daarom goed om te kijken welke fotograaf bij je past, met wie je die klik voelt. Wij introduceren je graag aan Marieke van Beleef je portret, een fantastische trouwfotograaf met een prachtige stijl die aan alle bovenstaande punten voldoet!

Marieke wist van jongs af aan dat ze iets creatiefs wilde doen. Op haar tiende verjaardag kreeg ze haar eerste compactcamera. Vanaf dat moment was ze verkocht. “Als kind was ik altijd al aan het tekenen, schilderen, toneelstukjes aan het opvoeren en creëerde ik mijn eigen fantasiewerelden. De passie om lekker creatief bezig te zijn heeft er altijd al in gezeten. Mijn oma was ook een creatieve vrouw en mijn vader was altijd met de filmcamera in de weer. Ik denk dat het in de genen zit.

Marieke maakt speelse, spontane, intieme, en echte reportages. Vaak bevatten ze een knipoog. Ze is altijd op zoek naar het verhaal in de foto en daarom noemt ze zichzelf dan ook een journalistieke fotograaf. “In mijn beleving passeren tijdens de trouwdag allerlei emoties en gebeurtenissen de revue. Ik ben altijd opzoek naar de imperfectie, het echte leven, de persoon achter de mensen. Ik wil graag een compleet verhaal vertellen waar de bruidsparen jaren later aan terug denken en hun dag kunnen herbeleven zoals het toen was. Mijn kracht is dat ik mijzelf compleet onderdompel in zo’n dag. Ik beleef deze dagen altijd intens, ook emotioneel voel ik mij altijd erg betrokken.

Vanaf het eerste moment is het gezellig met Marieke. Ze verwelkomt de aanstaande paren in haar eigen studio. Daar staan de koffie en het koekje klaar voor tijdens het kennismakingsgesprek. Persoonlijke aandacht staat hoog in het vaandel. Ze stelt veel vragen en let op de onderlinge reacties en komt er zo achter waar de wensen en behoeftes van het bruidspaar liggen. Na het kennismakingsgesprek stuurt Marieke een e-mail met de offerte, algemene voorwaarden en een FAQ-document. De paren hebben 14 dagen om deze te tekenen. Als opdrachtovereenkomst stuurt Marieke een aanbetalingsfactuur. “Zodra deze is voldaan is de opdracht rond en staat de datum in mijn agenda vast.

In de tussentijd houden we elkaar op de hoogte van leuke ideeën. Ongeveer een maand op voorhand stuur ik nog een bericht om te vragen of alles gaat, om een telefonische afspraak te maken en samen het draaiboek door te nemen. Ook ontvangen ze van mij het factuur met het restbedrag, zodat alles voor de grote dag voldaan is en ze zich daar geen zorgen meer over hoeven te maken. Tijdens het telefoongesprek vraag ik onder andere naar extra bijzonderheden die fotografische aandacht verdienen zoals emotionele momenten, speciale mensen of handelingen. Voor de grote dag maak ik mijn eigen draaiboek waarin ik de extra aandachtspuntjes verwerk en waarin ik ideetjes neerzet voor tijdens de shoot met zijn tweetjes. Ook de ideeën voor groepsfoto’s neem ik mee.”

Op de grote dag kijkt Marieke eerst de kat uit de boom. Wat voor vlees heeft ze in de kuip? Zijn de gasten open? Dan kletst Marieke lekker mee. Maar is het een wat zakelijker bruiloft, dan houdt Marieke een gepaste afstand. Dit is helemaal afhankelijk van de sfeer van de bruiloft. Verder is ze onopvallend. “Alleen wanneer iemand in de weg staat of het beeld op een andere manier blokkeert zal ik aanwijzingen geven, anders niet. Tijdens de shoot met zijn tweetjes neem ik wat meer regisserende rol aan, maar ik let altijd op hoe mensen zich gedragen voor de camera en of ze op hun gemak zijn. Vaak komen beelden samen, al spelenderwijs tot stand en is er altijd ruimte voor het onverwachte.

Er zijn veel bruiloften die Marieke zijn bijgebleven. Sommige bruiloften waren erg emotioneel, en bij andere bruiloften was ze meer een gast dan een fotograaf. ”Zo’n warm bad waar je in terecht kan komen. Ik denk persoonlijk dat dat soort bruiloften mij het meeste zijn bijgebleven. Want wat is nou een mooier compliment dan niet het gevoel te hebben aan het werk te zijn. Dit soort momenten maken dat ik mijzelf echt gelukkig prijs met dit beroep.”

Als de grote dag is afgelopen stuurt Marieke een ‘hoe nu verder e-mail…’ Daarin vertelt ze dat ze de foto’s altijd even laat liggen zodat ze met een frisse blik en objectief de beste foto’s kan selecteren en nabewerken. ”De levertijd is sterk afhankelijk van welk moment in het trouwseizoen. Maar ik houd altijd een levertijd aan van 5 tot 7 weken. Als ze eerder klaar zijn, dan is dat alleen maar mooi meegenomen. De beelden ontvangt men op USB in mooie cadeauverpakking. Deze kan het echtpaar bij mij in de studio ophalen. Ik vind het altijd fijn om mijn paren nog even te zien, te vragen naar hoe hun dag was en ze kunnen dan ook gelijk kijken wat voor soort boek ze zouden willen.”

Marieke maakt niet enkel prachtige foto’s die bruidsparen de rest van hun leven koesteren, maar ze luistert ook goed naar ze. “Ze mogen zijn wie ze zijn, zonder fratsen en poespas. Mijn persoonlijke eigenschappen – ik houd van echtheid, contact en diepgang – zijn misschien wel het mooiste geschenk dat ik mijn paren kan geven.” Ben jij op zoek naar een eerlijke, gezellige, oprechte en fijne fotograaf en ben je ook fan van deze prachtige foto’s uit Marieke’s portfolio? Neem dan contact op met Beleef je Portret!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: mark
Vind hier de beste trouwfotografen van Noord-Holland!
Gaan jullie trouwen in Noord-Holland? Door deze trouwfotografen in te huren krijg je niet alleen steengoede foto's, je bespaart ook op de reiskosten! Uiteraard kun je deze trouwfotografen ook inhuren als je elders in het land gaat trouwen!
Foto: Saskia van Eijk Fotografie
Onvergetelijke foto's met de beste fotografen van Zeeland
Voor vele van ons voelt een tripje naar Zeeland als vakantie in eigen land. Met haar stranden en duinen is het een prachtige provincie en met haar top fotografen wil jij hier maar wat graag gefotografeerd worden!
Foto: Nickie Fotografie
De persoonlijke en intieme Real Wedding van een prachtig bruidspaar
Trouwen doe je voor elkaar en niet voor de buitenwereld. Dit zien wij in deze Real Wedding nog eens duidelijk naar voren komen en het levert prachtige beelden op.

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie