360 graden beelden van jullie bruiloft. Kies voor virtual reality!

Jouw openingsdans filmen door middel van virtual reality is onmisbaar bij een bruiloft in 2019, het lijkt nét of je er echt bij bent!

360 graden beelden van jullie bruiloft. Kies voor virtual reality!
Foto: OPENINGSDANS®
  • Foto en video
  • Aanbeveling
  • Bruidspaar

Wellicht heb je er al eens van gehoord, maar het schieten van 360 graden beelden van jullie bruiloft is de nieuwe trend! In een tijd waarin technologie als een speer gaat mogen wij op het gebied van de bruiloft natuurlijk niet achterblijven. De 360 graden beelden worden ook wel ¨virtual reality¨ genoemd, omdat het, wanneer je naar de beelden kijkt, nét lijkt alsof je er zelf bij bent.

Adverteren

Wij vertellen je alles over deze trend, waar je deze kunt toepassen tijdens jullie grote dag en waarom jullie dit zouden moeten doen!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Wat houdt het precies in? 

Virtual reality is enorm aan het groeien en de nieuwe standaard voor het vastleggen van beelden van jullie bruiloft.  Door middel van een speciale camera worden er beelden opgenomen in 360 graden. Hier kijkt de camera dus niet vanaf de zijkant naar één punt. Je kunt vanaf het punt waar de camera staat opgesteld alles om je heen zien. Zo zie je wat er in de ruimte gebeurt, ook wanneer dat links, rechts, achter of boven je is. Virtual reality beelden kunnen op twee manieren bekeken worden: normaal gesproken is dit door middel van een speciale VR-bril. Het is ook mogelijk om de beelden op een normaal beeldscherm te bekijken. De bewegingen worden dan gemaakt door met jouw muis heen en weer te slepen in het beeld of wanneer je een mobiel apparaat gebruikt door deze te bewegen: zo kun je helemaal om je heen kijken in de film. Je ziet jouw beste vriendin die ontroerd toekijkt bij jullie jawoord, en ook je nichtje die stiekem meer oog heeft voor de bruidstaart dan voor de liefdevolle speech van jouw vader. De 360 graden beelden zorgen ervoor dat je geen enkele gebeurtenis misloopt!

Voor een tof voorbeeld van een 360 graden trouwfilm, bekijk deze styled shoot: 360 graden virtual reality

opslaanFoto: Jorik Algra Fotografie
Foto: Jorik Algra Fotografie

Hoe werkt de camera?

Er zijn verschillende soorten camera’s. Een ‘gewone’ 360 camera heeft aan alle zijden 1 oogje, waardoor ‘monoscopisch’ beeld wordt gemaakt en geen diepte te zien is. De camera filmt wel rondom en je kunt hiermee dus wel om je heen kijken. Het andere type camera, de stereoscopische, heeft aan alle zijden twee oogjes, waardoor het lijkt alsof hij de diepte in kan filmen. Als jij de beelden terugkijkt kun je zelf beslissen welke kant je op kijkt en daarom zal het voelen alsof je weer staat op de plaats waar de camera was opgesteld en de dag weer herbeleeft. Veel meer dan wanneer je naar een normale video kijkt! Daarnaast kan je een video meerdere keren bekijken en door andere kanten op te kijken zie je verschillende dingen. In Nederland zijn er al een aantal bedrijven die deze dienst aanbieden voor jullie grote dag.

Voordelen ten opzichte van de normale camera: 

  • Door het grote beeldbereik wordt alles om de camera heen vastgelegd. Je hoeft dus niet bang zijn om iemands emotie te missen en zult dingen zien die jullie tijdens de grote dag zelf gemist hebben.
  • Je kunt als het ware om je heen kijken, waardoor het voelt alsof je de dag weer helemaal opnieuw beleefd.
  • Ook gasten die er niet bij konden zijn kunnen nu het gevoel krijgen alsof zij erbij waren op de dag zelf.
opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Wat film je in 360 graden? 

Wij zijn all for een bruiloft die volledig is vastgelegd op beeld! Maar als je kiest voor 360 graden filmen, dan bevelen wij aan om bepaalde gedeelten van jullie dag te selecteren om op deze manier vast te leggen.

De trouwceremonie

Hoe bijzonder is het als jullie op een later moment de hele trouwceremonie weer kunnen herbeleven? Beleef het vanuit een ander perspectief en beleef jullie jawoord alsof jullie gasten op jullie eigen bruiloft zijn.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Jullie openingsdans

Kies voor het vastleggen van jullie openingsdans op een 360 camera! Dat wordt ongetwijfeld een spectaculair stukje film waar jullie altijd met veel plezier op terug zullen kijken.

Informeer eens naar de mogelijkheden bij OPENINGSDANS®, die bruidsparen al jaren helpen met het instuderen van een spectaculaire openingsdans. Zij hebben zelfs een aantal eigen 360 graden camera’s ter beschikking voor de verhuur. Daarnaast werken zij al sinds 2016 met 360 video’s dus weten zij als geen ander hoe jullie hier een indrukwekkende trouwfilm van kunnen maken! Neem snel contact met ze op! Samen met jullie zorgen zij ervoor dat jullie zorgen voor het sfeervolle begin van het trouwfeest op jullie eigen manier en zoals jullie dat voor ogen hebben.

opslaanFoto: OPENINGSDANS®Neem nu contact op met OPENINGSDANS®
Foto: OPENINGSDANS®

De speeches

De speeches die jouw dierbaren houden tijdens jouw grote dag, zijn zeker iets dat jullie voor altijd willen blijven herinneren! Met een 360 graden film kun je de speeches nog eens rustig terug kijken én zien hoe de rest van jouw gasten op deze leuke anekdotes reageren. Genieten!

Wij zijn van mening dat 360 graden beelden van de bruiloft geen overbodige luxe is en raden het ieder bruidspaar aan om hier naar te kijken! Het kan een hele bijzondere toevoeging zijn aan jullie grote dag.

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op Instagram, Pinterest en Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!