10 tips voor een loveshoot: dit is waarom ook jij voor een loveshoot moet gaan!

Een loveshoot doen? Wij geven je 10 tips. Dit is waarom ook jij voor een loveshoot zou moeten gaan. Lees snel verder!

10 tips voor een loveshoot: dit is waarom ook jij voor een loveshoot moet gaan!
Credits: Sannaz Photography
  • Foto en video
  • Interview
  • Engagement
  • Bruidspaar

Er zijn genoeg redenen waarom jullie voor een loveshoot zouden moeten kiezen. Zo leer je de fotograaf alvast kennen en kunnen jullie poses oefenen die goed te gebruiken zijn tijdens de fotoshoot op de trouwdag zelf. Maar zo een loveshoot kan ook best spannend zijn. Wij helpen je op weg met 10 tips voor een loveshoot. 

opslaan
Credits: Sannaz Photography

Matchen is nergens voor nodig

Adverteren

De eerste tip die Sannaz Photography ons geeft is om niet alles met elkaar te matchen. Ze raadt jullie aan om outfits en accessoires te zoeken die elkaar complimenteren en waar misschien dezelfde tinten in zitten, maar die niet volledig aan elkaar gelijk zijn. Hoe saai worden de foto’s namelijk wanneer jullie precies dezelfde kleuren aan hebben? Wees daarnaast niet bang om eruit te springen. Letterlijk en figuurlijk.

Blijf jezelf

Een van de belangrijkste tips is om jezelf te blijven. Deze tip kun je meenemen gedurende het plannen van de bruiloft en op de trouwdag zelf. Neem deze ook mee tijdens het uitkiezen voor de kleding van de loveshoot. Meestal kiezen koppels kleding uit die ze dagelijks dragen en kleding die misschien net wat chiquer is. Neem meerdere setjes mee om verschillende looks te creeëren en zo voor meer variatie in de foto’s te zorgen. Een gouden tip is om ervoor te zorgen dat jij je comfortabel voelt in de outfit. Denk aan mooie, maar ook lekker lopende schoenen of neem in ieder geval je loopschoenen mee voor tussendoor.

Sannaz van Sannaz Photography raakt als trouwfotograaf geïnspireerd door filmische melancholische schoonheid. Haar stijl is fotojournalistiek die wordt beïnvloed door beeldende kunst en fashionfotografie. Door deze unieke combinatie levert zij uiteindelijk pure en artistieke beelden waarin je de romantiek, details, gezelligheid en emotie in terugziet. Ze vindt ervaring, comfort en de waarde die de dag voor jullie heeft extreem belangrijk. Aangezien ze graag ontdekt wat jullie als koppel waarderen, hoe de relatie met vrienden en familie is en wat de non-verbale communicatie tussen jullie is neemt zij echt de tijd om een koppel te leren kennen. Sannaz fotografeert daarom ook maar een beperkt aantal bruidsparen per jaar. Op die manier maakt zij een vertaling van zo een bijzondere dag in creatieve en authentieke foto’s die generaties lang mee zullen gaan.

opslaan
Credits: Sannaz Photography

Houd rekening met jouw kledingstijl

Jouw kleding moet niet alleen comfortabel zitten en voelen, maar het ook nog eens goed doen op de camera. Sannaz vertelt ons dat de meeste patronen oké zijn om te fotograferen, maar dat je er rekening mee moet houden dat ze niet overweldigend en afleidend zijn. Daarnaast is het leuk om tijdloze kleding te dragen, zodat jullie nog jaren fan zijn van de foto’s!

Haal je zakken leeg

No joke. We hebben helaas vaker van bruidsparen vernomen dat zij de telefoon of sleutels nog in hun zakken hadden zitten en deze schijnen dan door de outfit heen. Hartstikke zonde van de mooie, professionele foto’s die de trouwfotograaf van jullie heeft gemaakt!

Plan een proef make-up

Doe jouw voordeel met de loveshoot en plan een proef make-up sessie in voor diezelfde dag. Zo ben je gelijk mooi opgemaakt en kun je goed met jouw visagist sparren over de look die jullie beiden zien zitten en voorkom je teleurstellingen op de trouwdag zelf.

opslaan
Credits: Sannaz Photography

Let op de details

Fotografen letten op de kleinste details en Sannaz tipt ons dan ook om de verlovingsring schoon te maken. Dan kan zij namelijk aan de haal met mooie detailfoto’s van jouw ring.

Ga niet onder de zonnebank

Begrijp ons niet verkeerd. Een zonnebankbruin kleurtje is hartstikke fijn, maar houd rekening met de dag waarop je onder de zonnebank gaat. Het is nogal een risico om een dag voor de loveshoot onder de zonnehemel te gaan liggen, aangezien de kans dat je er rood of oranje onder vandaan komt zeker aanwezig is. Plan hem daarom een paar dagen of misschien zelfs een week eerder. Dit geldt trouwens ook voor de trouwdag zelf.

opslaan
Credits: Sannaz Photography

Wees op tijd op de locatie

Wees op tijd op de locatie. Niet is meer zonde dan wanneer jullie net dat mooie straaltje zonlicht missen. De fotograaf weet welke tijd het mooiste is om foto’s te maken en zal daarin rekening houden wanneer hij of zij met jullie het tijdstip van de loveshoot afspreekt.

Maak gebruik van de foto’s

Je kunt de foto’s gebruiken op jullie trouwdag en zelfs daarvoor. De mooiste foto kan bijvoorbeeld op de uitnodiging pronken en zo kunnen ze daarnaast gebruikt worden in een diapresentatie tijdens het diner, als decoratie bij de ingang, en ga zo maar door. Ook kun je met de loveshoot foto’s een gepersonaliseerd gastenboek maken. Hoe leuk is dat?

opslaan
Credits: Sannaz Photography

Relax

Last but not least: relax! Er wordt niet verwacht van jullie dat jullie modellen zijn. De fotograaf helpt jullie met poseren en zal er een feest van maken, zodat jullie niks anders dan goede herinneringen aan de loveshoot overhouden. Geniet van jullie tijd samen en ga daarna heerlijk uit eten of doe iets anders om jullie liefde te vieren! Geniet van elkaar.

Zijn jullie om? Plan dan nu een loveshoot met Sannaz Photography in! Met haar unieke oog voor detail creëert zij de meest inspirerende beelden van jullie samen.

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!