7 redenen om voor een loveshoot te gaan

Wij houden van prachtige trouwfoto’s. Een gelukkig paar, prachtig gekleed, stralend en in de mooiste setting ooit, maar waarom maken wij eigenlijk alleen foto’s op de grote dag? Begrijp ons niet verkeerd, het is geweldig om een fotoboek te hebben met foto’s van de gelukkigste dag van jullie leven, maar is het niet leuk om ook foto’s te hebben van jullie als ‘normaal’ koppel? Wij vinden van wel, en geven je dan ook 7 goede redenen waarom een loveshoot het absolute einde is. Lees snel verder!

Foto: Eppel Fotografie
Foto: Eppel Fotografie

Je leert de fotograaf kennen

Tijdens een loveshoot kun je de fotograaf goed leren kennen. Jullie hebben natuurlijk al een gesprek gehad, maar er zijn veel dingen die je pas ontdekt tijdens een shoot, aldus Ronald Kempff van Kempff Fotografie: “Hoe communiceert de fotograaf met het bruidspaar tijdens de reportage? Is er een wederzijdse klik met de fotograaf? Voelen wij ons prettig bij de fotograaf? De fotograaf is straks de hele dag aanwezig op één van de mooiste dagen van jullie leven. En wanneer je je prettig voelt bij de fotograaf, dan volgt er een ontspannen sfeer met spontane foto’s”. Ralf Czogallik van Eppel Fotografie beaamt dit. “Zo leert het koppel mij kennen.” Eigenlijk een must dus!

Foto: Kempff Fotografie
Foto: Kempff Fotografie

Je weet wat je te wachten staat

Wat verwacht de fotograaf van je? Hoe moet je überhaupt staan, lachen, lopen en ademen met een grote camera voor je? Maar ook, hoe is het resultaat? Komt de stijl van de fotograaf overeen met jullie wensen en verwachtingen? De investering van een loveshoot is minder dan de investering van een huwelijksreportage, dus dit is hét moment om het allemaal uit te proberen.

Maar hoe kies jou nou eigenlijk de perfecte fotograaf voor jullie bruiloft? Lees hier onze 4 tips voor het vinden van de perfecte trouwfotograaf.

Foto: Eppel Fotografie
Foto: Eppel Fotografie

Het is gewoon heel leuk

Een fotoreportage is altijd leuk om te doen. Het is een momentopname en leuk om naar terug te kijken. Een foto van jullie twee als ‘normaal’ stel, in normale kleding, laat de liefde tussen jullie misschien nog wel méér doorschemeren. Bovendien zijn de foto’s mooi als herinnering voor later. Het is altijd leuk om de foto’s terug te kijken –wat hadden wij daar nou áán, en, oh, wat waren we jong! -.

Foto: Kempff Fotografie
Foto: Kempff Fotografie

Je kunt de foto’s op de grote dag gebruiken

Je kunt de foto’s gebruiken op jullie trouwdag en zelfs daarvoor. De mooiste foto kan bijvoorbeeld op de uitnodiging pronken, de foto’s kunnen gebruikt worden in een diapresentatie tijdens het diner, opgehangen worden bij de ingang, en ga zo maar door. Ook kun je met de loveshoot foto’s een gepersonaliseerd gastenboek maken. Hoe leuk is dat?

Foto: Eppel Fotografie
Foto: Eppel Fotografie

Het kán voordeliger zijn!

“Fotografen kunnen het als een voordeel pakket verkopen, wanneer je ook de huwelijksreportage afneemt,” een heel goed punt van Ronald!

Foto: Kempff Fotografie
Foto: Kempff Fotografie

Een foto van jullie ‘normale’ ik

Zo krijg je ook eens een keer foto’s in gewone kleding. “Meestal hebben koppels wel van die Facebook of Instagram foto’s, maar die print je toch niet en zijn meestal niet van goede kwaliteit,” zegt Ralf. Een mooie normale foto van jullie aan de muur, dat is toch geweldig?

Foto: Eppel Fotografie
Foto: Eppel Fotografie

De Eiffeltoren als achtergrond?

En last but not least, hoe gaaf is het om de fotoshoot in een internationale stad te doen? Een fijne stedentrip, én een fotoshoot in één. Jullie zullen je voelen als echte sterren! “Barcelona, Parijs, noem maar op!” Ralf weet de mooie plekjes, en jullie zijn het middelpunt!

Foto: Eppel Fotografie
Foto: Eppel Fotografie

Dus, waar wachten jullie nog op! Laat een loveshoot doen samen – dat word genieten! Neem contact op met Eppel fotografie of Kempff fotografie (of één van de andere geweldige fotografen uit onze database) en vraag hen wat zij voor jullie kunnen betekenen.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Shutterstock. Photo: KirylV
Hier moet je op letten bij het kiezen van de trouwringen
Hoe kies je een trouwring? Wij spraken met Judigje van Judigje Edelsmid zodat jullie de perfecte keus kunnen maken bij het selecteren van jullie trouwringen!
5 stappen om de juiste trouwfotograaf te kiezen!
5 stappen om de juiste trouwfotograaf te kiezen!
Er zijn zoveel keuze´s die gemaakt moeten worden in aanloop naar jullie trouwdag! Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het inhuren van een trouwfotograaf? Wij geven je een aantal tips!
Credits: Sjurlie Fotografie
Styled shoot: een Festival Wedding om van te dromen
Een bohemien trouwjurk, foodtruck, retro verlichting en festival hapjes - Droom jij van een Festival Wedding? Ben je benieuwd hoe je dit kunt vormgeven? Doe ideeën op bij deze geweldige Festival Wedding styled shoot!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie