Destination wedding: een Nederlandse of buitenlandse trouwfotograaf?

Wat zijn de voordelen van je eigen fotograaf invliegen voor jouw Destination Wedding? Melissa van Selijn Fotografie legt het aan je uit!

Destination wedding: een Nederlandse of buitenlandse trouwfotograaf?
Foto: Selijn Fotografie
  • Foto en video
  • Sponsored
  • Bruidspaar

Wauw! Jullie gaan trouwen in het buitenland. Hoe geweldig is dat! Waarschijnlijk ben je al flink bezig met het plannen van deze bijzondere en onvergetelijke reis. Er is namelijk veel waar je aan moet denken, zoals een fotograaf. De fotograaf is een heel belangrijk onderdeel van je bruiloft. Ga je voor een lokale fotograaf, of vlieg je een eigen fotograaf in? Gelukkig helpt Melissa van Selijn Fotografie je bij het maken van deze keuze!

Eigen fotograaf: geen taalbarrière en kennismaking vooraf

Melissa van Selijn Fotografie weet als geen ander hoe het is om op een Destination Wedding te fotograferen: ¨Een groot voordeel is dat er geen taalbarrière is, en de communicatie daarom vele malen makkelijker gaat bij het plannen van jullie huwelijk. Onze kennismaking kan ‘live’ plaatsvinden, waarbij jullie ook demoalbums kunnen bekijken. En zo leren wij elkaar vast kennen. Zo is een kort lijntje waardoor je snel weet waar je aan toe bent. Hierdoor ontstaat er veel minder stress!¨

opslaanFoto: Selijn FotografieSelijn Fotografie
Foto: Selijn Fotografie

Ook op de dag zelf is een ‘eigen’ fotograaf fijn

Voel je je ongemakkelijk voor de camera? Dan kan een eigen fotograaf wat fijner zijn. Zo heb je geen problemen met de communicatie en is er geen mogelijkheid dat jullie de mist ingaan met de instructies. Het is voor sommigen namelijk al lastig genoeg, en je wilt natuurlijk gewoon genieten op je grote dag, en je geen zorgen maken over de instructies van de fotograaf.

Meer zekerheid met een eigen fotograaf

Als je kiest voor een eigen fotograaf weet je zeker dat de fotograaf tot in de details alle afspraken nakomt. Waarom? Omdat je anders terug kunt vallen op je rechten. Een fotograaf in het land van jouw Destination Wedding biedt deze bescherming en garantie niet altijd of het wordt een stuk lastiger en ingewikkeld vanwege omdat je wetgeving van het land waar je trouwt niet goed kent.

opslaanFoto: Selijn Fotografie
Foto: Selijn Fotografie

Een goede voorbereiding met een eigen fotograaf

Melissa: ¨We zorgen ervoor dat wij een dag of twee dagen voor de bruiloft er zijn, zo kunnen wij de familie alvast beter leren kennen, waardoor er een band ontstaat. En ook hier geldt dat er geen taalbarrière is. Als ervaren fotografen hoeven wij niet van tevoren de omgeving te verkennen. Juist laten wij ons inspireren door de mooie omgeving die de trouwlocatie en haar omgeving biedt. We kijken op het moment zelf wat de mooiste plekjes zijn voor bijvoorbeeld de fotoshoot.¨

Een complete dag als je fotograaf meereist

Bij een Destination Wedding fotograferen de fotografen vaak de hele dag, van begin tot eind. ¨Tijdens een Destination Wedding fotograferen wij graag alle momenten van de eerste kop koffie tot de laatste cocktail, maar vooral de liefde voor elkaar en voor de familie zodat geen enkel moment verloren gaat. Doordat we meestal bij dezelfde locatie of heel dicht in de buurt logeren, kun je altijd een beroep op ons doen. Zoals het fotograferen van een pre-party of de rehearsal dinner. Ook deze momenten horen bij een Destination Wedding,¨ vertelt Melissa van Selijn Fotografie.

opslaanFoto: Selijn Fotografie
Foto: Selijn Fotografie

Fijne communicatie – ook ná de bruiloft

¨Nog een groot voordeel is dat je naderhand makkelijk contact kunt leggen, bijvoorbeeld als er vragen zijn omtrent jullie gekozen trouwalbum of voor extra service,¨ vertelt Melissa. Het is fijn als je ook na de bruiloft met je fotograaf makkelijk kunt communiceren, en in je eigen taal. Dat maakt het een stuk makkelijker om te vertellen welke foto’s je graag wilt, op welk formaat, of in welk boek. Daarnaast kun je de fotograaf eventueel nog een keer bezoeken om de foto’s in ontvangst te nemen.

Vond je dit een leuk artikel en wil je op de hoogte blijven van al het nieuws en trends? Volg ons dan op Facebook, Pinterest en Instagram!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Selijn Fotografie Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!