Twee fotografen op jouw bruiloft: ontdek het voordeel van een trouwfotograaf met second shooter!

Tijdens jullie zoektocht naar de perfecte trouwfotograaf komt er nog een extra vraag naar boven: kiezen jullie voor één of twee fotografen? Ontdek het voordeel van een trouwfotograaf met second shooter!

  • Foto en video
  • Editorial

Een professionele trouwfotograaf op de bruiloft is natuurlijk onmisbaar. De bruidsfotograaf legt de meest dierbare herinneringen vast en het is fantastisch om hierop terug te kunnen kijken na de bruiloft! Bespaar daarom ook niet snel op een (professionele) trouwfotograaf! Maar, tijdens de zoektocht naar een trouwfotograaf komt er nog een belangrijke vraag naar boven: kiezen jullie voor één of twee fotografen?

Adverteren

Is een tweede fotograaf een must of overbodige luxe? Wij leggen je uit wat een second shooter tijdens jullie bruiloft kan betekenen. Laat je verrassen!

opslaanFoto: My Eye Fotografie
Foto: My Eye Fotografie

De fotografen zijn minder opvallend aanwezig

Hoewel het af en toe zeker van pas zou komen, kan geen enkel mens zich in tweeën splitsen. Het is voor een fotograaf dan ook niet mogelijk om op meerdere plekken tegelijk te zijn. Een tweede fotograaf biedt hier uitkomst! De aanwezigheid van een second shooter zorgt ervoor dat de fotograaf niet rond hoef te rennen voor de beste plaatjes, maar dat hij/zij zich volledig kan focussen op een speciaal moment.

Een second shooter geeft ook meer vrijheid bij het vastleggen van momenten waar jullie niet samen zijn, bijvoorbeeld tijdens het getting ready moment. Kiezen jullie voor twee fotografen, dan kunnen zij zich opsplitsen: de één is aanwezig bij jou, en de ander bij jouw aanstaande. Later kunnen jullie van twee kanten terug zien hoe jullie dit moment hebben beleefd.

Een ander belangrijk voordeel is dat een tweede fotograaf rust creëert, vindt Marianne van My Eye FotografieZo kun je als fotograaf ook vijf minuutjes nemen om daarna weer door te gaan met een frisse blik en alle aandacht voor jullie bruiloft. Door de rust zal je de fotografen ook minder opmerken.

opslaanFoto: My Eye Fotografie
Foto: My Eye Fotografie

Met twee paar ogen zie je meer

Twee paar ogen zien nu eenmaal meer dan één! En geloof ons wanneer wij zeggen dat dit geen overbodige luxe is op een dag zo speciaal als deze. Jullie trouwdag is een drukke dag die vol emotionele, spontane en grappige momenten zit en het liefst heb je dit allemaal op beeld staan. Twee fotografen schieten de mooiste beelden vanuit alle hoeken en vergroten hiermee de kans om ook die stiekeme blik naar je partner en liefdevolle glimlach naar je moeder te kunnen fotograferen.

Onderstaande foto is hét perfecte voorbeeld van hoe twee fotografen bepaalde momenten vanuit verschillende hoeken vast kunnen leggen:

opslaanFoto: My Eye Fotografie
Foto: My Eye Fotografie

Het gebruiken van verschillende apparatuur 

My Eye Fotografie geeft aan: “De fotografen hebben de mogelijkheid om allebei verschillende lenzen te kunnen. Zo krijgen jullie meer gevarieerde foto’s. Ook heeft de ene fotograaf de mogelijkheid om alle decoraties, de bloemen, de jurk vast te leggen. Terwijl de andere fotograaf zich bezig kan houden met de gasten en zich kan mengen tussen de mensen. Twee fotografen betekent vaak ook niet twee, maar vier fototoestellen. De lens zorgt voor de verschillende foto’s!” 

opslaanFoto: My Eye Fotografie
Foto: My Eye Fotografie

Iedereen heeft een verschillende stijl

Niemand is hetzelfde. De ene fotograaf gaat voor de details, de ander voor het totaalplaatje. Door deze foto’s te combineren krijgen jullie een mix van alles en wordt jullie trouwreportage erg uniek.  Marianne, van My Eye Fotografie, werkt met een vaste second shooter. Zij kenen elkaar door en door en weten precies van elkaar wat ze fotograferen. Het duo is perfect op elkaar ingespeeld en zij weten allebei van elkaar waar hun sterke punten liggen. Hoewel er tijdens de grote dag gebruik wordt gemaakt van verschillende toestellen, doet Marianne de bewerking van de foto’s wel altijd zelf. Op die manier hebben alle foto’s in de reportage dezelfde look en uitstraling: jullie fotoalbum is dus één geheel.

opslaanFoto: My Eye Fotografie
Foto: My Eye Fotografie

Wat kost het?

Een rasechte Nederlander kijkt natuurlijk ook even naar het kostenplaatje. Hoewel je twee fotografen krijgt heb ik goed nieuws voor je: je zult namelijk niet dubbel zoveel betalen! Aangezien het voorbereidende contact meestal tussen het bruidspaar en de trouwfotograaf gaat, hoeft de second shooter hier geen tijd voor te reserveren en wordt hier dus ook geen geld voor in rekening gebracht. Daarnaast hebben duo trouwfotografen vaak ook onderling afspraken over de prijs, waardoor de kosten niet zo hoog uit zullen vallen.

opslaanFoto: My Eye Fotografie
Foto: My Eye Fotografie

De ervaring van bruidsparen 

Bij Zankyou horen wij vaak hetzelfde van bruidsparen: zij die de keuze hebben gemaakt twee fotografen op de bruiloft in te huren kunnen beamen dat dit de beste keuze was die zij konden maken. Elke traan, lach en genegenheid wordt vastgelegd. Er is complete aandacht voor alle belangrijke momenten en het is zo waardevol om later op alle mooie momenten terug te kunnen kijken.

Marianne van My Eye Fotografie wordt omschreven als iemand met een warme persoonlijkheid en oog voor detail. Ze zorgt voor een goede sfeer en staat altijd voor de bruidsparen klaar met een luisterend oor. Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan snel contact met haar op!

opslaanFoto: My Eye FotografieBezoek de website van My Eye Fotografie voor meer informatie
Foto: My Eye Fotografie
opslaanFoto: My Eye FotografieBezoek de website van My Eye Fotografie voor meer informatie
Foto: My Eye Fotografie

Gaan jullie voor twee trouwfotografen? Neem dan een kijkje bij My Eye Fotografie. Wil je nog meer leuke trouwinspiratie opdoen? Vergeet dan niet te kijken op FacebookInstagram of Pinterest

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

My Eye Fotografie Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!