Eye-catcher op jouw bruiloft: een desserttafel!

Deze heerlijke trouwtrend zal je vast niet vreemd in de oren klinken. Wij geven je een aantal suggesties over hoe jij je desserttafel perfect bij je bruiloft kan laten passen!

Eye-catcher op jouw bruiloft: een desserttafel!
Foto: Shutterstock
  • Catering en Banket
  • Sweet table
  • Bruidspaar

Heb jij er al een ‘in het echt’ mogen aanschouwen? Zo´n heerlijke tafel vol met de lekkerste en mooiste zoete hapjes? Allemaal gepresenteerd in prachtige schaaltjes of op elegante taartschalen. Deze blijvende trouwtrend zal je zeker niet vreemd in de oren klinken maar toch vinden wij zo’n tafel met lekkers zo leuk dat wij je nog even willen wijzen op de prachtige mogelijkheden van zo’n desserttafel. Een desserttafel wordt namelijk helemaal ontworpen op basis van jouw wensen en ideeën. Heb je een thema voor je bruiloft, dan sluit de desserttafel hier helemaal op aan, waardoor het thema nóg sterker naar voren komt.

opslaanCredits: LNRD Photography
Credits: LNRD Photography

De Rustieke Desserttafel

Adverteren

Rustiek is nog altijd een populaire thema voor bruiloften. Het is sfeervol, romantisch en onwijs leuk! Ook is dit een leuk thema voor de winter aangezien het warmte en knusheid uitstraalt. Denk bij een rustieke dessertafel vooral aan warme kleuren en hout. De kleuren rood, bruin, goud en aardetinten passen perfect bij een rustiek thema. Voor de zoetigheid kun je denken aan caramel fudge, zuurstokken, nougat, warme chocolademelk, pannekoeken. Als je ook een taart wilt op je desserttafel kun je je ook helemaal laten losgaan op de styling hiervan.

Voor meer inspiratie voor een rustieke bruiloft, bekijk dan “de styled shoot met het romantische thema: rustic winter wedding!

opslaanCredits: Trouw Trendy
Credits: Trouw Trendy
opslaanCredits: Trouw Trendy
Credits: Trouw Trendy

De Vintage Dessertafel

Ga je voor een vintage bruiloft kies dan voor hapjes met zo’n lekker ‘home-made’ gevoel, zoals appeltaart in een potje, heerlijke cakepops met romige vanille frosting of wat dacht ja van mini donuts? Voor de styling maak je gebruik van mooi kant en blauwe tinten. Kun je op een rommelmarkt een oude koffer op de kop tikken, zet daar dan een taartschaal met hapjes op en je tafel past perfect bij de rest van de bruiloft!

opslaanCredits: Dario Endara
Credits: Dario Endara
opslaanCredits: De Kievit Bruiloften
Credits: De Kievit Bruiloften

De Zomerse Desserttafel

Deze kan natuurlijk niet ontbreken aangezien de zomer er langzaam (eindelijk) aan begint te komen! Gebruik voor de zomerse dessertafel leuke, frisse kleuren. Denk bijvoorbeeld aan groen, roze, wit en blauw en voeg aan de decoratie bloemen toe voor een echt zomers effect. Bij de hapjes is het leuk om fruit te serveren. Want wat is er nou meer zomers dan heerlijk vers fruit? Gebruik fruit als decoratie aan een taart of serveer heerlijke fruitsapjes. Ook kun je een schaal met zomerfruit neerzetten waar gasten zelf wat van kunnen snoepen.

opslaanCredits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography
opslaanCredits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

De Romantische Desserttafel

Trouw je op een romantische locatie of ben je gewoon gek op mooie zachte kleuren als wit, roze en blauw? Dan past onderstaande desserttafel misschien wel meer bij jou. Kies je voor een lichte tafel, stem de kleur van de zoetigheden daar dan op aan om een mooi geheel te krijgen. Franse patisserie doet het goed op deze tafel, macarons, meringue en madeleines vormen een tafel om van te watertanden. Om het allemaal nog wat zoeter te maken kun je hartjes als decoratie toevoegen.

opslaanCredits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography
opslaanCredits: Janssen Fotografie
Credits: Janssen Fotografie

Ben je enthousiast over een desserttafel maar kun je eigenlijk nog niet echt afscheid nemen van de traditionele bruidstaart? ‘No worries’, je hoeft namelijk niet te kiezen, de taart van je dromen kan namelijk prima als het middelpunt van de desserttafel dienen. Nu heb je toch nog het ‘aansnij moment’, maar kunnen gasten wel zelf een hapje uitzoeken wat hun lekker lijkt.

Kies jij voor deze nieuwe culi-trend op je bruiloft? Laat het ons weten via Facebook of met een berichtje!

 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Door Danny fotografie Trouwfotografen
LNRD Photography Trouwfotografen
Dario Endara Photography Trouwfotografen
De Kievit Bruiloften Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Reacties (1)

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!