Guest Blog: Waar let je op bij het kiezen van een bruidskapsel?

Deze guest blog is geschreven door Dineke Post. Zij is Blushing Bride: bruidsstyliste die meegaat met de tijd en altijd op de hoogte is van de laatste trends. Jou laten stralen op jouw grote dag is haar passie!

Guest Blog: Waar let je op bij het kiezen van een bruidskapsel?
  • Beauty
  • Guest-blogger
  • Bridal Beauty (haar / make-up)
Guest blog door Dineke Post.
Adverteren

Het kiezen van een bruidskapsel is naast het vinden van je jurk misschien wel één van de belangrijkste dingen die je moet regelen voor je bruiloft. Misschien heb je altijd al dat ene kapsel voor ogen, maar het kan ook zijn dat je totaal geen idee hebt. En vandaag heb ik een aantal handige tips om erachter te komen welk kapsel bij jou past.

opslaanBlushing Bride
Blushing Bride

Pinterest

Allereerst  is er een wereld aan inspiratie open gegaan met de komst van Pinterest. Deze app bevat duizenden beelden die je als voorbeeld kan gebruiken. Mijn tip is wel om in het Engels te zoeken. Als je ‘wedding updo’ intypt krijg je echt enorm veel resultaten. Ik heb zelf een bord met een heleboel inspiratiebeelden, mocht je daar liever tussen rond willen kijken.

Als je eenmaal een aantal beelden hebt uitgezocht van mooie kapsels ga je kijken naar het kapsel dat er voor jou meteen uit springt. Past het bij je gezicht? Kan het bij je jurk? Heb je bijvoorbeeld een mooie kanten rug, dan is het slim om je haar helemaal omhoog te dragen zodat de rug heel mooi uitkomt. Heb je juist een blote rug en wil je dat een beetje bedekken? Dan kan het mooi zijn om je haar over je rug te dragen of een gedeelte. Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden.

Voor meer inspiratie vind je hier de mooiste kapsels voor 2019!

opslaanBlushing Bride. Foto: Joke van Veen fotografie
Blushing Bride. Foto: Joke van Veen fotografie

Proefsessie

Meestal doe je een aantal weken of maanden voor de bruiloft een proefsessie. Dit om te kijken wat je wensen zijn en of je hairstylist dit waar kan maken. Uiteraard is het ook belangrijk dat je een klik voelt, het is belangrijk dat je op jouw belangrijkste dag mensen om je heen hebt waarmee je een klik hebt en je bij op je gemak voelt. Tijdens de proefsessie is het handig als je een aantal inspiratiebeelden bij je hebt. Het kan zijn dat je nog twijfelt tussen twee kapsels, misschien kan de hairstylist je helpen om een keuze te maken, of kun je meerdere proefkapsels laten maken zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Lees verder voor meer tips over het vinden van het perfecte bruidskapsel!

opslaanBlushing Bride. Foto: Joke van Veen fotografie
Blushing Bride. Foto: Joke van Veen fotografie

Tegenwoordig is gelukkig ook heel veel mogelijk. Heb je dun haar van jezelf of is het niet lang genoeg voor het kapsel dat je in gedachten hebt, dan is het ook mogelijk om je haar te verlengen met extensions. Je kunt deze in laten zetten bij een erkende salon of een set aanschaffen of huren die door middel van clips in je haar vast gemaakt worden. Raak dus niet in paniek als je haar niet snel genoeg groeit in de maanden voor je trouwdag.

Ten slotte is het wel belangrijk om realistisch te blijven. Bedenk ook dat de modellen op veel foto’s op Pinterest professionele haarmodellen zijn en dus vaak lang en dik haar hebben. Het kan dus zijn dat het kapsel dat je in je hoofd hebt iets anders gaat uitpakken op jouw haar.

opslaanBlushing Bride
Blushing Bride

Ik wens je heel veel succes bij het vinden van een mooi bruidskapsel. Uiteraard sta ik heel graag voor jou klaar om je daarbij te helpen en samen een mooi resultaat te behalen!

Wil je nóg meer Zankyou? Volg ons dan op FacebookPinterest en Instagram voor je dagelijkse dosis inspiratie!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Blushing Bride Haar en Make-up
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!