Hoe kies je de feestlocatie?

Houd deze vijf stappen in je achterhoofd als je je feestlocatie gaat kiezen! Het feest na jullie bruiloft moet natuurlijk groots gevierd worden, maar waar?

  • Locaties
  • Adviseren
De meeste koppels willen een bijzondere en emotionele trouwdag afsluiten met een spetterend feest. Lekkere drankjes, goede muziek, een mooie dansvloer en de perfecte verlichting mogen dan niet ontbreken. Maar hoe vind je die locatie? En waar moet je op letten als je op zoek gaat? Zankyou helpt je kiezen aan de hand van onderstaande tips!
opslaanFoto: Nancy Twickler Photography
Foto: Nancy Twickler Photography

Bepaal of een aparte feestlocatie de moeite waard is

Sommige locaties beschikken over meerdere ruimtes en dan is het soms mogelijk om er zowel de plechtigheid als het feest te organiseren. Handig, maar dat moet dan wel bij je passen. Misschien wil jij een romantische locatie voor de ceremonie, maar vind je dit niet bij een knalfeest passen.
Zo geeft Event locatie Kuyl’s Fundatie aan dat: “Het belangrijk is om zelf te rade te gaan of jullie de trouwdag op een en dezelfde locatie willen doorbrengen of dat jullie voor meerdere locaties kiezen. Het voordeel van één locatie is dat je qua (reis)tijd verlies niets te vrezen hebt. Geen onverwachte files of ander oponthoud waardoor je te laat op de volgende locatie aan kunt komen. Dit voorkomt onnodige stress op de dag en alles op één locatie kan prijstechnisch voordeliger zijn en alle onderdelen van de dag kunnen naadloos op elkaar afgestemd worden.” Denk hier goed over na en weet: het is jullie dag, jullie bepalen!
opslaanFoto: Regentenhuis van Kuyl's Fundatie
Foto: Regentenhuis van Kuyl’s Fundatie

Zoek de juiste plaats

Niet alleen de moet je een locatie vinden die bij je past, het is ook handig om een locatie te vinden die praktisch is. Je wil niet dat je gasten na de ceremonie nog uren in de auto moeten zitten om je feestlocatie te bereiken. Geloof ons: dat komt de stemming echt niet ten goede. Dus ga op zoek naar een locatie die dicht bij de locatie van de ceremonie ligt. Bekijk ook of er voldoende parkeergelegenheid is voor je gasten. Misschien vind je wel een locatie die op loopafstand van de locatie van de officiële plechtigheid is. Dat is helemaal ideaal! Houd ook rekening met het aantal gasten. De ruimte moet niet te groot zijn, want dan komt het feest gegarandeerd niet op gang. Maar als je allemaal op elkaar gedrukt staat en er nauwelijks ruimte is om te dansen, is dat ook niet leuk.
opslaanFoto: Tina Lantink Fotografie
Foto: Tina Lantink Fotografie
Houd de prijs in je achterhoofd
Je kunt natuurlijk gaan zoeken zonder na te denken bij de prijs, maar niets is zo vervelend als je droomlocatie vinden en deze niet kunnen betalen. Bepaal daarom eerst je budget en ga dan zoeken naar locaties die in jullie prijsklasse vallen. Vraag ook wat er allemaal inbegrepen is bij die prijs en of je eigen leveranciers mee mag nemen. Jij kunt die goede betaalbare dj hebben gevonden, maar als de locatie alleen met eigen dj’s werkt dan moet je ook daar rekening mee houden.
opslaanFoto: Regentenhuis van Kuyl's Fundatie
Foto: Regentenhuis van Kuyl’s Fundatie

Controleer de beschikbaarheid

Denk je een goede locatie gevonden te hebben, wacht dan niet te lang en bel om de beschikbaarheid te controleren. Maak dan ook meteen een afspraak voor een bezichtiging. Op sommige locaties is het mogelijk dat er meerdere feesten tegelijk worden georganiseerd, maar andere organiseren maar één feest tegelijkertijd. Hoe dan ook: je kunt maar beter zeker van je zaak en reserveren zodra je weer dat dit jullie droomfeestlocatie is.  Event locatie Kuyl’s Fundatie geeft als tip: “Hoe eerder jullie boeken, hoe meer kans jullie hebben dat de gewenste datum beschikbaar is. Buiten het trouwseizoen om, dat is grofweg half april tot en met oktober, kunnen jullie bij de meeste locaties aantrekkelijke deals afsluiten.”
opslaanFoto: Trouwen met Thomas
Foto: Trouwen met Thomas

Overleg met de locatie

Nu je de locatie gevonden hebt, kun je jullie feest gaan personaliseren. Overleg met de locatie over de mogelijkheden. Vaak kennen de echte feestlocaties de juiste leveranciers en kunnen ze een goede prijs regelen. Denk aan de muziek. Gaan jullie voor een dj, een band of gewoon voor playlist? Willen jullie speciale verlichting? Verwennen jullie de gasten met een late night snack? Maak afspraken over de prijs van de drank, etc. Op die manier zorgen jullie ervoor dat alles tot in de puntjes geregeld is en jullie niet voor verrassingen komen te staan wat betreft het budget!
opslaanFoto: Trouwen met Thomas
Foto: Trouwen met Thomas
Met deze vijf punten kun jij gemakkelijker op zoek naar je feestlocatie. Wil je alvast wat mooie locaties om te bekijken? Klik dan hier! Of neem een kijkje bij  Event locatie Kuyl’s Fundatie. Bekijk ook de beste trouwlocaties in Den Haag, Friesland en Rotterdam! En kan je niet genoeg krijgen van Zankyou? Neem dan een kijkje opInstagram, Facebook en Pinterest!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!