Oydin + Mei: de bruidsfotograaf die jullie liefdestaal weet te vertalen

Odyin + Mei maakt pure, eerlijke trouwfoto's die jij voor de rest van je leven kunt bewaren in een van haar fine art trouwalbums. Maak hier kennis met deze geweldige fotografe.

Oydin + Mei: de bruidsfotograaf die jullie liefdestaal weet te vertalen
  • Foto en video
  • Editorial

In 2015 heeft Célie van Oydin + Mei de propedeuse documentaire fotografie afgerond aan de KABK in Den Haag. In 2016 – 2017 heeft ze gespaard voor al haar camera’s en in juli 2018 was het zover: ze fotografeerde haar eerste bruiloft! Nu, twee en een half jaar later, heeft ze enorm veel ervaring en gaat ze nog steeds aan de slag met dezelfde lading enthousiasme van toen. Wij zijn hartstikke fan van deze fotografe en stellen je in dit artikel graag voor aan Oydin + Mei.

opslaan
Foto: Oydin + Mei

Eigen stijl

Adverteren

Toen wij Célie vroegen hoe zij haar stijl zou omschrijven antwoordde ze met ‘warm, verhalend, ontspannen, energiek en eerlijk.’ Dit is een stijl die goed overeenkomt met de ervaringen die eerdere bruidsparen met haar gedeeld hebben. Zo schreef Emay Janssen: ‘In 1 woord: GEWELDIG! Ze legt de puurheid en het gevoel vast. En dat kun je gelijk terug zien! Het bekijken van onze foto’s raakte me gelijk, omdat ze precies uitstralen wie wij als gezin zijn en de liefde die we voor elkaar hebben. Heel bijzonder en speciaal. Enorme aanrader!!’ Célie zelf geeft aan dat ze er het meeste plezier uithaalt wanneer het bruidspaar de foto’s ontvangt en zichzelf erin herkent. De review van Emay is dan ook een prachtig compliment!

opslaan
Foto: Oydin + Mei

Het vertalen van de liefdestaal van een bruidspaar

Wat Célie van Oydin + Mei het leukst vindt aan bruidsfotografie is dat elk koppel hun eigen manier heeft om hun liefde te laten zien. Volgens haar heeft iedereen een eigen ‘liefdestaal’ en ze vindt het ontzettend leuk om al die uitingen tussen het koppel en hun vrienden en familie voor het bruidspaar vast te leggen. Of het nu gaat om een lach, een knuffel of een traan, de emoties van de dag staan altijd voorop. Het hebben van een connectie met het bruidspaar is dan ook een must. Zij gelooft er heilig in dat het succes van de foto’s en de ervaring van haar bruidsparen staat of valt met hoe ontspannen zij zich voelen wanneer ze achter de camera staan. Iedereen verdient een fotograaf op hun bruiloft waar ze naar uitkijken om mee te werken en de mooiste foto’s worden gemaakt wanneer zij zich volledig op hun gemak voelen. Ze zegt dan ook volmondig ja tegen een vrijblijvende afspraak voorafgaand van de bruiloft waarin jullie elkaar kunnen leren kennen. “Net een soort blinddate eigenlijk”, aldus Célie.

Haar grootste inspiratiebron is het bruidspaar zelf

Voor Célie is het bruidspaar zelf en hun achtergrond en verhalen de grootste inspiratiebron. Ze vindt het heerlijk om weg te dromen bij hoe jullie elkaar hebben ontmoet, wat jullie leuk vinden om samen te doen en wat jullie samen hebben meegemaakt. Voor het maken van een origineel beeld haalt ze haar inspiratie uit jullie verbinding, lichtval, de buitenlucht, aarde tinten, minimalisme en de schoonheid van het alledaagse.

opslaan
Foto: Oydin + Mei

Anders dan anderen

Célie van Odyin + Mei houdt van vrolijke, energieke beelden waarvan je zin krijgt in het leven en streeft er dan ook naar om die van jullie bruiloft te creëren. Alles wat Célie doet, doet zij vanuit een passie. Haar ouders hadden zelf geen trouwfoto’s en ze vindt dan ook dat iedereen trouwfoto’s moet hebben om met hun familie te delen. Een ander element wat haar uniek maakt is haar harde werken. “Fotografie is voor mij niet iets dat toevallig voorbij kwam waaien, maar een hele bewuste keuze waar ik zeven dagen per week hard aan werk”, aldus Célie. Het is haar doel om dagelijks één activiteit te ondernemen waardoor haar vaardigheden en bedrijf groeit. Soms gaat het goed, soms gebeurt er niks en soms pakt iets fout uit, maar daardoor staat ze wel altijd vooraan als het ‘geluk’ zich aandient. Daarnaast heeft ze oog voor licht en compositie. “Toen ik startte miste ik soms achteraf een beeld, omdat ik nog niet goed wist hoe ik de lijnen van een binnen of buiten locatie goed in beeld kon brengen. Na lang en veel schilderijen te bkijken (heel gek maar het werkt echt!) kan ik bij aankomst snel zien wat goed werkt en dat maakt dat een foto soms van een 6 naar een 10 gaat”, aldus Célie.

Ze geeft ook aan het gaaf te vinden om op de dag zelf een eigen moment met het koppel te hebben (wanneer zij dit ook willen) om een paar krachtige omgevingsportretten te maken die te vergelijken zijn met kleine stukjes kunst. Op die manier heeft het bruidspaar net even iets anders voor aan de muur.

opslaan
Foto: Oydin + Mei

De verschillende opties bij Oydin + Mei 

Wanneer jullie ervoor kiezen om bruidsfotograaf Oydin + Mei voor jouw eigen bruiloft in te huren zijn er verschillende opties waaruit je kunt kiezen. Zo heeft ze drie basis ervaringen van 12, 10 of 8 uur die kunnen worden uitgebreid met een fine art trouwalbum, een tweede fotograaf, een verlovingsshoot en een avontuur shoot (soort roadtrip in de natuur op een dag na de bruiloft, zodat jullie alle tijd hebben om mooie beelden te maken samen). Ze werkt snel en geeft jullie de dag na de bruiloft al 3-5 foto’s als sneakpeak. De rest van de foto’s ontvangen jullie binnen een maand na de trouwdag, maar ook hier is ze flexibel: tegen meerprijs met de rush-fee service ontvang je de foto’s al binnen 7 dagen.

Een laatste tip van OYDIN + MEI Photography aan toekomstige bruidsparen

“Kies een fotograaf en videograaf waarbij je weet dat hun stijl en persoonlijkheid goed bij j epassen. Het is jouw dag en je verdient het om 100% op je gemak te zijn. Stel elke vraag die je wilt stellen, benoem twijfels die je mogelijk hebt en boek iemand waarvan je nog meer gaat uitkijken naar jouw trouwdag. Natuurlijk is elke locatie en elk koppel anders, maar mijn tip zou altijd zijn, als je naar de foto’s of video’s kijkt op de website van een fotograaf en je je voorstelt dat het jij en je partner zijn op de foto en je bent blij met het resultaat, dan is het de juiste fotograaf/videograaf voor jou”, aldus Célie van Oydin + Mei

Ben jij nog opzoek naar een bruidsfotograaf met ervaring en een groot netwerk aan leveranciers in Nederland? Dan is Oydin + Mei misschien wel jouw vrouw. Neem nu vrijblijvend contact op.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Oydin + Mei Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!