Trouwen in Limburg? Bekijk hier de meest sprookjesachtige trouwlocaties!

Vind hier de meest sprookjesachtige, romantische en historische trouwlocatie van Limburg om jullie droomhuwelijk te verwezenlijken!

  • Locaties
  • Aanbeveling

Willen jullie trouwen in Limburg en zijn jullie nog op zoek naar dé trouwlocatie waar jullie dromen waar worden gemaakt? Bekijk dan eens de geweldige, sprookjesachtige en historische trouwlocaties die Limburg ons te bieden heeft zoals geweldige kastelen, chateau’s of een romantisch landgoed. Limburg heeft werkelijk de meest prachtige locaties waar je hart nu al sneller van gaat kloppen.

De trouwlocaties in dit artikel:

Foto: Kasteel de Keverberg
Foto: Kasteel de Keverberg

Landgoed Kasteel Daelenbroek – Bezoek de Website

Adverteren

Als jullie gaan trouwen op Landgoed Kasteel Daelenbroek dan waan je jezelf echt in een sprookje uit een ver, ver verleden. Wat is het toch een schitterend kasteel, prachtig gelegen aan het water en midden in de natuur. Landgoed Kasteel Daelenbroek kan jullie werkelijk alles bieden en daarom kunnen jullie de gehele dag op de locatie blijven zowel voor de ceremonie, receptie, het diner als de huwelijksnacht. Als jullie de prachtig romantische en historische suites zien dan zouden vast niets liever willen dan jullie eerste nachtje daar doorbrengen. Bij Landgoed Kasteel Daelenbroek heb je diverse mogelijkheden. Zo kunnen jullie het huwelijk buiten als binnen voltrekken en ook het feest kan zowel buiten als binnen helemaal los gaan. Op die manier hebben jullie altijd een perfecte plan B voor het geval het gaat regenen. Bekijk de foto’s van het kasteel maar eens en laat je betoveren!

Foto: Landgoed Kasteel DaelenbroekNeem nu contact op!
Foto: Landgoed Kasteel Daelenbroek
Foto: Landgoed Kasteel DaelenbroekNeem nu contact op!
Foto: Landgoed Kasteel Daelenbroek

Bilderberg Kasteel Vaalsbroek – Bezoek de website

Trouwen op Bilderberg Kasteel Vaalsbroek is werkelijk een sprookje die werkelijkheid wordt. Het kasteel ziet er ontzettend statig en romantisch uit. Bij de inrichting is een fantastische combinatie gemaakt van klassiek met modern. Jullie trouwdag zal al ontzettend mooi beginnen vanaf het moment dat jullie samen de indrukwekkende oprijlaan op komen rijden. Aangezien Bilderberg Kasteel Vaalsbroek een officiële trouwlocatie is, kunnen jullie de huwelijksvoltrekking daar laten plaatsnemen in de schitterende tuinkamer of buiten op een terras met de prachtige Engelse kasteeltuin op de achtergrond. Hoe romantisch wil je het hebben? Op het kasteel is ruimte voor 750 receptiegasten en maximaal 250 gasten voor het sit down diner. Maar het is uiteraard ook mogelijk om een smaakvol intieme bruiloft te vieren op deze droomlocatie.

Foto: Bilderberg Kasteel VaalsbroekNeem nu contact op!
Foto: Bilderberg Kasteel Vaalsbroek
Foto: Bilderberg Kasteel VaalsbroekNeem nu contact op!
Foto: Bilderberg Kasteel Vaalsbroek

Kasteel Hoensbroek – bezoek de website

Dit karakteristieke en historische kasteel met prachtige houten balken en lange zalen is een lust voor het oog voor bruidsparen die op zoek naar een stukje geschiedenis en tijdloze sfeer. Het imponerende kasteel met torens en grachten is precies waar je aan denkt bij het woord ‘kasteel’. Echter dan dit kan bijna niet. Bij Kasteel Hoensbroek kun je genieten van een totaalservice. Denk aan culinaire hapjes en een overheerlijk diner met daarbij professionele service om jullie ideale huwelijksdroom tot in de puntjes te uit te laten komen. Denk aan decoratie en excellente bediening. Het is puur een kwestie van jullie droomhuwelijk bespreken en de medewerkers van Kasteel Hoensbroek gaan er alles aan doen om deze droom te realiseren. Of jullie de bruiloft vieren met een select groep van 15 personen of helemaal losgaan met 1400 gasten: het is allemaal mogelijk in dit geweldige kasteel. Van trouwbeloften tot spetterend feest: Kasteel Hoensbroek barst van de geweldige plekken om jullie liefde te vieren zoals sfeervolle ruimtes, het prachtige terras, buitenplaats of tent.

Foto: Kasteel HoensbroekNeem nu contact op!
Foto: Kasteel Hoensbroek
Foto: Kasteel HoensbroekNeem nu contact op!
Foto: Kasteel Hoensbroek

Kasteel Aerwinckel – Bezoek de website

Kasteel Aerwinckel is een uniek en sprookjesachtig kasteel met kleine torentjes waarin je bijna Doornroosje zou verwachten, wachtend op haar prins. Het is zeker een bijzondere en prachtige locatie voor jullie grote dag. Het mooie is dat jullie de gehele dag en avond kunnen leven in deze sprookjeswereld. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ceremonie in de klassieke trouwzaal gevolgd door een borrel buiten op het terras waar je heerlijk kunt genieten van de natuur. Desgewenst kunnen er pagode tenten opgezet worden. Het kasteel verzorgt ook het diner en na het diner kunnen de voetjes van de vloer in de grote zaal. Maar jullie mogen ook gebruikmaken van de sfeervolle serre of knusse kapel. De dag kan afgesloten worden in jullie eigen suite en ach, waarom zou je niet gewoon je hele familie laten slapen? Bij Kasteel Aerwinckel kunnen 16 gasten overnachten . Naast een geweldige locatie, biedt het kasteel ook een fantastische service en werken ze nauw samen met professionele leveranciers. Wat jullie ook wensen, het kan gerealiseerd worden.

Foto: Kasteel AerwinkelNeem nu contact op!
Foto: Kasteel Aerwinkel
Foto: Kasteel AerwinkelNeem nu contact op!
Foto: Kasteel Aerwinkel

Daelhemergroeve (De feestgrot) – Bezoek de Website

Willen jullie trouwen in een unieke locatie met een bijzonder gezellige en ultieme romantische sfeer? Dan is de Daelhemergroeve, ook wel de feestgrot genoemd, echt iets voor jullie. De naam zegt het al: jullie vieren jullie huwelijk in de waanzinnige Limburgse grotten in Valkenburg. Jullie kunnen er zalen huren voor 10 personen en ook een knallend feest geven voor 350 personen. Deze bijzondere dag in jullie leven wordt door het personeel van de Daelhemergroeve tot in de puntjes verzorgd met borrel en overheerlijk eten. Wat ook erg gaaf is, is de mogelijkheid om jullie huwelijk te voltrekken in een officiële ondergrondse trouwzaal met aansluitend een bruisende borrel, diner met kaarslicht in romantische sferen en een spetterend feest. Tijdens jullie trouwdag hoeven jullie dus niet bovengronds te komen! Perfect voor een bruiloft in de winter. Kies voor De Feestgrot en geniet van honderden kaarsjes, een buffet in het unieke museum en laat jezelf tijdens de receptie omringen door schitterende fonkelingen.

Foto: DaelhemergroeveNeem nu contact op!
Foto: Daelhemergroeve
Foto: DaelhemergroeveNeem nu contact op!
Foto: Daelhemergroeve

Kasteel Groot Buggenum – Bezoek de website

Trouwen in Kasteel Groot Buggenum leidt je werkelijk naar de poorten van de zevende hemel. Letterlijk, want zodra je de imposante poort binnenrijdt op doemt daar een prachtig wit en authentiek kasteel op. Je blijft ernaar kijken, zo mooi is het kasteel. Maar niet alleen het kasteel is een lust voor het oog. Ook aan de kasteeltuin is veel aandacht besteedt. Zie je jezelf al prachtige foto’s maken tussen al het pracht en praal van bloemen, beelden en wervelend groen? Of zie je jezelf al trouwen in deze sprookjesachtige tuin? Het kasteel en de prachtige tuin worden altijd al één geheel verhuurd. Voor één dag is dit juweeltje helemaal van jullie en jullie mogen daarom ook van alles gebruik maken. Is dat geen droom die werkelijkheid wordt? Op het kasteel kunnen jullie alleen de trouwceremonie houden onder leiding van hun eigen B.A.B.S., maar het is ook mogelijk om de ceremonie en de receptie op het kasteel te houden of gewoon tot in late uurtjes daar te verblijven. Een heel leuk extraatje: nadat jullie elkaar het ja-woord hebben gegeven mogen jullie de kasteelklok luiden!

Foto: Kasteel Groot BuggenumNeem nu contact op!
Foto: Kasteel Groot Buggenum
Foto: Kasteel Groot BuggenumNeem nu contact op!
Foto: Kasteel Groot Buggenum

De Busjop – Bezoek de website

De Busjop is een bijzondere en prachtige trouwlocatie in Midden Limburg aan de rand van het prachtige natuurgebied Leudal. Zijn jullie ware natuurliefhebbers dan is De Busjop zeker the place to be. De trouwlocatie kan het voor jullie mogelijk maken om de ceremonie tot en met het feest ergens in het bos te vieren! Naast het bos kan het personeel van De Busjop jullie trouwdag ook organiseren in de ruime zaal met privé tuin of buiten in de tuin. Het enige wat jullie hoeven te doen is jullie wensen bespreekbaar maken en jullie volledige dag wordt georganiseerd, dus ook de ceremonie en het feest. Het is zelfs mogelijk om gratis trouwvervoer te krijgen! Bij De Busjop is werkelijk niets ze te gek, dus pak lekker uit en ga voor jouw unieke droombruiloft!

Foto: De BusjopNeem nu contact op!
Foto: De Busjop
Foto: De BusjopNeem nu contact op!
Foto: De Busjop

Landgoed Overste Hof – bezoek de website

Het statige, landelijke en sfeervolle Landgoed Overste Hof bevindt zich in de gemeente Landgraaf en is omringt met prachtige natuur. Deze trouwlocatie is een geweldige combinatie van huiselijkheid, moderne inrichting en stijl en ademt romantiek en charme. Landgoed Overste Hof is een officiële trouwlocatie. Jullie kunnen elkaar dus het ja-woord geven in één van de prachtige ruimtes of wat dacht je van heerlijk in de buitenlucht? De gehele dag, avond en nacht kunnen jullie op het landgoed vertoeven en dat is maar goed ook want het heeft zoveel te bieden! Alleen al de geweldige diversiteit aan zalen is fantastisch. Denk aan de grote Koetszaal waar maar liefst 500 gasten in kwijt kunnen, de gezellige en knusse Vijverzaal met uitzicht op het water, het bos en groene omgeving. Of willen jullie liever genieten van de heerlijke huiselijke sfeer van de Lounge? Het fijne is dat jullie elke zaal naar wens mogen decoreren en inrichten. Het diner kan tot in de puntjes verzorgd worden op locatie. Dat wordt zeker smullen van culinaire hoogstandjes door professionele koks!

Foto: Landgoed Overste Hof
Foto: Landgoed Overste Hof
Foto: Landgoed Overste Hof
Foto: Landgoed Overste Hof

Kasteel de Keverberg – bezoek de website

Trouwlocatie Kasteel de Keverberg is zeker uniek in zijn soort en totaal anders dan wat je verwacht van een kasteel. En dat maakt de locatie natuurlijk des te specialer. Het begint al met de uitstraling van het kasteel zelf. De kasteelruïne is 1000 jaar oud en is helemaal tot leven gekomen door geweldige moderne architectuur. Een gedurfde combinatie van twee compleet verschillende stijlen. Het kasteel heeft zichzelf omgedoopt tot het modernste kasteel van Nederland. Het bruidspaar dat hun huwelijk in dit bijzondere kasteel gaat vieren zal werkelijk niets tekort komen, het enige wat jullie hoeven te doen is genieten van deze prachtige locatie en de geweldige service. Van ja-woord tot feest: alles kan hier gevierd worden. Daarnaast kunnen jullie kiezen uit exclusieve zalen zoals de Zusterkap, een zaal die zich 30 meter boven de Maas bevindt of wat dacht je van een knallend feest op de mergelstenen van de binnenplaats terwijl jullie kunnen opkijken naar de sterren? Regen die dag? Geen probleem, de binnenplaats is voorzien van een glazen dak! Lijkt dit je wat? Het kasteel is sowieso een kijkje waard!

Foto: Kasteel de KeverbergNeem nu contact op!
Foto: Kasteel de Keverberg
Foto: Kasteel de KeverbergNeem nu contact op!
Foto: Kasteel de Keverberg

Willen jullie tijdens jullie trouwdag nog meer genieten van de Limburgse gezelligheid en klasse? Vind dan hier een geschikte fotograaf uit Limburg. We hebben ook de beste bruidszaken in Limburg voor je verzameld. Meer goede leveranciers en waardevolle tips en inspiratie bieden wij je graag aan op onze website. Mis niets en volg ons op Facebook, Instagram en Pinterest

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!