5 heerlijke en originele desserts voor je bruiloft!

Het voorspel naar het bruiloftsdessert is lang en lekker. Jullie hebben namelijk met veel kieskeurigheid een heerlijk menu samengesteld, ieders voorkeuren en wensen in acht houdend. Een voorgerecht, de eerste gang, de tweede gang.. een langzame en smakelijke mix van verschillende gerechten, aroma’s en kleuren die niet alleen je maag vullen, maar ook je zintuigen. Allemaal in aanloop naar een prachtige en heerlijke afsluiting: het dessert. Wie houdt er nu niet van de heerlijkste desserts, en al helemaal als afsluiting van een verrukkelijk diner en dag. Hierom hebben wij de vijf lekkerste en unieke desserts voor je uitgekozen, ter inspiratie. Lees snel verder!

Credits: De Kievit Bruiloften

1. Crêpes

Crêpes. Wie houdt er nu niet van deze flinterdunne, warme, zachte pannenkoekjes? Vers gemaakt op een grote plaat, door een specialist met een charmant Frans accent. Crêpes kunnen op tientallen manieren gegeten worden: met fruit, marmelade, chocolate, karamel, merengue.. Een zoete verleiding waar niemand nee tegen kan zeggen!

Crêpes met Nutella. Credits: La Carvana Vintage
Credits: La Caravana Vintage
Credits: La Caravana Vintage

2. Oudnederlandse desserts

Wie smelt er nu niet bij de gedachte aan een heerlijke vette boterkoek, een geurige en warme appeltaart, slagroomsoesjes, rijstebrij met bruine suiker, bitterkoekjespudding, rabarber en vla met slagroom. Een heerlijke tafel vol met Nederlandse desserts. Want hoewel de Nederlandse keuken wereldwijd niet erg bekend is, mogen de Nederlandse toetjes er zeker zijn. Op de juiste manier geserveerd is dit een prachtige en smaakvolle ode aan oma’s recepten.

Credits: Dario Endara Photography

3. Speciale koffies

Is jouw bruiloft in de zomer? Dan is er bijna niets lekkerders dan een luxe ijskoffie om een diner mee af te sluiten. IJs koffies zijn de laatste jaren steeds populairder geworden (zal het door Starbucks’ beroemde Frozen Cappuccino komen?). Een bijzondere koffie met vanille, karamel, chocola, kaneel en andere zoete lekkernijen bevat vaak evenveel calorieën als een dessert dus mag zeker tot de desserts gerekend worden. Serveer de koffie met veel slagroom en een klein puur chocolaatje, en iedereen zal met een ronde buik natafelen. Voor de winterbruiloft is een likeurkoffie natuurlijk heerlijk. Een paar lekkere ideeën zijn de Spaanse koffie met Tia Maria of Licor 43, de Irish koffie met whisky of de Franse koffie met Cointreau. Voor de gasten die geen alcohol drinken is een flinke toet slagroom op de koffie ook heerlijk.

Credits: Trouw Trendy

4. Cinnamon Rolls

Kleine hapjes van puur genot. Cinnamon Rolls worden over heel de wereld gegeten maar komen eigenlijk uit het hoge noorden: Zweden. De Amerikanen verdriedubbelden het boter en suikergehalte, en daarmee kwam de wereldfaam. Inmiddels heeft de bekende keten Cinnabon ook zijn weg in Nederland gevonden en hoeven we niet ver meer te reizen voor deze heerlijke hapjes. Serveer de cinnamon rolls warm, met chocola, karamel, extra kaneel, noten, en de heerlijkste icings en frostings en natuurlijk een lekker kopje koffie

Cinnamon Rolls. Credits: Cinnabon
Cinnamon Rolls. Credits: Cinnabon

5. Sweet table

De sweet table blijft nog steeds een echte trekker. Voor het oog, maar ook voor de smaakpupillen, want er is voor ieder wat wils. Elke gast zal blij zijn bij het zien van een prachtige tafel vol zoets. Een Sweet Table betekent niet settelen voor slechts één dessert, maar een overload aan heerlijke kleine desserts. Maak het zo gek als je zelf wil, onder één voorwaarde: het moet zoet zijn. Kies voor snoep, koekjes, cake, macarons, nougat, cupcakes, cakepops, ijs, fruit en eigenlijk alles wat je lekker vindt. Voor zowel kinderen als voor volwassenen is dit een echte traktatie. Echte experts in Sweet Tables zij de bakkers van bakkerij Sugarlips Cakes.  Oprichtster Tam verliet in 2012 thuisland Amerika om naar Nederland te komen voor de liefde en runt sindsdien met veel succes haar bakkerij. Ze heeft grote prijzen mogen ontvangen en Sugar Lips is nog steeds groeiende.

Credits: Sugarlips Cakes

Op de Sweet Table staat, tot slot, natuurlijk ook dé hit van 2016: de Naked Cake. Wat is de Naked Cake? Wij hebben er al eens uitgebreid over geschreven, maar een Naked Cake is eigenlijk precies wat het zegt: Een zo naakt mogelijke cake. Geen fancy frostings, lagen of afwerkingen. Je mag de cakelagen door de taart heen zien, en de verschillende lagen hoeven niet recht te staan. Het was Angelina Jolie die deze trend zette. De details van de cake zijn vaak met allemaal eetbare bloemen en vers fruit wat het natuurlijke effect van deze cake versterkt.

Credits: Blueberry Hill Cakes

Visueel verzadigd en vol inspiratie kun je de laatste heerlijk zoete gang van je bruioftsdinner plannen. Welke van de vijf ideeën deden jouw het water in de mond lopen?

Auteur: Sherita Jager

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? dan kunt u het delen

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Als u een bedrijf heeft of u bent een bruiloft professional, dan geeft  Zankyou u de mogelijkheid uw diensten te publiceren aan duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om bij Zankyou hun bruiloft te organiseren in meer dan 19 landen. Meer informatie