5 dingen die je moet weten voordat je aan jonge bruidsmeisjes of bruidsjonkers begint

Overweeg jij om je kind, je lieve neefjes en nichtjes of het buurmeisje, jouw bruidmeisjes en bruidsjonkers te laten worden op je trouwdag? Lees dan 5 dingen die je moet weten voordat je aan jonge bruidsmeisjes of bruidsjonkers begint.

  • De gasten
  • Adviseren
  • Bruidsmeisjes
  • Bruidspaar

Het strooien van rozenblaadjes of rijst, het dragen van de sleep, het aangeven van de ringen, je kunt je bruidsmeisjes of bruidsjonkers zoveel opdrachten geven als je maar wil. Kies jij ervoor om één of meerdere kleintjes op je bruiloft te laten shinen? Lees dan snel hieronder onze tips.

opslaanCredits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

Koop een comfy outfit

Adverteren

Zo’n klein prinsesje of prinsje is natuurlijk reuze schattig, maar zorg er wel voor dat de kleding comfortabel zit en de kinderen zich goed kunnen bewegen. Laat als het even kan de kinderen zelf oordelen of ze de kleding mooi vinden, je wil immers niet een pruillip op de foto’s. Als je het volgens de etiquette doet en de kleding wil laten aansluiten bij je eigen jurk of het pak van je aanstaande, neem dan een stuk stof van jullie outfit mee naar de zaak zodat je kunt kijken wat goed matcht. Bij Amor Kinderbruidskleding is er ruime keuze en helpen ze je graag verder. Wil je niet te veel besteden aan de kleding voor de kinderen? Shop dan net na het communie-seizoen!

opslaanCredits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

Bereid de kinderen voor

Zeker als de kinderen nog erg jong zijn, is het goed om ze voor te bereiden. Vertel ze wat er die dag gaat gebeuren en wat er van ze verwacht wordt. Zorg ervoor dat er altijd bekende mensen bij ze in de buurt zijn, bij voorkeur de ouders en leg niet te veel druk op ze. Zenuwachtige kinderen willen het nog al eens op een brullen zetten en dat moet je natuurlijk voorkomen.

opslaanCredits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

Geef de kinderen hun eigen taak

Geef kids hun eigen taken. Ze vinden het fantastisch om hun eigen verantwoordelijkheid te hebben. Laat iemand de ringen aangeven, bellen blazen of rozenblaadjes strooien. Heb je meerdere bruidskinderen? Laat ze helpen versieren of –als ze ietsjes ouder zijn- bij het receptieboek zitten.

Zorg voor afleiding

Maak iemand verantwoordelijk voor de kinderen zodat jijzelf helemaal kan opgaan in je grote dag. Zorg voor speelgoed en andere vormen van afleiding. Voor een kleintje is het vaak moeilijk om stil te zitten en hij of zij zal dat na verloop van tijd laten merken. Laat iemand vlak voor de ceremonie nog een plaspauze inlassen, zodat je niet onderbroken wordt op het moment dat je je ja-woord geeft. Wil je dat iedereen optimaal van je bruiloft kan genieten? Denk er dan aan om een oppas in te huren. La NouNou Wedding en Event Nanny heeft ervaring in het vermaken van kinderen op een bruiloft. Zo kan iedereen optimaal van het feest genieten!

opslaanCredits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

Geef ze een apart bedankje

Regel iets leuks voor ze als bedankje. Niet alleen voor jezelf en je aanstaande is het een bijzondere dag, voor de bruidskinderen is het ook een speciale ervaring. Geef ze een speciaal bedankje dat aansluit bij hun beleefwereld. Wat dacht je van kleurpotloden in een doosje dat gebaseerd is op jullie trouwkaart? Of iets om te snoepen in een speciale verpakking? Bij www.bedankje.nl heb je ruime keuze en kun je veel cadeautjes personaliseren.

opslaanCredits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

Heb jij nog meer tips? Deel ze dan gerust onder dit artikel of in een Facebook reactie!

Voor meer inspiratie, volg ons op Facebook en Instagram.

Auteur: Eline Dabekaussen

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Dario Endara Photography Trouwfotografen
La Nou Nou Animatie
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!