6 tips voor de save the date kaart!

Een save the date kaart verstuur je om ervoor te zorgen dat al jullie dierbaren aanwezig zijn op de grote dag. Waar je op moet letten? Wij geven tips!

6 tips voor de save the date kaart!
Credits: Paper Studio by Zankyou
 • Uitnodigingen en Stationery
 • Save-the-date

De ring zit om de vinger en iedereen mag het weten: jullie gaan trouwen! Nu ook de datum geprikt is wordt het tijd om dit nieuws met al jullie vrienden, familie en andere dierbaren te delen. Om er zeker van te zijn dat jullie dit prachtige moment met hun allemaal kunnen delen verstuur je een save the date kaart. Om je een beetje op weg te helpen delen we in dit artikel een aantal tips die je zeker kunt gebruiken wanneer je een save the date kaart op de post gaat doen. Benieuwd? Lees snel verder en ontdek!

Wat is de save the date kaart? 

Adverteren

Zoals we al eerder door lieten schemeren is het doel van de save the date kaart om alle genodigden ook daadwerkelijk op de bruiloft te hebben. Door middel van deze kaart vraag je de gasten om jullie trouwdatum vrij te houden. Het lijkt misschien een beetje dubbel op om zowel een save the date als een trouwuitnodiging te sturen, maar niets is minder waar. Niet alleen de inhoud, maar ook het tijdstip van verzending is een groot verschil tussen de kaarten.

opslaan
Paper Studio by Zankyou

Tip 1: verstuur de save the date kaart op tijd 

Tip 1 is om de save the date kaart op tijd op de post te doen. Nu hoor ik je al denken: wat is dan op tijd? Waar je de normale trouwuitnodiging zo een zes tot acht weken voor de bruiloft op de post doet, ligt de save the date al tussen acht en vier maanden voor dato op de deurmat. Door de kaart zo ver van te voren door de brievenbus te doen geef je jouw gasten genoeg tijd om hun dag vrij te maken.

Als jullie van plan zijn om in het buitenland te trouwen raden we je aan de save the date kaart twaalf tot achttien maanden voor de bruiloft te versturen. Dit heeft ermee te maken dat mensen verder moeten reizen om jullie bruiloft bij te kunnen wonen en vaak zelfs verblijf moeten boeken.

Tip 2: Kies een stijl voor de save the date kaart die bij de bruiloft past 

Grote kans dat jullie al een bepaalde stijl/thema voor de bruiloft in gedachten hebben. Aangezien het bij een bruiloft belangrijk is dat alles één geheel is raden we je aan deze stijl/dit thema al op de save the date kaart naar voren te laten komen.

Tip 3: Gebruik jullie eigen foto’s op de save the date kaart 

Wat maakt een save the date kaart nou nog persoonlijker dan wanneer er een foto van jullie twee op de voorkant staat? Neem contact op met een trouwfotograaf en plan een verlovingsfotoshoot voor jullie twee in. Naast prachtige beelden levert dit ook nog eens geweldige herinneringen op. Een extra voordeel aan een verlovingsshoot is dat jullie al gewend raken aan de camera. Zeker wanneer jij of je verloofde cameraschuw is, is dit een must!

Tip 4: Vermeld nog geen trouwlocatie op de save the date kaart

Surprise, surprise… Op de save the date kaart vermeld je nog niet waar de bruiloft daadwerkelijk plaats gaat vinden. Dit mag je nog even geheim houden tot je de trouwuitnodiging verstuurd.

opslaan
Paper Studio by Zankyou

Tip 5: Vermeld op de save the date kaart waarvoor de gast uitgenodigd is 

Het is al gauw duidelijk dat de desbetreffende gast is uitgenodigd voor jullie bruiloft, maar wat vaak vergeten wordt is om te vermelden of hij/zij voor de gehele dag is uitgenodigd, of alleen voor de receptie, ceremonie of het feest. Dit mag je ook alvast op de save the date kaart vermelden.

Tip 6: Vergeet de belangrijkste details niet 

Een aantal dingen mag je zeker niet vergeten te vermelden op de save the date kaart en dat zijn de volgende:

 • De trouwdatum. Vrij logisch, maar het zal zeker niet de eerste keer zijn dat deze vergeten is.
 • De dag in de week waarop jullie trouwen. Door dit erbij te vermelden weten de gasten gelijk of ze vrij moeten vragen van werk of niet.
 • Jullie volledige namen en huisadres. Door dit te vermelden kunnen de genodigden jullie een felicitatiekaartje sturen.

  opslaan
  Paper Studio by Zankyou

  Het ontwerpen van de save the date kaarten kun je uiteraard uit handen geven, maar de leukste save the date kaartjes maak je zelf met Zankyou PaperDoor van deze tool gebruik te maken kunnen jullie de save the date kaarten gemakkelijk zelf ontwerpen. We hebben maar liefst 22 verschillende designs die geheel naar eigen wens te draaien zijn, waardoor jullie eindigen met een save the date kaart die perfect bij jullie past! Na het personaliseren van de kaart maak je een keuze uit de verschillende foliedrukken en papiersoorten et voila: jullie unieke save the date kaart is een feit!

   

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!