De ultieme do's en don'ts voor jouw pre-wedding shoot!

De pre-weddingshoot is de perfecte shoot om te wennen aan een fotoshoot, prachtige herinneringen te hebben van jullie als (nog ongetrouwd) stel, en ook nog eens de fotograaf te leren kennen. Wat moet je wel en niet doen tijdens deze shoot, om er het allerbeste uit te halen?

De ultieme do's en don'ts voor jouw pre-wedding shoot!
  • Foto en video
  • Aanbeveling

Een pre-wedding shoot is het helemaal. Tijdens deze loveshoot kun je oefenen voor de grote dag, krijg je prachtige foto’s van jou en je aanstaande, en leer je ook nog eens de fotograaf goed kennen. Hoe haal je het beste uit de pre-wedding shoot? Dit zijn onze do’s en don’ts!

opslaanFoto: Selijn Fotografie
Foto: Selijn Fotografie

Do: denk goed na over de locatie

Adverteren

Wat vinden jullie het belangrijkste van deze shoot? Is het de locatie die een belangrijke rol speelt, of focussen jullie je met name op de liefde tussen jullie? Bedenk goed waar je de focus op wilt leggen, en overleg jullie wensen met de fotograaf. Melissa van Selijn Fotografie raadt aan vooral goed na te denken over de locatie. De locatie kan de fotoshoot en de betekenis versterken. Ze vertelt: “Heeft de locatie een speciale betekenis voor jullie? Denk bijvoorbeeld aan waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet, een speciaal plekje waar jullie graag komen, of een plek waar jullie graag op vakantie gaan! Want pre-weddings kunnen ook in het buitenland gemaakt worden. Geen plek is te gek! En hoe tof is het om eindelijk eens goede foto’s te hebben op dat speciale plekje in het buitenland, zonder selfie stick?”

Lees ook: Zo kies je een trouwfotolocatie.

Don’t: voor een stijl kiezen die niet bij jullie past

Misschien heeft een bekend persoon, of iemand uit je vriendenkring wel een geweldige pre-weddingshoot gehad waarvan je denkt, dat wil ik ook! Het kan zijn dat deze shoot helemaal past bij jullie als koppel, maar er is ook een grote kans dat dit niet helemaal is wie jullie zijn. De wensen van een ander overnemen, die totaal niet bij jullie passen, zorgt voor een shoot waarbij je je niet op je gemak voelt, en het resultaat zal dan ook tegenvallen. Overleg ook met je partner over welk beeld hij of zij heeft bij de pre-wedding shoot en overstem de ander niet. Jullie doen dit samen dus blijf dichtbij jullie zelf als koppel. En na het bespreken van jullie wensen heeft de fotograaf ook een goed beeld van wat jullie willen. “Let op dat je de shoot niet baseert op een internetplaatje. “Soms krijg ik de vraag, doe jij dat ook? Als je voor mij als fotograaf kiest, kies je voor mijn stijl van fotografie. Een internetfoto, bijvoorbeeld van Pinterest, kan leuk zijn, maar is vaak niet echt origineel. Vertrouw op jezelf en de fotograaf,” vertelt Melissa.

opslaanFoto: Selijn Fotografie
Foto: Selijn Fotografie

Do: draag comfortabele kleding

Ook hier blijft de gouden tip: blijf dicht bij jezelf. Bij de meeste pre-wedding shoots wordt casual kleding gedragen. Als je normaal gesproken hakken draagt, is het natuurlijk geweldig om deze ook tijdens de shoot te dragen. Maar neem voor de zekerheid wel een extra paar schoenen mee voor het geval dat je blaren krijgt. Let vooral op dat je niet voor een extreme look gaat die je normaal ook niet hebt. “Je kunt spijt krijgen als je voor een ander kapsel of kledingstijl gaat, die over de top is. Vermijd daarnaast teveel accessoires. Het gaat om jullie en niet om de specs die je bij je hebt. The less, the more, en hoe tijdlozer de shoot.”

Don’t: overdreven poseren

Stiekem oefenen we allemaal wel eens voor de spiegel hoe we het zouden doen als topmodel. Je handen mooi om het gezicht vouwen en een lange nek maken, zijn een paar van de tips die we op televisie horen tijdens Holland’s Next Topmodel. Niet doen! Vergeet de poses, want voor een pre-wedding shoot wil je juist zo natuurlijk mogelijk overkomen. Té geposeerde foto’s waarbij jullie beide je niet op je gemak voelen, zorgen voor ongemakkelijke foto’s. Het duurt misschien eventjes, maar uiteindelijk is het belangrijk dat je goed op je gemak bent, waardoor je ook natuurlijke poses kunt aannemen. Jou op je gemak doen voelen is de taak van de fotograaf, dus geef je daar aan over. Richt je enkel op de foto’s en denk aan niets anders. Want zodra de fotograaf al jullie details en wensen weet, kun je de rest vergeten, en gewoon genieten van een fijn moment tussen jou en je partner.

opslaanFoto: Selijn Fotografie
Foto: Selijn Fotografie

Do: neem de tijd en plan de shoot ruim van tevoren

“Plan de pre-wedding niet vlak voor jullie bruiloft. Ik heb even de tijd nodig om jullie fantastische shoot te verwerken. In overleg met mij kan ik jullie adviseren wanneer we de shoot het beste kunnen plannen. Dan kijk ik wanneer het weer goed is, wat de beste tijd is en hoe laat we ongeveer kunnen starten, als jullie ook tijdens een zonsondergang willen fotograferen.” Daarnaast is het belangrijk dat je tenminste één compleet dagdeel blokt in je agenda. Voor een goede shoot heb namelijk tijd nodig om los te komen en samen met de fotograaf de leukste plekjes te vinden.

Een pre-weddingshoot doen? Trouwfotograaf Melissa, van Selijn Fotografie, helpt jullie graag verder! Tijdens deze pre-weddingshoot, ook wel loveshoot genoemd, kunnen jullie haar én haar manier van werken alvast leren kennen.  Haar motto is: ¨Ieder moment is er één. Grijp ‘t vast, kijk er naar en koester het!¨. En dit geldt zeker niet alleen voor jullie grote dag… Vier jullie liefde tijdens een loveshoot met Melissa. Neem nu contact met haar op! 

opslaanFoto: Selijn FotografieVraag naar de mogelijkheden!
Foto: Selijn Fotografie

Don’t: gestresst, met honger, of moe bij de shoot aankomen

Zorg dat je fris en fruitig aan de pre-wedding-shoot begint. Zo weet je zeker dat je genoeg energie hebt voor de shoot. Ga op tijd naar bed, doe geen stressvolle dingen de dag vóór, of op de dag zelf, en zorg dat je goed hebt gegeten.

Do: gebruik de foto’s voor jullie trouwkaart

Hoe geweldig is het om de foto’s te gebruiken voor de trouwkaart? Het is wel belangrijk dat je de fotoshoot op tijd plant zodat de uitnodigingen op tijd de deur uit kunnen. Als het niet meer lukt om de foto’s te gebruiken voor de uitnodiging, kun je de foto’s ook gebruiken tijdens een diashow voor tijdens het feest, op de cover van het gastenboek, of voor de bedankjes voor de gasten.

opslaanFoto: Selijn Fotografie
Foto: Selijn Fotografie

Wij zijn benieuwd naar jullie pre-weddingshoots! Wil je dagelijks op de hoogte blijven van het laatste trouwnieuws en de trends? Volg ons dan op Facebook, Pinterest en Instagram!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Selijn Fotografie Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!