Gieren op jouw trouwdag: dit zijn de 10 leukste bruiloft spellen!

Een beetje entertainment op de bruiloft is nooit verkeerd. Bekijk hier de leukste 10 bruiloft spellen voor jouw bruiloft!

Gieren op jouw trouwdag: dit zijn de 10 leukste bruiloft spellen!
Foto: To The Moon and Back
  • Organiseren bruiloft
  • Adviseren

Genieten met de hoofdletter G, dat is waar jullie trouwdag om draait. Jullie bruiloft wordt hoe dan ook geweldig, maar kan nog meer opgeleukt worden met het spelen van een bruiloft spel. Daag de gasten uit om met jullie mee te doen en het zal voor heel wat plezier zorgen, dat kunnen we je garanderen! Wij hebben de leukste bruiloft spellen op een rij gezet. Welke kies jij uit?

Bruiloft spel 1: Ring werpen 

Adverteren

Om een beetje in de trouw sferen te blijven hebben we het bruiloft spel ring werpen op de lijst staan. Een tip is om dit spel te personaliseren door foto’s van jullie zelf op de flessen te doen. Onder het mom if you like it then you should put a ring on it werpen de gasten de trouwringen om jullie heen!

opslaan
Foto: Calli B Photography

Bruiloft spel 2: Most likely tag

We zien hem tegenwoordig overal terug: de most likely tagDeze tag trekt inmiddels honderdduizenden views op Youtube en Tiktok en zal ook op jullie bruiloft in de smaak vallen. Bij de most likely tag worden vragen gesteld waar jullie als stel op moeten antwoorden, zonder dat jullie elkaar zien. Denk hierbij aan vragen als:

  • Wie kookt er het beste?
  • Wie geeft er het meeste geld uit?
  • Wie staat er het langst voor de spiegel?

En nog veel meer… Op de bruiloft kunnen jullie dit doen door op stoelen met de rug tegen elkaar aan te zitten. Jullie krijgen beiden één schoen van de ander in handen en één van jezelf en beantwoorden de vragen door de schoenen de lucht in te houden. Dit spel is niet alleen puur vermakelijk voor jullie, maar ook de gasten zullen smullen.

Bruiloft spel 3: Find the guest bingo 

Als jullie gasten elkaar nog niet kennen is de find the guest bingo het perfecte spel om het ijs te breken. Iedere gast krijgt een kaart met daarop een aantal kenmerken. Denk aan dingen als “drinkt geen koffie”, “is een bruidsmeisje”, “is de jongste gast” en nog veel meer. Stuur je gasten op pad en kijk wie er het eerste bingo schreeuwt.

opslaan
Foto: Kisses & Confetti

Bruiloft spel 4: Mega jenga 

Kennen we hem nog? De Jenga toren met blokjes waardoor je op jonge leeftijd al een weg bouwde naar je eerste grijze haren? Dit heerlijke spel kan ook op de bruiloft voor veel plezier zorgen! Koop een mega Jenga pakket en laat de gasten genieten van het vermaak. Extra leuk is om het spel uiteindelijk in een gastenboek te veranderen. Vraag de gasten om iets liefs op de blokjes te schrijven, zo krijg je elke keer dat je het spel uit de kast trekt weer een big smile op je gezicht!

opslaan
Foto: Shutterstock

Bruiloft spel 5: What’s on your phone 

Nog zo een ijsbreker is het what’s on your phone bruiloft spel. Bij dit spel krijgen de gasten allemaal een checklist met dingen die op een telefoon kunnen staan. Zij moeten zo snel mogelijk punten verzamelen door bij elkaar te kijken wie wat op zijn/haar telefoon heeft staan. De punten verschillen per categorie en als je een punt gescoord hebt, moet je hier uiteraard bewijs van zien!

Bruiloft spel 6: vier op een rij 

Vier op een rij blijft een vermakelijk spel. Als jullie wat tijd te doden hebben tijdens de bruiloft is dit het perfecte spel om de gasten te vermaken. Huur een groot bord in, zodat de gasten zich om het bord kunnen verzamelen en er samen plezier van kunnen hebben.

opslaan
Foto: Shutterstock

Bruiloft spel 7: Wie kent jullie het beste? 

Jullie grote dag vieren jullie met dierbaren. Familie, vrienden en kennissen die jullie allemaal goed kennen, maar de een uiteraard beter dan de ander. Het is interessant om na te gaan wie van de gasten jullie het beste kent door middel van een spelletje wie kent jullie het beste? Verwerk hierin vragen als:

  • Waar hebben wij elkaar ontmoet?
  • Waar heeft het huwelijksaanzoek plaats gevonden?
  • Wie zei er als eerste ik houd van jou?

Bruiloft spel 8: Zelf bedankjes maken 

Oké een echt spelletje is het misschien niet, maar zelf bedankjes knutselen is wat ons betreft een te leuke activiteit om weg te laten in dit rijtje. Ga op zoek naar iets dat binnen jullie thema past en maak er iets gezelligs van.

Bruiloft spel 9: Karaoke zingen 

Niet iedereen is gezegend met de stem van een nachtegaal, maar als we eerlijk zijn is dat ook niet het punt bij karaoke zingen. Het gaat om lol, vermaak en jezelf misschien een beetje voor aap zetten. Een perfect spelletje dat, wanneer goed gespeeld, voor tranen van het lachen kan zorgen.

opslaan
Foto: Kijk-Kunst Fotografie

Bruiloft spel 10: Ballonnen spel 

Last but not least hebben we het ballonnen spel. In tegenstelling tot de andere spellen, is dit een spel dat je met zijn tweeën speelt, maar geen zorgen: ook voor de andere gasten is dit heel vermakelijk! Je kent het wellicht wel uit films, bij dit spel moeten de koppels de adviezen van de presentator opvolgen en tegelijkertijd zorgen dat de ballon niet knapt of op de grond valt. Je kunt je wel voorstellen hoe dat er aan toe gaat: een en al hilariteit!

Zie jij jezelf en de gasten al gieren tijdens het spelen van één van de bovenstaande bruiloft spellen? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Wij wensen je alvast heel veel plezier en een heerlijke trouwdag toe!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!