Originele en creatieve gastenboeken voor je bruiloft!

Lees hier de meest leuke en originele ideeën als alternatief voor het saaie gastenboek! Dat wordt dubbel zo dik nagenieten van jullie grote dag!

Originele en creatieve gastenboeken voor je bruiloft!
Foto: Shutterstock
  • De gasten
  • Adviseren

Het is een vast onderdeel van een bruiloft: het gastenboek. Maar het gastenboek is niet altijd het meest spannende onderdeel. Het zijn immers wat namen in een boek. Dat kan toch veel leuker en origineler, zodat het een super mooie herinnering wordt? Jazeker! Lees hier de meest leuke en originele gastenboek ideeën waar je echt blij van wordt. Met deze gastenboeken 2.0 creëren jullie een geweldige herinnering aan de grote dag.

opslaanFoto: What a Wonderful Wedding.
Foto: What a Wonderful Wedding.

Vingerafdruk boom

Adverteren

Geen gastenboek, maar een prachtig schilderij van een boom die jullie gasten tot leven brengen door hun vingerafdruk erop te zetten. Het ontwerp van de boom, de kleuren, jullie namen en het lettertype is allemaal naar wens aan te passen. Zo hebben jullie niet alleen een mooie herinnering (en de vingerafdruk van al jullie gasten), maar ook een prachtig kunststuk om op te hangen in huis! Win-win!

opslaanFoto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.

Videogastenboek

Niet is zo persoonlijk en spontaan als een leuk filmpje maken om jullie te feliciteren. Kies daarom in plaats van een duf gastenboek met alleen maar geschreven namen erin, voor een videogastenboek! Op jullie bruiloft huren jullie een videozuil waar jullie foto op te zien in. Gasten kunnen ervoor gaan staan en vervolgens hun eigen videoboodschap voor jullie inspreken. Super persoonlijk, leuk en grappig! De videozuil blijft onbemand, dus jullie gasten kunnen heerlijk vrij zijn om een lachwekkend filmpje op te nemen. Vooral opnames die wat later op de avond worden gemaakt kunnen hilarisch zijn. Gewoon de hele avond laten staan dus! Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je filmpjes krijgt van een uur. Elk filmpje is maximaal anderhalve minuut. Alle felicitaties ontvangen jullie binnen 2 weken op DVD.

Herinnerboek van Bonte Raaf

Willen jullie toch graag een boek, maar dan een boek met waardevolle en leuke informatie van jullie gasten? Dan is het herinnerboek super leuk om als gastenboek te gebruiken. Bonte Raaf biedt allerlei ontwerpen aan die om maat en naar de jouw wensen worden gemaakt. Vaak weten gasten niet precies wat ze moeten opschrijven, met het herinnerboek hoeven ze niet na te denken, maar gewoon antwoord te geven op een aantal leuke vragen waarmee je heerlijk herinneringen ophaalt of leuke tips geeft. De invulkaarten kun je los op tafel leggen. Vragen die je gasten kunnen beantwoorden zijn bijvoorbeeld: wat moet er op de bucketlist van het bruidspaar staan, wat is het leukste dat je samen hebt gedaan, hoogtepunt van de trouwdag etc.

opslaanFoto: Bonte Raaf.
Foto: Bonte Raaf.
opslaanFoto: Bonte Raaf.
Foto: Bonte Raaf.

Wensboom met wenskaartje

Een ander geweldig alternatief voor een gastenboek is een wensboom. Dit is een boompje waaraan jullie gasten hun wens kunnen ophangen. Deze wens kunnen ze schrijven op de bijgeleverde labels. Aan het einde van de dag hebben jullie een prachtige boom, volgehangen met lieve boodschappen en gelukwensen Prachtig idee toch? Wensbomen passen heel goed bij een vintage-, bohemian- of een eco bruiloft. Ze zijn in heel veel soorten en afmetingen verkrijgbaar. Bij Bruiloftboom kan je zelf een uniek ontwerp maken dat het beste bij jouw bruiloft past. Van verschillende kleuren, lettertypes en stempels tot canvas in houten frames!

De Bruiloftboom: ”Het is mooi bij een boom om een aantal kleuren te gebruiken, zodat je wat meer diepte en variatie krijgt. Er is dus veel om uit te kiezen en dat maakt het soms ook erg lastig. Bedenk gewoon goed, waar dit gastenboek komt te hangen en welke kleuren hierbij passen. Alleen maar felle kleuren boven je bank, kan leuk zijn, maar raak je snel zat. Welke kleur zit er op de muur, vaak zijn de zachte tinten erg geliefd.”

opslaanFoto: Bruiloftboom.
Foto: Bruiloftboom.
opslaanFoto: Bruiloftboom.
Foto: Bruiloftboom.

Kunst of meubels vol met gelukwensen

Willen jullie meteen praktisch zijn, laat dan een meubelstuk of kunststof volschrijven met de mooiste en liefste woorden. Denk aan een mooi schilderij (bijvoorbeeld met een foto van jullie trouwlocatie), een beeld, tuinbanken, picknicktafel of artistieke stoel.

Polaroids in een prachtige lijst

Polaroids zijn weer terug van weggeweest en zijn tevens een super leuk middel om een gastenboek in elkaar te zetten waar je van moet lachen. Elke gast (of gasten) komen op de foto, paar lieve woordjes erbij, alles in één grote lijst plakken en je hebt een prachtig kleurrijk kunststuk waar je nog heel lang van kan genieten. Bij What a Wonderful Wedding kun je terecht voor allerlei creatieve trouwdecoraties.

opslaanFoto: What a Wonderful Wedding.
Foto: What a Wonderful Wedding.
opslaanFoto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.
opslaanFoto: What a Wonderful Wedding.
Foto: What a Wonderful Wedding.
opslaanFoto: What a Wonderful Wedding.
Foto: What a Wonderful Wedding.

Gastenkookboek

Liefde gaat door de maag en hoe kan dat nu beter dan door recepten van de liefste mensen om je heen? Een gastenkookboek is een kookboek vol met de meest favoriete recepten van jouw gasten. Super handige manier om eindelijk eens dat geheime recept van die koekjes bij je vriendin los te peuteren. En daarnaast heb je voor de komende tijd genoeg inspiratie om iets lekkers op tafel te toveren. TIP: Laat je ceremoniemeester alles regelen voor het gastenkookboek. Het beste is dit voor de bruiloft te regelen, door de gasten hun recept met foto te laten mailen en dit allemaal te bundelen in een mooi boek.

Heerlijk vintage typen op de typemachine

Zijn jullie helemaal weg van alles dat vintage is? Zet dan een oude typemachine neer op jullie bruiloft. Zorg voor wat mooi papier en laat jullie gasten de beste wensen typen. Super uniek en ook nog eens leuk om te doen ook!

opslaanFoto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.

Puzzel met een fijne boodschappen

Zijn jullie ware puzzel fanaten? Verander het saaie gastenboek dan voor een leuke puzzel. Elke gast kan zijn of haar boodschap op een puzzelstukje schrijven. Na de grote dag kunnen jullie gezellig samen de puzzel in elkaar zetten en heerlijk nagenieten!

Ansichtkaarten het hele jaar door!

Wie houdt er nou niet van een om kaartje te krijgen?! Als je voor ansichtkaarten kiest als gastenboek krijg je heel veel kaarten! Dit leuke en originele idee is een rage in Amerika en wij snappen waarom! Het idee is als volgt: in plaats van een gastenboek legt de ceremoniemeester een stapel ansichtkaarten neer waar iedereen zijn of haar gelukwensen op kan schrijven. Deze kaarten kunnen verzameld worden in een doos, een kooi, glazen kom of iets anders leuk. Aan het einde van de avond neemt de ceremoniemeester alle kaarten mee en stuurt jullie vervolgens elke dag of week een nieuwe kaart met daarop de gelukwensen van de gasten. Dat wordt elke dag of week genieten!

opslaanFoto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.

Wereldbol als gastenboek

Houden jullie wel van reizen en zouden jullie graag zo’n mooie wereldbol willen hebben? Maak er je gastenboek van! Laat elke gast een leuke boodschap schrijven op jullie wereldbol en ontdekt samen de hele wereld! Je kunt ook je gasten een reistip op een briefje laten schrijven en deze op het land laten prikken waar het van toepassing is. Handig als jullie nog veel reizen in het verschiet hebben!

opslaanFoto: Shutterstock.
Foto: Shutterstock.

Willen jullie naast een leuk gastenboek ook originele bedankjes voor de gasten? Met deze tips kiezen jullie het perfecte huwelijksbedankje! Houden jullie wel van knutselen en klussen? Lees hier 6 goede redenen voor het DIY wedding! Weten jullie eigenlijk welke stijl en kleuren jullie gaan gebruiken op de grote dag? Mochten jullie nog twijfelen dan kun je tips lezen om de juiste kleuren te kiezen voor jullie trouwdag.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Bonte Raaf Uitnodigingen en Stationery
Bruiloftboom Cadeaus
What a Wonderful Wedding Decoratie & Styling
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!