Hoe lang duurt het maken van trouwfoto's?

Een goede planning voor jullie trouwdag is essentieel. Wij vertellen je hoe lang de fotosessie in beslag gaat nemen.

Hoe lang duurt het maken van trouwfoto's?
Foto: My Eye Fotografie
  • Foto en video
  • Aanbeveling
Foto’s helpen ons als geen ander om herinneringen op te halen en momenten op de beste manier te herbeleven. Het is dan ook geen verrassing dat er op de dag van jullie bruiloft waarschijnlijk heel wat kiekjes worden geschoten. Hoewel je zoveel mogelijk mooie foto’s van de dag wilt verzamelen, zul je het met me eens zijn wanneer ik zeg dat het zonde is als je de gehele dag bezig bent met poseren. De vraag is dan ook hoe veel tijd je voor het maken van de trouwfoto’s moet reserveren. Wij hebben het antwoord!

 

opslaanFoto: My Eye Fotografie
Foto: My Eye Fotografie

Neem de tijd voor het maken van foto´s

Een eerste tip die we je mee willen geven is om de tijd te nemen, zowel voor als tijdens de bruiloft. Bespreek de planning van jullie grote dag van tevoren met jullie trouwfotograaf en laat je adviseren! Bespreek jullie wensen met de fotograaf en neem alle foto momentjes (én reistijd naar eventuele andere foto locaties) op in het draaiboek van jullie grote dag. Zo zijn jullie verzekerd van een relaxte dag!
Één ding dat vaak vergeten wordt is rekening houden met het licht! Trouwfotograaf My Eye Fotografie vertelt hierover: ¨Het harde licht midden op de dag is beter om te vermijden tijdens belangrijke foto momenten. De schaduwen in hun gezichten zijn dan erg hard en het mooie strijklicht ontbreekt. Mocht dit wel gebeuren, dan gooien bruidsparen hun planning alsnog om. Of, als dat niet lukt, nemen we nog een moment op de locatie als het zonnetje lager staat en het strijklicht op zijn mooist is. ¨ Jullie trouwfotograaf kan jullie vast en zeker adviseren over het perfecte moment voor jullie fotosessie!
opslaanFoto: My Eye Fotografie
Foto: My Eye Fotografie

Kies het beste moment voor de fotosessie

Adverteren

De meeste bruidsparen kiezen ervoor om de trouwfoto´s te maken vóór de ceremonie.  Marianne, van My Eye Fotografie, vertelt hierover¨Zeker de bruid is dan de eerste 20 minuten wat onzeker over het vuil worden van haar jurk, zij moet tenslotte nog trouwen en in een vieze sleep weerhoudt het haar dan om, zeker in het begin vrij te bewegen. Daar hebben wij trucjes voor en nemen altijd een kleed mee. Ook vragen wij haar om onder haar jurk andere schoenen of gekke laarzen aan te doen, zeker als ze schoentjes heeft van zijde. In de praktijk valt het vaak mee en met onze tips zijn ze snel los en gaan ervoor!¨

Waar deze foto’s gemaakt worden hangt af van jullie trouwlocatie. Als jullie een professionele fotograaf hebben ingehuurd zal deze van tevoren onderzoek doen naar de mooiste plekken bij de trouwlocatie in de buurt. Afhangend van de locatie kan dit op vijf minuten loopafstand maar ook op 30 minuten rijden zijn. Houd hier rekening mee in de planning. Wij raden aan om sowieso één uur te rekenen voor het maken van de trouwfoto’s (exclusief de reistijd). ¨

¨Wij nemen altijd minstens 1,5 uur tijd voor de shoot, zeker omdat het even duurt voordat het bruidspaar zich comfortabel voelt en zo de spontane beelden krijgt.¨

Marianne van My Eye Fotografie is een steengoede, professionele fotografe. Het is haar passie om jullie liefde, warmte en passie op beeld vast te leggen. Zelf begrijpt ze maar al te goed dat het voor de camera staan hartstikke spannend kan zijn voor sommigen en daarom laat ze je van tevoren goed op je gemak voelen. Dit vindt ze geweldig om te doen! Het maakt voor Marianne niet uit waar jullie elkaar het jawoord geven, zolang jullie blij zijn zal zij ervoor zorgen dat de mooiste foto’s gemaakt worden.

opslaanFoto: My Eye FotografieBezoek de website van My Eye Fotografie
Foto: My Eye Fotografie

Hoe lang is de trouwfotograaf aanwezig?

Normaal gesproken is de trouwfotograaf de gehele dag aanwezig: van het getting ready moment tot het feest! Jullie willen uiteraard dat alle mooie momenten van de gehele dag op beeld worden vastgesteld, daarom is dit een echte must! Om een nog beter beeld te krijgen kun je ervoor kiezen om met twee fotografen te werken, zodat je geen enkel moment van de bruiloft misloopt.

De meeste fotografen werken met verschillende pakketten, waarin een X aantal uren trouwfotografie zitten. Welk pakket van welke fotograaf het beste bij jullie past, hangt helemaal van jullie wensen en programma af! Bespreek jullie ideeën en de planning met de fotograaf van jullie keuze. Hij of zij kan jullie ongetwijfeld adviseren welk pakket het beste bij jullie grote dag past, zodat er geen enkel belangrijk moment zal missen in jullie trouwalbum.

De meeste fotografen zullen aan het begin van de dag arriveren, wanneer je lief en jij vol in de steigers zitten om er zo mooi mogelijk uit te zien. Dit is dan ook het eerste fotomomentje van de dag. Als jij je nog niet ‘camera ready’ voelt kan de fotograaf alvast aan de slag met foto’s van de details van jouw look: de kleding, de schoenen en zelfs jouw parfum… Alles wordt vastgelegd! Vraag de fotograaf op tijd te komen, zodat jullie in alle rust de tijd kunnen nemen voor foto’s van zowel jij en je lief die zich klaar maken. En, terwijl jullie tot in de late uurtjes doorfeesten, zal jullie trouwfotograaf stilletjes aan vertrekken, maar natuurlijk niet zonder dat er ook een aantal toffe beelden van jullie feest worden geschoten!

Meer lezen over de kosten van een professionele trouwfotograaf? Lees dan snel verder.

Trouwfoto Checklist

Het klinkt misschien overdreven, maar we willen je aanraden van tevoren alvast een lijstje te maken met de mensen waarmee jij graag op de foto wilt en wat voor soort foto´s voor jou onmisbaar zijn. Dit scheelt tijd en stress op de trouwdag zelf. Een handige lifehack is om deze lijst met je fotograaf te delen. Op die manier ben je niet de enige die hier rekening mee houdt, maar heb je er hulp bij. Daarnaast weet hij of zij dan wie er extra belangrijk voor jou zijn en kan de fotograaf daar ook rekening mee houden in de rest van de trouwdag! Neem ook de tijd om stress tegen te gaan, want dit is iets wat je ten alle tijden wilt vermijden op de bruiloft. Je wilt in rust kunnen genieten van de mooiste dag van je leven.

Willen jullie groepsfoto´s maken? Dit wordt vaak ingepland tijdens de borrel! ¨Zelf doen wij niet meer dan 8-10 groepsfoto’s. Wij merken dat na een aantal foto’s het bruidspaar dan tot de ontdekking komt dat het toch niet zo leuk is voor hen (en de gasten!) om alle fun van de borrel te missen voor het maken van foto´s! Daar waarschuwen wij altijd voor, maar ze hebben dan nog geen idee hoe het in de praktijk is. Er zijn genoeg spontane momenten om even met een groepje op de foto te gaan,¨ aldus My Eye Fotografie. 

Meer lezen? Bekijk onze tips voor het maken van jullie eigen trouwfoto checklist!

opslaanFoto: My Eye Fotografie
Foto: My Eye Fotografie

Hoe lang duurt het tot de trouwfoto´s klaar zijn?

Grote kans dat jullie de dag na de bruiloft, tijdens een klein katertje het liefst alle foto’s van de bruiloft willen bekijken om de gehele dag te herbeleven. In de meeste gevallen zal dit helaas niet lukken. De fotograaf heeft enige tijd nodig om de foto’s uit te zoeken en natuurlijk voor jullie te bewerken en dit duurt vaak weken. Een tip van ons is om in de tussentijd de gasten te vragen hun foto’s alvast te uploaden in het fotoalbum van jullie eigen trouwwebsite op ZankyouZo hebben jullie toch wat beeldmateriaal om heerlijk bij weg te dromen!
Een laatste tip die we je mee willen geven is om voorafgaand van de bruiloft de dag goed door te spreken met de fotograaf. Vraag diegene hoeveel tijd hij of zij kwijt denkt te zijn om een betere indicatie van de tijd te krijgen. Als je nog op zoek bent naar een goede fotograaf raden wij je aan contact op te nemen met één van onze top leveranciers: My Eye Fotografie

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

My Eye Fotografie Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!