8 redenen waarom ook jullie voor een videograaf op de bruiloft moeten kiezen!

Een videograaf op de bruiloft is alles behalve een overbodige luxe. Het is juist hartstikke gaaf om een video van jullie bijzondere dag weer terug te mogen zien. Lees hier waarom!

  • Foto en video
  • Adviseren
  • Bruidspaar

Steeds meer bruidsparen kiezen ervoor om naast een fotograaf ook een videograaf in te huren die jullie trouwdag komt vastleggen en wij begrijpen waarom! Hoewel foto’s een prachtige herinnering aan de bruiloft brengen is een trouwvideo zeker geen overbodige luxe. Lees snel verder en ontdek waarom ook jullie voor een videograaf op de bruiloft moeten kiezen!

opslaanFoto: Prachtige Bruid Film
Foto: Prachtige Bruid Film

Heerlijk om terug te kijken 

Adverteren

Videograaf Themotions vertelt: “Video wordt steeds hipper in ons land. Dus dat is een voordeel als je met de tijd mee wilt gaan. Heb jij in 2019 geen videomateriaal van je bruiloft, dat is het gewoon een grote zonde!” Tevens is het natuurlijk heerlijk om terug te kijken. Jullie trouwdag is niet voor niets de mooiste dag van je leven en deze wil je dan ook zo vaak mogelijk herbeleven. Door middel van de beelden van een trouwvideo word je meegenomen terug in de tijd en zal je het gevoel hebben alsof je weer daar bent. Kruip tegen elkaar aan op de bank, haal herinneringen op en je zal de perfecte avond hebben!

Wist je ook dat er videografen zijn die door middel van een same day edit diezelfde avond nog beelden van de bruiloft klaar kunnen hebben staan? Op deze manier kunnen jullie de avondgasten tijdens het diner of het feest al een goed beeld laten zien van wat voor een prachtige dag jullie gehad hebben.

Video: Filmmaker Dennis Tetro – Tijsman

Volop genieten op de dag zelf 

Door het inhuren van een videograaf kan iedereen ook nog net iets meer genieten van de dag zelf. Zo hoeft niemand zich zorgen te maken of er wel beeldmateriaal is van het moment dat jullie elkaar daadwerkelijk het jawoord geven, aangezien de foto- en videograaf hiervoor zorgen. Daarnaast zijn deze beelden dan ook nog eens van hoge kwaliteit en niet gefilmd met een smartphone… Merel van Prachtige Bruid Film vertelt: “De momenten die jullie alweer vergeten zijn, of niet hebben gezien kunnen jullie samen weer terug kijken op video. Denk bijvoorbeeld ook aan de speech, vaak gaat dit langs je heen omdat je zenuwachtig bent. Nu kan je jezelf terugzien op video en het nog een keer herleven.”

Themotions geeft aan: “De sfeer van de dag wordt beter vastgesteld op video! Het is daarom ook hartstikke romantisch en gezellig om samen de video terug te kijken. Video is fun, go for it!

opslaanFoto: Themotions
Foto: Themotions

Samenwerking tussen foto- en videograaf 

Het kan best zo zijn dat jullie al een trouwfotograaf gevonden hebben en ook graag een videograaf willen inhuren. Videograaf State of Dreaming geeft aan dat een videograaf een aanvulling is op de fotograaf. Een videograaf kan momenten vastleggen die een fotograaf niet kan vastleggen. Hoe prachtig is het om jullie speciale momenten zoals het ja-woord geven terug te zien op video? Neem ook eens een kijkje in onze database van leveranciers waar je een aantal top foto- en videografen zult vinden.

Video: State of Dreaming

Met geluid 

Een groot voordeel van een videograaf is uiteraard ook dat deze met geluid komt. Onder veel trouwvideo’s worden de mooiste nummers gemonteerd die helemaal bij jullie passen. Daarnaast kunnen jullie er ook voor kiezen om het moment van de geloftes of zelfs de hele ceremonie vast te leggen. Dit zijn bijzondere momenten en ik kan je vertellen dat het herbeleven van die momenten op deze manier onbetaalbaar is.

opslaanFoto: MyWeddingVideo.nl
Foto: MyWeddingVideo.nl

Cadeautje voor jullie en voor anderen 

Een trouwvideo is niet alleen een prachtig cadeau voor jullie zelf, maar ook voor anderen. Kiezen jullie bijvoorbeeld voor een intieme bruiloft dan is dit dé manier om anderen toch het gevoel te geven dat zij bij de bruiloft zijn geweest door de beelden later samen terug te kijken. Een trouwvideo bevat de mooiste, belangrijkste en meest ontroerende momenten van de dag.

Sfeer komt beter in beeld 

Tenslotte is een trouwvideo een perfecte manier om de sfeer van de dag in beeld te brengen. Vergelijk dit eens met een aftermovie van een festival of een concert. Op de foto’s krijg je een goed beeld van hoe het eraan toe is gegaan, maar je voelt de sfeer pas echt wanneer je het op film ziet. State of Dreaming vertelt: “Een video wordt nog specialer zodra het gaat om een dierbare die na de bruiloft is overleden. Je kan weer genieten van deze persoon. Je ziet hem/haar bewegen, praten…”

opslaanFoto: Prachtige Bruid Film
Foto: Prachtige Bruid Film

Geen spijt!

Filmmaker Dennis Tetro geeft aan dat vaak bruidsparen niet denken aan het inhuren van een videograaf. Achteraf baalt het bruidspaar hier erg van! Het voordeel is dat jullie in relatief korte tijd de trouwdag terug kunnen kijken. Maar natuurlijk is een langere trouwfilm ook mogelijk.

Merel van Prachtige Bruid Film begrijpt ook dat een videograaf soms kan afschrikken. Je bent bang dat je niet goed staat op beeld of je wilt niet graag de hele dag in de spotlights… Dit hoort Merel vaak terug. Maar Merel garandeert jullie dat het spelen van een filmster absoluut niet nodig is. Het is belangrijk dat jullie genieten van deze speciale dag.  Daarom nemen videografen vaak ook (net zoals de fotograaf) afstand van jullie. Jullie zullen dus geen last hebben van de videograaf.

opslaanFoto: Videograaf Dennis Tetro Tijsmans
Foto: Videograaf Dennis Tetro Tijsmans

Tips voor het kiezen van een videograaf

Videograaf My Wedding Video geeft jullie een aantal leuke tips voor het kiezen van een videograaf!

  1. Doe online inspiratie op en vergelijk video’s met elkaar. Kijk niet alleen naar de manier van filmen, maar ook hoe de video gemonteerd is.
  2. Informeer of het mogelijk is om zelf de muziek en montage te mogen bepalen.
  3. Speciale wensen? Leg deze dan voor bij de videograaf.
  4. Informeer of de videograaf een back-up heeft in geval van ziekte.
  5. Is er een stijl die jullie aanspreekt? Maak vooraf kennis met elkaar! Het is namelijk erg belangrijk dat er een klik is tussen jullie en de videograaf.
opslaanFoto: Prachtige Bruid Film
Foto: Prachtige Bruid Film

Dus willen jullie de trouwdag weken, maanden en jaren later nog steeds kunnen herbeleven? Ga dan zo snel mogelijk op zoek naar een videograaf die jullie bruiloft vastlegt! De beste trouw- en videografen van Nederland vind je hier. Lees hier waarom je nooit moet besparen op een trouwfotograaf.

Voor meer inspiratie en alle hulp omtrent het plannen van de bruiloft volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!