Styled Video Shoot: 8 redenen waarom dit een super leuke toevoeging is aan je bruiloft!

In samenwerking met een van de beste videografen van Nederland hebben wij een lijstje samengesteld van alle redenen waarom een Styled Video Shoot een MUST is voor jouw bruiloft!

  • Foto en video
  • Aanbeveling
  • Save-the-date
  • Bruidspaar

Styled Fotoshoots zijn al een tijdje erg populair onder de bruidsparen. Het is de ideale mogelijkheid om mooie foto’s van jou en je partner te hebben zonder dat je dat allemaal op de dag van de bruiloft zelf hoeft te doen. Hiermee heb je meer tijd om van je bruiloft te genieten en heb je een mooie, blijvende herinnering van jou en je partner. Dit zijn dus al een paar redenen waarom je een Styled Fotoshoot zou moeten doen maar heb je al eens gehoord van een Styled Video Shoot? Jij en je partner kunnen hier je creativiteit volledig in kwijt en een verhaal tot leven laten komen.

Wij hebben met de getalenteerde videograaf Elizabeth van The Best of Times Films gesproken en samen met haar hebben we 8 redenen opgesteld waarom een Styled Video Shoot voor de grote dag echt een MUST is!

opslaanCredits: SUEGRAPHY
Credits: SUEGRAPHY

1. Tijd efficiënt

“Een foto/video shoot neemt normaal gesproken 2-3 uur in beslag. Als je dit op de grote dag doet kost dat allemaal tijd dat je niet kan spenderen met je vrienden en familie“, zegt Elizabeth. Een video shoot van te voren doen is dus een goede optie om mooi beelmateriaal van jullie tweeën te hebben maar toch alle tijd op de trouwdag zelf met vrienden en familie te kunnen spenderen.

2. Vrije locatie keuze

Elizabeth van The Best of Times zegt: “Soms heb je nou eenmaal geen geluk met het weer, dus die perfecte tuin/veld/bos waar je graag naartoe zou willen op je bruiloft is helaas dan niet mogelijk. Een Styled Video Shoot biedt dan de perfecte optie omdat je toch een soort van bruiloft houdt op je droomlocatie. Je zou de opnames op een boot kunnen doen of in een ver land. Je bent hier geheel vrij in.”

3. Gebruik een thema

Misschien zijn jij en je partner wel helemaal gek op een tv serie of een film maar vind je het iets wat extreem om je hele bruiloft in dit thema te houden, dan biedt een Styled Video Shoot de perfecte oplossing! Hier kan je helemaal overboard gaan wat betreft het thema en kunnen jij en je partner kruipen in de rol van jullie favoriete karakters. Super leuk!

Game of Thrones Styled Shoot
Credits: The Best of Times Films

4. Minder druk om er perfect uit te zien op de dag van de bruiloft

Bij een Styled Video Shoot wordt er een film van jou gemaakt terwijl je een prachtige jurk aan hebt, je haar mooi is opgestoken en je make-up feilloos is. Je hebt dus op de bruiloft zelf minder stress omdat je al beeldmateriaal van jou en je partner hebt waarop jullie er tip-top perfect uitzien. Foto’s die gemaakt worden op de bruiloft waarop je mascara mogelijk een beetje uitgelopen is door een traantje is dan ook niet zo erg meer.

5. Gebruik het als een Save the Date

Hoe leuk is het om je bruiloftgasten alvast een voorproefje te kunnen geven over hoe geweldig jullie bruiloft wel niet gaat zijn? Een Styled Video Shoot geeft hiervoor de perfecte mogelijkheid om dit te doen. Verwerk een shot met je uitnodiging en datum in de video en stuur het eindresultaat naar alle genodigden. Hiermee weten ze dat ze uitgenodigd zijn én krijgen ze alvast een voorproefje van jullie bruiloft. Win-win dus!

Desert Inspired Wedding
Credits: The Best of Times Films

6. Breng je eigen liefdesverhaal tot leven

Videografie is storytelling, dus waarom zou je niet jullie unieke liefdesverhaal vertellen, over hoe je elkaar ontmoet hebt en hoe jullie relatie gegroeid is tot wat het nu is, tot het moment dat jullie “Ja, ik wil” tegen elkaar zeggen. Het kan allemaal worden gescript op een romantische of juist grappig manier. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het is ook leuk om de video tijdens de receptie te laten zien of voor de ceremonie.” Aldus Elizabeth.

7. Mogelijkheid om te oefenen voor de camera

Elizabeth zegt: “Veel mensen voelen zich niet helemaal 100% op hun gemak voor de camera, en het is de taak van de videograaf om je op je gemak te stellen. Een Styled Video Shoot is dus ook een goede test. Hierdoor voel jij je meer op je gemak voor de camera op de grote dag zelf, zeker als je al een klik met de videograaf hebt.”

8. Gewoon leuk

Je hebt bij een Styled Video Shoot een heel team aan professionals achter je staan die alles tot aan de puntjes hebben georganiseerd. Zelf hoef je dus vrij weinig te doen behalve komen opdagen. Ook zegt Elizabeth: “Het is zo leuk om te doen! De trouwdag gaat vaak zo snel voorbij dus waarom laat je het niet nog iets langer duren door ook een Styled Video Shoot te doen?”

Alice in Wonderland
Credits: The Best of Times Films

Wil je meer lezen over het werkproces van videografen? Bekijk dan ook ons artikel met de 4 beste videografen uit Nederland en kies jouw favoriet voor je Styled Video Shoot!

 

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

SUEGRAPHY Trouwfotografen

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!