9 skills die je als weddingplanner nodig hebt!

Een weddingplanner moet over een aantal vaardigheden beschikken om de juiste taken uit te kunnen voeren. Welke skills dit zijn lees je hier!

9 skills die je als weddingplanner nodig hebt!
Droomdag weddingplanner. Foto: Lieneke Smid Fotografie
  • Organiseren bruiloft
  • Adviseren

We kunnen het je niet vaak genoeg zeggen: een weddingplanner op de bruiloft is eerder een must dan een overbodige luxe. Hij of zij neemt de taken van jullie over en zorgt ervoor dat jullie zorgeloos kunnen genieten van de mooiste dag van jullie leven. In dit artikel vertellen we je meer over de vaardigheden die een weddingplanner volgens ons moet hebben. Bovendien laten we ook wat los over de taken die een weddingplanner heeft op en voorafgaand van jullie grote dag. Benieuwd? Lees snel verder!

Organisatievaardigheden 

Adverteren

Het is geen geheim dat een weddingplanner goede organisatievaardigheden moet bezitten. De ervaring die jullie bruiloft meebrengt is misschien wel de belangrijkste van de hele dag. Daarom moeten jullie een weddingplanner hebben die het verschil kent tussen het plaatje dat jullie op Pinterest zien, en het plaatje dat in real life op jullie bruiloft verschijnt.

Managementvaardigheden 

Naast organisatievaardigheden zijn managementvaardigheden ook een set skills die aan weddingplanners niet mogen ontbreken. Het talent om alles op de dag zelf in goede banen te laten leiden is een speciale en een vereiste voor op de bruiloft. De weddingplanner moet goed zijn in zowel time management als people management. Je kunt je vast voorstellen wat voor een chaos het wordt wanneer deze job niet goed gedaan wordt en de taart opeens de zaal binnen komt gereden wanneer jullie elkaar net de geloftes voorlezen…

opslaan
Droomdag weddingplanner. Foto: Marieke Zelisse Photography

Gevoel voor ruimtelijke planning 

De keuze voor de locatie van jullie bruiloft is uiteraard geheel aan jullie, maar het is verstandig om hier de weddingplanner ook in mee te nemen. Hij of zij beschikt namelijk over gevoel voor ruimtelijke planning en kan daarmee goed inschatten of deze locatie de juiste keuze is voor jullie. Zo weet de weddingplanner of de locatie klein genoeg is voor een intieme bruiloft en of de locatie wel past in het idee van jullie thema.

Het ontwerpen van de bruiloft

Doorgaand op het gevoel voor de ruimtelijke planning komt ook het ontwerpen van de bruiloft om de hoek kijken. Naast het praktische gedeelte van de bruiloft komt ook het gehele plaatje van de bruiloft aan bod. Hoewel veel weddingplanners uitblinken in een bepaald soort stijl bruiloft, hebben zij allemaal ervaring in het organiseren van verschillende trouwerijen. Het bijeenzoeken van de juiste decoratiestukken voor jullie bruiloft is voor een weddingplanner dan ook geen probleem.

Interpreteerbaarheid 

Als jullie eenmaal in gedachten hebben wat voor een thema jullie voor de bruiloft zien wordt het tijd om alles in kaart te brengen. Een weddingplanner beschikt over de vaardigheid interpreteerbaarheid wat wil zeggen dat hij/zij betekenis weet te geven aan wat jullie in gedachten hebben. In het geval van een bruiloft een vaardigheid die dus zeker niet mag ontbreken! Als jullie op tafel leggen wat jullie voor ogen hebben zal de weddingplanner hier een mooi verhaal aan weten te binden.

Verstand van kleuren 

Een vrij logische, maar niet onbelangrijke vaardigheid is het verstand hebben van kleuren. De weddingplanner weet welke kleuren bij elkaar passen en welke je er absoluut niet bij moet hebben. Je wilt natuurlijk geen gasten verblinden door te felle kleuren bij elkaar te brengen op de bruiloft. Bovendien dragen de kleuren op de bruiloft ook bij aan de sfeer van de dag en wil je een grafstemming op de bruiloft graag voorkomen.

Luciënne van Droomdag Weddingplanner kan jullie uit de brand helpen bij jullie bruiloft. Zij is sinds 2017 actief als zowel weddingplanner en ceremoniemeester. Met een enorme passie voor bruiloften gaat zij aan de slag om jullie trouwdag de mooiste dag van jullie leven te maken. Ze gaat professioneel te werk en is daarnaast ook een heel gezellige toevoeging aan jullie dag. Ze ondersteunt, inspireert en adviseert jullie op weg naar de bruiloft en neemt daarbij al jullie zorgen weg, zodat jullie optimaal kunnen genieten van zowel de voorbereiding als de dag zelf.

opslaan
Droomdag weddingplanner. Foto: Lieneke Smid Fotografie

Verstand van materialen 

Deze vaardigheid is unieker dan anderen. Wat wij met verstand van materialen bedoelen is dat de weddingplanner weet welke bloemen er bijvoorbeeld het mooiste bij een bepaald soort hout en thema passen. Hij of zij weet welke decoratiestukken geplaatst moeten worden om een bepaald gevoel over te brengen op de gasten en de sfeer te creëren die jullie graag op de grote dag zien.

Onderhandelaar 

Ook de skills van een onderhandelaar mogen niet ontbreken. De weddingplanner is iemand die ervoor vecht dat jullie de beste prijzen krijgen of in ieder geval weet waar jullie die kunnen krijgen, zonder dat de kwaliteit van de service achteruit gaat uiteraard. Hij of zij heeft connecties met anderen in de touwindustrie en overal lijntjes uitstaan waar jullie goed gebruik van kunnen maken.

Compromissen sluiten  

Last but not least moet de weddingplanner ook goed zijn in het sluiten van compromissen. Wanneer jullie iets voor ogen hebben is het leuk als de weddingplanner met ideeën komt, maar hierbij wel ten alle tijden een oog houdt op de realiteit. Hierdoor moeten er soms compromissen worden gesloten en de weddingplanner weet als geen ander hoe dit moet.

opslaan
Droomdag weddingplanner. Foto: Marieke Zelisse Photography

Beschikt de weddingplanner die jullie op het oog hebben over al deze vaardigheden en hebben jullie daarnaast ook nog een klik? Dan is het wat ons betreft tijd om de deal te sluiten!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Droomdag weddingplanner Weddingplanners
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!