De boutique wedding: waarom jij deze trend nu wilt ontdekken!

Er hangt een grote misvatting om het concept van de boutique wedding. Namelijk dat deze vooral een hoog prijskaartje heeft. Wij weten dat dit niet het geval is en leggen je in dit artikel uit waar het bij deze stijl wel om draait.

De boutique wedding: waarom jij deze trend nu wilt ontdekken!
For Your Moment, foto: Nufotograferen
 • Organiseren bruiloft
 • Adviseren

Bij het woord boetiek denken we aan een kleinschalig, schattige winkel die de mooiste spulletjes verkoopt tegen een hoge prijs. Een boutique wedding wordt hier dan ook vaak mee geassocieerd en vooral dat prijskaartje is een reden voor veel bruidsparen om af te haken. Hoewel je het zo duur kan maken als je zelf wilt kost een boutique wedding per definitie niet meer dan een andere soort bruiloft. In dit artikel leggen we je uit wat deze stijl inhoudt, geven we tips en leggen we je uit waarom jij deze opkomende trend absoluut niet wilt missen wanneer jij binnenkort in het huwelijksbootje stapt.

opslaanBoutique Bruiloft
For Your Moment, Foto: E&P Wedding Pictures

Wat is een boutique wedding?

Adverteren

Laten we beginnen bij het begin en dat is een uitleg van het concept boutique wedding. Bij deze stijl van trouwen staat de beleving centraal. Het bruidspaar trouwt op een karakteristieke locatie die “het verhaal” van het bruidspaar ondersteunt. Samen met de gasten worden de mooiste geluksmomenten gedeeld in een ontspannen en intieme sfeer. Hier gaat alle aandacht uit naar jullie persoonlijke verhaal welke versterkt wordt door een humoristische touch of het betrekken van dieren. Meer dan elke andere soort bruiloft is een boutique wedding uniek

opslaanBoutique Bruiloft
For Your Moment, Foto: E&P Wedding Pictures

Een stijlvolle en luxe aankleding 

Een stijlvolle en luxe aankleding is kenmerkend voor de boutique wedding. Waar in andere stijlen aandacht wordt besteedt aan een kleurenpalet, gaat de boutique wedding veel verder dan dit en dringt het concept door tot in de kleinste details. Door consistent te zijn in de stijl wordt een vibe gecreëerd die je nergens anders zal vinden.  De aanwezigheid van trendy, lokaal eten van de beste kwaliteit is hierbij de kers op de taart. Daarnaast zijn de look, feel en stijl van de bruiloft one of a kind.

Waar veel stijlen gemakkelijk op Pinterest te vinden zijn zul je de stijl van jullie boutique wedding niet zo één, twee, drie online vinden. Dit komt omdat jullie persoonlijkheid in deze stijl centraal staat. Grote kans dat de trends van dit seizoen in jullie voorkeur naar voren komen, maar niets zal jullie persoonlijke ideeën overtreffen.

opslaanBoutique Bruiloft
For Your Moment, Foto: Chantal Fotografie

Tips en tricks

Als je geïnteresseerd bent in een boutique wedding raden we je aan een ervaren weddingplanner te kiezen om hierbij te helpen. Deze weddingplanner zal niet alleen jullie zorgen ontnemen, maar ook weten hoe hij of zij een beleving weet te creëren en dat is cruciaal in het concept van de boutique wedding. Neem bijvoorbeeld weddingplanner For Your Moment.

Heidi van For Your Moment is gespecialiseerd in boutique weddings en zorgt daarmee dat jullie persoonlijke verhaal op de mooiste manier vertaald wordt in een unieke belevenis. Ze kan jullie op weg helpen of ondersteunen bij de gehele organisatie van de bruiloft. Ze is creatief, heeft oog voor de kleinste details en houdt elke stap van de bruiloft goed georganiseerd bij. Door met Heidi in zee te gaan weet je zeker dat jij zorgeloos kunt genieten op de trouwdag zelf, want alles zal relaxed verlopen.

Als professioneel weddingplanner geeft Heidi graag wat tips mee voor aanstaande bruidsparen die geïnteresseerd zijn in een boutique wedding:

 • Begin door beiden een moodboard op te stellen, eerst ieder voor zich en voeg deze daarna samen tot één exemplaar die de kapstok vormt. Deze resulteren later in een paraplu voor de organisatie. Doe ook samen een brainstormsessie waarin jullie alles roepen wat in je opkomt bij de stijl die jullie gekozen hebben.
 • Bepaal samen drie kernwoorden die bij jullie passen en zoals jullie willen dat de herinnering aan jullie bruiloft wordt, bijvoorbeeld ontspannen, luxe en humor.
 • Maak een lijstje van de drie elementen die voor jullie prioriteit zijn.
 • Blok momenten in de agenda om samen aan de bruiloft te werken. Van nature zal één meer doen dan de ander, maar dit zorgt dat je op elkaar aangesloten blijft.
 • Plan rustmomenten in voor op de dag zelf. Tijdens de bruiloft vier je jullie liefde met de gasten, maar het zou zonde zijn als je geen tijd hebt om op die dag samen te genieten en elkaar te spreken.
 • Voeg persoonlijke elementen toe. Denk bijvoorbeeld aan jullie eigen tafel om de trouwakte op te tekenen of een speech van een ouder tijdens de ceremonie.
 • Verras elkaar! Regel een leuke verrassing voor elkaar, zoals een upgrade van de hotelkamer of een mooi sieraad.
 • Niets is gek of raar op de trouwdag. Doe alles dus op jullie manier.
 • En vooral: geniet van het begin tot aan het einde. De dag is over voor je het door hebt, dus laat alles los en geniet!
opslaanBoutique Bruiloft
For Your Moment, Foto: Photos4Ever

Een boutique wedding is dus een bruiloft waarbij jullie persoonlijke verhaal centraal staat en die daarom ook one of a kind is. Als jullie net zo fan zijn als wij en deze opkomende trend met beide armen willen aanpakken raden we je aan contact op te nemen met professioneel weddingplanner For Your Momentzodat jullie kunnen beginnen aan het plannen van de mooiste dag van jullie leven.

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!