Gaan jullie voor een binnen of buiten trouwlocatie?

Twijfelen jullie tussen een binnen of een buitenlocatie? Zankyou heeft alle voor- en nadelen voor jullie op een rijtje gezet.

  • Locaties
  • Adviseren

Buiten trouwen heeft iets romantisch, het roept een gevoel van vrijheid op. En zorgt vaak ook voor fantastische trouwfoto’s. Als je ervoor kiest om binnen te trouwen, ga je net zo goed op zoek naar een locatie die helemaal bij jullie past. Of misschien ga je wel voor een combinatie?

opslaanFoto: Paviljoen van de Dame
Foto: Paviljoen van de Dame

Denk na over de voor- en nadelen

Adverteren

Ben jij een echte controlefreak? Dan zul je zelf waarschijnlijk al voor binnen gaan. Je hoeft je immers geen zorgen te maken over het weer dat bij een buitenbruiloft zo maar roet in het eten kan gooien. Ook qua catering, muziek en verlichting heb je waarschijnlijk weinig zorgen. Veel locaties zullen je dit zelfs uit handen nemen. Buiten trouwen is tegenwoordig helemaal hip. Maar zelfs bij goed weer kan het ‘s avonds behoorlijk afkoelen, dus waarschijnlijk moet je ook nog iets van verwarming regelen. Ook verlichting in de natuur is een punt. Bovendien moet je goed controleren wat er allemaal wel en niet mag op je buitenlocatie. Wil je buiten trouwen, maar wel een plan B hebben? Of wil je buiten trouwen, maar je niet in de regels willen verdiepen? Denk dan eens na over trouwlocatie waarbij je de ceremonie bij goed weer buiten kunt houden. Zo pak je het beste van beide werelden.

Haddock Amsterdam geeft aan: “Het leukste is natuurlijk een combinatie van binnen en buiten. Haddock leent zich hier perfect voor met z’n grote terras. Buiten borrelen en dineren en binnen het avondfeest, bijvoorbeeld!”

opslaanFoto: Buitensocieteit Paterswoldsemeer
Foto: Buitensocieteit Paterswoldsemeer

Bedenk een plan B als je buiten trouwt

In ons kikkerlandje weet je eigenlijk nooit wanneer het gaat regenen. Regel dus altijd een plan B als je besluit om buiten te trouwen, want je wil niet dat je dag letterlijk en figuurlijk in het water valt. Heb je gekozen voor een locatie waar het mogelijk is om binnen en buiten te trouwen, dan is er waarschijnlijk niets aan de hand. Als het mooi weer is, maken ze buiten alles klaar. Regent het, dan bereiden ze binnen alles voor. Heb jij gekozen voor een buitenlocatie en is er geen optie om naar binnen te verhuizen, dan moet je zelf echt een plan B regelen. Dit kan bijvoorbeeld een mooie tent zijn die je zelf versiert, maar denk ook aan een alternatief voor de locatie.

opslaanFoto: De Steinsetuin
Foto: De Steinsetuin

Bekijk je trouwdatum

Heb jij een winterwedding? Dan is het waarschijnlijk verstandig om te kiezen voor een binnenlocatie. Wil je toch buiten trouwen, vertelt Haddock Amsterdam, dan kunnen jullie natuurlijk altijd vuurtonnen en heaters neerzetten! En vergeet de glühwein en warme chocolademelk niet! Binnen werkt het hele jaar door, al zijn de mensen op een stralende zomerdag graag buiten. Kies je voor buiten dan zijn er wat dingen die je in de gaten moet houden. Ook als je onder de stralende zon buiten trouwt. Zorg bijvoorbeeld voor extra water om uitdroging van jezelf en je gasten te voorkomen. Zorg dat er plekken in de schaduw zijn. Als je ceremonie een uur duurt, wil niemand de hele tijd met zijn hoofd in de volle zon zitten. Trouw jij in het wespen en muggenseizoen? Denk dan eens aan citronellakaarsjes, niets is zo vervelend als gasten die de beestjes bij zich vandaan moeten slaan. En heb je een buffet buiten? Super voor de sfeer, maar zorg er wel voor dat het eten goed gekoeld is.

opslaanFoto: De Steinsetuin
Foto: De Steinsetuin

Denk na over de styling

Buiten decoreren kan ervoor zorgen dat je er net iets gemakkelijker helemaal jouw plaatje van kan maken dan binnen. Bedenk wel dat je op een buitenlocatie vaak ook aan regels gebonden bent. In het bos zul je niet zo snel kaarsjes mogen gebruiken en qua verlichting zit je wellicht beperkt met stroomtoevoer. Heb je gekozen voor een binnenlocatie, overleg dan wat er mogelijk is qua styling. Hoe ver mag je gaan met je eigen decoratie? Locaties binnen of buiten zijn altijd aan regels gebonden.

opslaanFoto: Hotel Schimmelpenninck Huys
Foto: Hotel Schimmelpenninck Huys

Hebben jullie al een keuze kunnen maken? Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Haddock Amsterdam! Willen jullie nog meer inspiratie opdoen? Lees dan dit artikel over het verschil tussen een hobby- en professionele videograaf! Of nog op zoek naar leuke accessoires voor bij jouw look? Bekijk dan hier de leukste juweliers van Noord-Brabant! Of bekijk dan PinterestInstagram en Facebook

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Haddock Amsterdam Restaurants
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!