Luxe huwelijksuitnodigingen: nodig uit met elegantie en verfijning!

Wil je graag originele en luxe trouwuitnodigingen de deur uit doen naar je familie en beste vrienden? Doe dan inspiratie op uit deze luxe huwelijksuitnodigingen ideeën!

Luxe huwelijksuitnodigingen: nodig uit met elegantie en verfijning!
Papelaria: A Pajarita | Foto: Guillaume Blanchon
  • Uitnodigingen en Stationery
  • Luxury Weddings

We hebben het al vaker gezegd: de uitnodiging voor een bruiloft is niet alleen een uitnodiging om je dierbaren uit te nodigen om een van de gelukkigste dagen van je leven met hen te delen. Want het geeft daarnaast ook een klein tipje van de sluier als het gaat om het thema van de bruiloft weg. Daarom moet je de trouwuitnodigingen goed afstemmen op je grote dag.

Adverteren

Daarom laten we u hier vandaag enkele elementen na die van uw huwelijksuitnodiging een groen luxeproduct kunnen maken.

1. Luxe versiering

Om uw huwelijksuitnodigingen een vleugje luxe te geven, zijn de mooie details de perfecte uitkomst; speciale stenen en zegels bijvoorbeeld. En dit niet alleen op de uitnodiging zelf, maar ook om de enveloppen is dit prachtig! Er zijn ook mensen die satijnen kant en linten gebruiken om een meer romantische en speciale touch aan de uitnodigingen te geven.

opslaan
Uitnodiging: Ideia Genial

2. Onderscheidend handwerk

De speciale uitnodigingen hebben een bijzondere betekenis gekregen in de lijn van de luxe; namelijk de lasersnede, gemaakt met speciale machines, door gespecialiseerde professionals.

opslaan
Uitnodiging: Ideia Genial
opslaan
Uitnodiging: Ideia Genial

3. Typografie en grafische elementen

Bij luxe uitnodigingen moet gebruik worden gemaakt van meer verfijnde prints, zoals reliëf en High Metal Print (HMP). De eerste techniek wordt veel gebruikt in huwelijksuitnodigingen en bestaat uit het drukken op het papier van een metalen plaat met het ontwerp om los te maken, wat het effect van een hoog reliëf geeft en zorgt voor een elegante toets en meer verfijning. Dit detail kan worden toegepast op de enveloppen, om de initialen of het monogram van de bruid en bruidegom te benadrukken.

HMP is op zijn beurt een drukstijl die veel gebruikt wordt in details zoals monogrammen, wapenschilden, logo’s en zinnen. Door het produceren van een hoog reliëfeffect, verhoogt het de uitnodigingen naar een nobeler en eleganter niveau. Het metallic effect is nog belangrijker wanneer het gecombineerd wordt met prachtige lettertypen.

Op het gebied van typografie wordt klassieke kalligrafie aanbevolen, met name in gouden tinten, waardoor huwelijksuitnodigingen nog exclusiever en persoonlijker worden. Vergeet niet dat de leesbaarheid essentieel is en dat de tekst goed geschreven en goed geschetst moet zijn!

opslaan
Uitnodiging: Levado à letra
opslaan
Uitnodiging: Ideia Genial

4. Kleuren

Wat de kleuren betreft, en zelfs als het gaat om luxe uitnodigingen, zal de keuze sterk afhangen van de huidige trends. Hoe dan ook, als algemene regel geldt dat deze stijl van uitnodigingen altijd uit op een soberder lijn, waarbij de klassieke witten, parelwit, zilver en oud goud, evenals de kleuren roos, gevolgd door de tinten tussen grijs en beige, kwartsroze en verschillende tinten blauw worden benadrukt.

opslaan
Uitnodigingen: Diana Martins
opslaan
Uitnodigingen: A Pajarita | Foto: Guillaume Blanchon

5. Aquarel

Een trend die een groot succes heeft gemaakt en die in 2019 nog steeds in opmars is, zijn de huwelijksuitnodigingen met aquarel. Het is mogelijk om de meest ongelofelijke aquarellen te creëren in briefpapier, waarbij op een exclusieve manier gebruik wordt gemaakt van deze trend, met een uniek ontwerp dat de meest uiteenlopende thema’s.

opslaan
Uitnodigingen: A Pajarita
opslaan
Uitnodigingen: A Pajarita
opslaan
Uitnodigingen: A Pajarita

6. Papier

De gekozen papiersoort is uiterst belangrijk en zal direct van invloed zijn op het uiteindelijke effect; namelijk door het gebruikte gramsgewicht, het bestaan van glans of texturen, het materiaal waaruit het is samengesteld en zelfs de manier waarop het is gemaakt (als het bijvoorbeeld handgemaakt is). Een luxe-uitnodiging moet altijd uitgebreider zijn, en er is hoogwaardig papier met een hoog gramsgewicht nodig.

opslaan
Uitnodigingen: Ideia Genial
opslaan
Uitnodigingen: A Pajarita

7. Enveloppen

We kunnen niet nalaten de enveloppen te benoemen, die meestal zo eenvoudig mogelijk zijn, om de uitnodiging die ze verbergen alle aandacht te geven.

opslaan
Papelaria: Полиграфия K.Dilan

Hoe dan ook, om ons te onderscheiden van anderen, moeten we risico’s nemen, ook als het gaat om luxe uitnodigingen. En daarom lanceren we een uitdaging: waarom niet out of the box denken? Of in dit geval – en omdat de uitnodigingen niet noodzakelijkerwijs uit een envelop en kaart hoeven te bestaan – erin! Wat vindt je ervan om de uitnodigingen in een gepersonaliseerde doos te versturen? Dit is een creatieve en elegante optie. Zeker als je een speciaal cadeau toevoegt voor de gasten. Een must!

Of het nu gaat om een klassieke stijl, art deco, romantiek of zelfs een modernere stijl, zal je stijl van signatuur overbrengen. In dit geval een luxe signatuur, door de combinatie van design met materialen en fijne afwerkingen, die een unieke visuele ervaring opleveren, onvergetelijk voor degenen die ze ontvangen.

Ontdek ook onze video om uw bruiloft te vullen met stijl, te beginnen met het kiezen van de huwelijksuitnodigingen voor 2019!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!