Artistiek en tijdloos: Waarom kiezen voor zwart-wit bruidsfotografie?

Waarom kiezen voor zwart-wit fotografie? Wij hebben vijf leuke redenen op een rijtje gezet waarom ook jullie bruidsfoto's in zwart-wit zouden moeten!

  • Foto en video
  • Adviseren

“Als je mensen fotografeert in kleur, fotografeer je hun kleding. Als je mensen in zwart-wit fotografeert, maak je een foto van hun ziel” – Ted Grant, fotojournalist

Adverteren

Je trouwdag is een kleurrijke dag maar dat betekent niet dat jouw trouwfoto’s dat ook hoeven te zijn. Je foto’s vertellen het verhaal van de dag en laat de bijpassende emoties zien. En dat verhaal kan perfect met zwart-witfotografie worden verteld! Zwart-witfotografie wint elke keer meer terrein, en wij zijn vinden het geweldig. Wij geven je daarom 5 redenen waarom je met zwart-witfoto’s de mooiste herinneringen van jouw grote dag kunt maken.

opslaanFoto: Discover Surroundings
Foto: Discover Surroundings

Het is artistiek

Kunst is geen weergave van de realiteit. Kunst bootst een gevoel en emotie na op een manier die vaak abstracter en surreële is dan het echte leven. Dus als jouw trouwfoto’s in zwart-wit zijn, worden ze vanzelf wat artistieker en creatiever. Met een sterke compositie en contrast ligt de aandacht meer op het onderwerp – jij en je geliefde – dan met de afleiding van kleur. Daarnaast heeft zwart-wit fotografie een hoge esthetische aantrekkingskracht. In gewone woorden: we vinden het écht mooi. Dit komt omdat – met de afwezigheid van kleur –  de foto tot de kern wordt teruggebracht. Het onderwerp, de compositie en het licht zijn het belangrijkste en krijgt meer aandacht als de foto zwart-wit is.

opslaanFoto: Discover Surroundings
Foto: Discover Surroundings

Het is betekenisvoller

Een collectie van zwart-wit foto’s zegt meer over jullie speciale dag, vol liefde en geluk, dan wat voor foto dan ook. Door de hoge esthetische aantrekkingskracht worden de zwart-witfoto’s betekenisvoller. Mensen bekijken foto’s heel anders wanneer ze in zwart-wit zijn. Ze kijken naar het verhaal achter de foto, omdat het gebrek aan kleur het makkelijker maakt om de aandacht op het onderwerp van elke foto te richten. De emotie in elke foto is duidelijker aanwezig bij een zwart-witfoto. Discover Surroundings vertelt: “Het geeft meer betekenis. Het zorgt voor een grotere impact omdat je door de bewerking zelf kan kiezen voor het focuspunt, dus waar je oog als eerst naar toe getrokken wordt.”

opslaanFoto: Discover Surroundings
Foto: Discover Surroundings

Het is tijdloos

Discover Surroundings vertelt: “Kleuren komen in en uit de mode, maar zwart-wit zal nooit veranderen.” Zwart-wit is een vaste kleurencombinatie die de tand van de tijd weerstaat. Zwart-wit fotografie maakt moderne momenten tijdloos. Het is terugblik op romantische tijden waarin gekleurde foto’s nog geen optie waren. En we zijn gewend om oude, historische zwart-wit foto’s als romantisch te zien, en door jouw eigen trouwalbum in dezelfde kleuren te hebben, creëer je je eigen unieke en romantische verhaal. Het legt een tijdloze emotie op een rauwe maar artistieke manier  vast. Op een manier die doet denken aan het verleden, terwijl het toch de toekomst belooft.

opslaanFoto: Discover Surroundings
Foto: Discover Surroundings

Het is elegant

Door de kleuren te verwijderen, krijg je stijlvolle, chique en elegante foto’s om op terug te kijken. Sommige kleuren zijn mogelijk te helder, andere te zwaar, en zwart-witfoto’s zijn dan ook veel aangenamer voor het oog. Een reeks zwart-witfoto’s is één complete verzameling, omdat het kleurenpalet overheerst. Hiermee kun je ze bijvoorbeeld in mooie lijsten in je huis ophangen, zonder de sfeer of stijl van je huis te veranderen.

opslaanFoto: Discover Surroundings
Foto: Discover Surroundings

Het is anders dan de werkelijkheid

In onze moderne tijd hebben we alle technologie in handen om alle bijzondere momenten van een bruiloft vast te leggen. Een bruidsfotoalbum, gemaakt door een getalenteerde fotograaf met de beste apparatuur, is een perfect aandenken om deze bijzondere momenten voor altijd te koesteren.  Maar met deze technieken en skills, zijn we zo gewend aan een wereld vol kleur, dat een zwart-wit album júíst onze aandacht trekt. Zwart-wit is anders dan de werkelijkheid. Het is een reeks artistieke foto’s met een prachtige compositie die zich onderscheidt van de rest.

Wil je meer weten over Discover Surroundings? Lees dan hier verder!

opslaanFoto: Discover Surroundings
Foto: Discover Surroundings

Dit waren onze redenen om te gaan voor zwart-wit foto’s. Wil jij ook jouw bijzondere dag vastleggen op deze unieke manier? Laat het ons weten via Facebook, Pinterest en Instagram! Lees ook waarom jullie zeker een trouwfotograaf nodig hebben! , Of hebben jullie misschien liever een photobooth?

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Discover Surroundings Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!