De 7 trouwkaarten trends voor 2018!

Er zijn veel trouwkaartentrends. Lees snel verder en bepaal welke trouwkaart de toon zet voor jullie bruiloft!

  • Uitnodigingen en Stationery
  • Aanbeveling
  • Save-the-date

Het versturen van de trouwkaarten is het échte begin van jullie bruiloft. Met de uitnodiging of de save the date kaart zet je namelijk toon voor de rest van de bruiloft, en bevestig je bovendien de datum. Spannend! Welke stijl houd jij aan voor de trouwkaarten? Er zijn zoveel mooie trends te vinden, de een nog mooier dan de ander. Ben je benieuwd naar deze trends voor 2018? Laat je inspireren door de mooiste trouwkaarten en vind de stijl die het beste bij jullie en de bruiloft past.

Adverteren

“De trouwtrends van 2018 zijn onder andere marmer, koper, nude, rustic chic en Scandinavisch,” vertelt Cotton Bird ons. Cotton Bird is een van de leukste trouwkaartenontwerpers die wij kennen. Het hoofdkantoor van dit mooie bedrijf is gevestigd in Zuid-Frankrijk, hoe romantisch is dat! Cotton Bird werkt met klein en internationaal team aan de mooiste designs en unieke kaarten.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bijzondere kalligrafie

Het zogenoemde lettering is al een paar seizoenen hot, en de populariteit van ‘handgeschreven’ kaarten is nog steeds groeiende. Waar we eerder fijne en sierlijke letters zagen, zien we nu vooral vetgedrukte en grote letters met een schoon, schreefloos lettertype. Jullie namen zijn natuurlijk het centrum van de kaart, geschreven in deze prachtige letters.

Foto: ShutterstockFoto: Shutterstock

Marmer

Marble is inmiddels niet meer weg te denken uit onze levens! Waar deze trend begon met subtiele huisdecoraties en accessoires – laptophoezen, telefoonhoesjes en achtergronden,- is marble inmiddels ook terug te vinden in de trouwkaarten. Eindelijk! De classy look van marmer maakt het dat deze trend misschien wel het populairst is van alle trouwkaartentrends van 2018. Als je op zoek bent naar een modern ontwerp voor de uitnodigingen, kies dan voor een marmerprint van klassiek wit, grijs of zwart, of ga voor een romantische uitstraling en kies roze marble, of een andere zachte kleur die terugkomt in de rest van de viering. Succes gegarandeerd!

opslaanFoto: Cotton Bird
Foto: Cotton Bird

Koper

Kopertinten zijn erg populair en worden gebruikt voor de details van de bruiloft. Vooral roségoud of lichtkoper zie je terug in de styling van de viering. Dit zorgt voor die finishing touch waar je naar op zoek bent. Je ziet deze kleuren op de tafels, in de kleding, en zelfs op de taarten. Het is dan ook geen verrassing dat dit ook één van de populairste trends is onder de trouwkaarten. Ook voor de rest van de stationary is deze metaalkleur dan ook een succes, en zorgt deze kleur ervoor dat de kaarten een chique look krijgt.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Watercolor

De lichte kleuren van de marble laten zien dat pastel altijd goed is. De zachte en elegante uitstraling van aquarellen bevestigen dit opnieuw. Watercolor, ook wel aquarel genoemd, is heel romantisch voor een zomerbruiloft, en zorgt voor de ideale look voor een trouwkaart. Ga je trouwen in de winter? Kies dan voor een wat frissere aquarel als blauw en groen. De diversiteit van deze trendy watercolors zorgen ervoor dat deze stijl helemaal passend is voor elke trouwkaart, wat voor bruiloft je ook viert. In 2018 zul je deze look dan ook veel terugzien. Elke combinatie van papier en inkt is geschikt om het gewenste effect te krijgen. Je kunt kiezen voor een glad oppervlak voor een wat zoetere uitstraling, of voor een ruw oppervlak zoals je veel ziet bij de Scandinavische-stijl kaarten. De watercolors kunnen aangepast worden aan de stijl van de bruiloft: druk en vrolijk, of chique en rustig. Passend bij de algehele look, de feeling en statigheid van de bruiloft!

opslaanFoto: Blik en Bloos Fotografie
Foto: Blik en Bloos Fotografie

Scandinavisch

Ook dit jaar zien we nog veel Scandinavische invloeden in de bruiloftenwereld. Bij deze trend kun je denken aan hout en andere natuurlijke materialen, strakke vormen en warmte. De kleuren zijn vooral licht: wit, grijs en aardetinten. De kaarten zijn luchtig, groot en clean. De noord-europeanen houden van de natuur en dat is terug te zien in de details van deze stijl. De detailkleuren bestaan vaak uit groentinten en geven de kaarten een frisse look. Daarnaast houden de Scandinaviërs van goede kwaliteit. Een mooie dikke kaart is dan ook echt passend bij deze stijl. Verder moet de kaart, net als de meubels van de noorderlingen, functioneel en simpel zijn. Een zoektocht naar het adres, de datum of andere gegevens is dan ook uit den boze.

opslaanFoto: Cotton Bird
Foto: Cotton Bird

Geometrisch

Het combineren van hedendaags design met traditionele elementen kan net de combi zijn waar jij naar op zoek bent. Het is een van de nieuwste trends in trouwkaarten: geometrie. De rechte lijnen zorgen voor een modern gevoel, en de klassieke handschriften op de kaart zorgen voor een nuance en een touch van romantiek. De rechte vlakken kunnen in de themakleuren van de bruiloft worden gekleurd, en speelse lijnen zorgen voor wat flair.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Rustic chic

Last but not least: Rustic chic. Met het trendy Rustic chic ga je voor eenvoud en elegantie. Deze stijl is geïnspireerd op natuurlijke kleuren, kartonpapier en hout. Met rustic chic ga je terug naar de basis, maar blijf je authentiek. Ideaal voor een eenvoudige en ingetogen bruiloft.

opslaanFoto: Cotton Bird
Foto: Cotton Bird

Welke trend spreekt jou aan? Ga je voor lieflijk, stoer, romantisch of clean? De trends van 2018 bieden voor ieder wat wils, en zijn zó mooi! Wij hebben stiekem wel een favoriet, welke is jouwe? Laat het ons weten via Facebook of Instagram, en volg ons op Pinterest voor de mooiste trouwkaarteninspiratie!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Cotton Bird Uitnodigingen en Stationery
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!